12 Years A Slave: Unieke Film Over De Slavernij

Post Type

Inmiddels zijn er al een aantal films uitgebracht over de slavernij in verschillende landen. Naast films zoals Roots en Amistad die het verhaal van de slavernij in de Verenigde Staten vertellen, zijn er ook films zoals Hoe Duur Was De Suiker? en Tula, die over de slavernij gaan in Suriname en Curaçao. Binnenkort volgt de indrukwekkende en unieke film 12 Years A Slave.

Hoewel deze films allemaal verschillend zijn, hebben ze één ding gemeen. Ze vertellen het verhaal van donkere mensen die als slaaf geboren zijn of tot slaaf zijn gemaakt zonder enige vorm van vrijheid in de nieuwe wereld te hebben gekend.
[mwm-aal-display]

Het verhaal van 12 Years A Slave

De nieuwe film 12 Years A Slave is in dit opzicht anders. In deze film wordt namelijk het waargebeurde verhaal van Solomon Northup verteld, die als donkere vrije man tot slaaf wordt gemaakt. De vrijgeboren Solomon Northup is muzikant in Saratoga Springs, New York, wanneer hij wordt ontvoerd en als slaaf wordt verkocht in het Zuiden. De film begint met een gruwelijke scene, waarin Solomon 15 keer wordt geslagen met een knuppel en vervolgens met een zweep wordt afgeronseld. In de film komen er nog meer gewelddadige scenes voor waarin slaven worden gelyncht en op andere manieren worden gestraft.

12 Years A Slave

Sommige scenes waren zo heftig, dat toeschouwers de zaal uitliepen bij de filmpremière tijdens het Toronto Film Festival. Ondanks dat er gruwelijke scenes in 12 Years A Slave zitten, kreeg de film aan het einde een staande ovatie van maar liefst 10 minuten. Toeschouwers gaven aan dat ze erg ontroerd waren. Vanwege deze positieve respons, verwachten veel film critici dat de film genomineerd zal worden voor een groot aantal Oscars.

De cast van 12 Years A Slave

De hoofdrol van Solomon zal vertolkt worden door Chiwetel Ejiofor. Daarnaast zullen Michael Fassbender, nieuwkomer Lupita Nyong’o, Alfre Woodard en de kleine Quvenzhane Wallis op het witte doek schitteren. Over het geweld in de film, had de hoofdrolspeler Chiwetel Ejiofor het volgende te vertellen:

12 Years A Slave Coming Soon

“Het verhaal van Solomon zit vol geweld, maar ook boordevol schoonheid, hoop, respect en waardering. Onder leiding van filmregisseur Steve McQueen, waren we niet bang om verschillende emoties te ervaren en de donkere kanten op te zoeken.”

12 Years A Slave Cast

Chiwetel vertelde verder dat het geweld belangrijk was om de toeschouwers een duidelijk beeld te geven van wat Solomon Northup heeft meegemaakt en heeft geschreven in zijn autobiografie, die dezelfde naam draagt als de film.

De regisseur van 12 Years A Slave

De Engelse filmregisseur Steve McQueen vertelde het publiek dat de reden waarom hij 12 Years A Slave wilde maken was omdat hij het verhaal van Solomon Northup simpelweg naar het grote scherm wilde brengen. In de film is er tevens een rol weggelegd voor Brad Pitt (jeej!). Naast een rol gescoord te hebben, is Brad één van de producenten van 12 Years A Slave. De acteur had het volgende over de regisseur te zegen:

“Steve was de eerste die vroeg waarom er niet meer van dergelijke films gemaakt zijn over de slavernij in de Verenigde Staten.”

12 Years A Slave Brad Pitt

Het antwoord is erg simpel. Omdat er een Engelse (lees niet-Amerikaanse) regisseur voor nodig is om een dergelijk verhaal op de juiste manier te vertellen. Had een Amerikaan dit geprobeerd, dan waren de film critici waarschijnlijk van mening dat de film een overdreven beeld zou tonen van wat er werkelijk tijdens de slavernij is gebeurd.

De trailer van 12 Years A Slave

Hoewel een film over de slavernij altijd heftig is, ben ik toch erg benieuwd naar 12 Years a Slave. Hieronder is de trailer van de film te zien. Mijn gevoel zegt dat dit dé film van het jaar gaat worden!

Wat vinden jullie ervan? Zouden jullie hem willen zien?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

6 comments

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*