Post Type

10 Black Hair tips van American Academy of DermatologyBlack Hair basics: 10 Black Hair tips

 • Was het haar een keer per week of eens in de twee weken. Dit is niet alleen belangrijk om al het vuil uit je haar te wassen, maar ook de resten die haarverzorgingsproducten in het haar kunnen achterlaten.
 • Wanneer je veel sport, is het een goed idee om na het sporten het haar met water te spoelen om zo het zweet en zout uit je haar te verwijderen. Naast dat het water je haar schoon maakt, zorgt het tevens voor hydratatie. Gebruik vervolgens een conditioner om het haar opnieuw te voeden.

 

 • Het is belangrijk om altijd een conditioner te gebruiken nadat het haar is gewassen. Geef tijdens het aanbrengen extra aandacht aan je puntjes. De haarpunten zijn immers het oudste en daardoor het meest kwetsbare gedeelte van je haar.Daarnaast wordt er aangeraden om een diepe verzorgende behandeling twee keer per maand uit te voeren met bijvoorbeeld een ‘hot oil’, een haarmasker of een conditioner. Daarbij is het belangrijk dat je de warme olie of crème goed in het haar masseert, minstens 45 minuten in laat werken en vervolgens goed uitspoelt. Tijdens het inwerken kan er gebruik worden gemaakt van een droogkap aangezien de warmte de werking van de behandeling stimuleert. De intensieve verzorging zorgt ervoor dat het haar wordt gevoed en zijn elasticiteit behoud. Daarnaast verminderd het de kans op haarschade.
 • Black Hair basics: 10 Black Hair tips 2Voor het kammen van her haar, gebruik een kam met brede ruimten tussen de tanden, een zogenaamde ‘wide tooth comb’, wanneer er nog conditioner in het haar zit. Begin aan de onderkant van je haar en werk dan vervolgens naar boven toe. Op deze manier verminder je de kans op haarbreuk en haarverlies. (je zult merken dat er minder haren in de kam achterblijven)
 • Het wordt aanbevolen om gebruik te maken van haarverzorgingsproducten die (alleen) natuurlijke ingrediënten bevatten, zoals natuurlijker oliën (olijf olie, kokosnoot olie, jojoba olie advocado olie, argan olie etc.), shea butter en aloë vera gel. Deze producten hebben een verzorgende werking en voeden het droge haar.Belangrijk is om shampoos te vermijden die sulfaten bevatten. Sulfaten zijn de middelen die ervoor zorgen dat shampoos en douchegels zo lekker schuimen. De meeste mensen hebben het idee dat ze pas echt schoon zijn als ze een shampoo of douchegel gebruiken die goed schuimt. Het is inderdaad zo dat deze sulfaten goed schoonmaken. Echter deze ingrediënten maken de huid en het haar zo goed schoon dat ze zelfs de natuurlijke oliën verwijderen. Doordat deze natuurlijke beschermlaag wordt verwijderd ontstaat er droogheid en in het ergste geval kunnen er zelfs irritaties optreden.
 • Black Hair basics: 10 Black Hair tips 3Voor het straighten van het haar, wordt er aanbevolen om het haar te laten relaxen door een professionele kapper, om de veiligheid te waarborgen en schade aan het haar te minimaliseren.Wacht 8 tot 12 weken voor de behandeling van de uitgroei, aangezien dit de kans op haarbreuk vergroot. Let er op dat een relaxer nooit wordt aangebracht op haar dat al gerelaxed is.Voor gekleurd haar, wacht twee weken tussen het relaxen en kleuren van het haar.
  • Black Hair basics: 10 Black Hair tips 4Wanneer er na het wassen een hittebron wordt gebruikt voor het stijlen van het haar, maak gebruik van een hittebeschermer om schade aan het haar te verkleinen. Het haar kan beschermd worden met een haarkap of een haarproduct.

 

 • Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een stijltang of een andere stylingstechniek op basis van hitte, kies voor een keramisch apparaat. Een keramisch apparaat zorgt ervoor dat de hitte gelijkmatig wordt verdeeld. Daarnaast is het handig om een apparaat te gebruiken dat de temperatuur aangeeft om er zeker van te zijn dat het apparaat niet te heet is.Het wordt aangeraden om een dergelijk apparaat niet meer dan een keer per week te gebruiken.

 

 • Let erop dat bij het vlechten van het haar, de vlechten niet te strak worden gevlochten. Als het vlechten pijn doet, vraag de kapper om te stoppen en het overnieuw te vlechten. In dit geval staat mate van pijn gelijk aan de hoeveelheid schade die het haar wordt aangericht.
  Black Hair basics: 10 Black Hair tips 5Een paar studies suggereren dat bepaalde haaruitval aandoeningen te maken hebben met het trekken van het haar, dat vaak bij het vlechten van het haar voorkomt. In sommige situaties kan permanente haarverlies plaatsvinden doordat de haarzakjes worden vervangen door littekenweefsel.
 • Echter, wat de reden ook is; wanneer er ook maar een geringste verandering van het haar wordt opgemerkt (haar is dunner, meer haarverlies tijdens het kammen etc.), is het raadzaam om een dermatoloog te raadplegen.


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*