Afname Relaxers Zorgt voor Toename van Natural Black Hair Producten

Post Type

Hebben jullie het goede nieuws al gehoord? Volgens de laatste onderzoeken is de verkoop van relaxers verder gedaald! Hoewel je zou denken dat dit voor veel Black Hair merken zou leiden tot minder winst, is in werkelijkheid het tegendeel waar. Voor veel bedrijven zorgt the natural hair trend (als je het nog een trend kan noemen) voor nieuwe business. Veel merken spelen hier slim op in door productlijnen te lanceren die speciaal zijn ontwikkeld voor natuurlijk haar. Bekijk hier welke dat zijn.

[mwm-aal-display]

Situatie Black Hair Markt

Veel bedrijven weten het al: Black Hair is Big Business. Hoewel relaxers vaak veel bedrijven voor het grootste gedeelte van de winst zorgden, is de verkoop de afgelopen jaar gedaald met 26% sinds 2008 en met 15% sinds 2011. Het is de enige categorie die op dit moment niet groeit. Waar de verkoop in 20008 nog goed was voor $206 miljoen, was deze in 2011 gedaald tot $179 miljoen en zal het dit jaar naar verwachting dalen naar $152 miljoen.

Je zou dus kunnen zeggen dat natural de nieuwe norm is binnen de Black Hair markt. Onderzoek wees uit dat 70% van de donkere vrouwen hun haar natuurlijk draagt of natuurlijk heeft gedragen en dus geen gebruik maakt van een relaxer. Daarnaast geeft 53% aan dat ze braids (hebben) (ge)dragen en 41% dreadlocks. Tenslotte vindt 45% van de donkere vrouwen dat natuurlijk haar trendy is en gelooft 48% dat het zelfvertrouwen uitstraalt.

Is de natural Black Hair trend een probleem voor de markt?

Hoewel je zou kunnen denken dat Black Hair merken hierdoor minder winst maken, is het tegendeel waar. Hoewel veel donkere vrouwen afscheid nemen van de creamy crack, maken ze kennis met nieuwe producten voor de verzorging van hun natuurlijk haar. En daarvoor zijn ze niet te beroerd om een centje meer te betalen.

Donkere vrouwen zijn bereid om veel geld uit te geven om van haarstijl te veranderen. Zo is 51% het ermee eens dat het de moeite waard is om meer geld uit te geven aan haarverzorgingsproducten voor het beste resultaat. Daarnaast geeft 39% aan dat ze het leuk vinden om te experimenteren met nieuwe verzorgingsproducten voor het haar. Genoeg redenen voor bedrijven om hierop in te spelen!

Ook uit de cijfers blijkt dat de Black Hair markt winstgevend blijft ondanks de afname in de verkoop van relaxers. Deze natural Black Hair trend zal namelijk zorgen voor een toenemende verkoop van Black Hair verzorgings- en stylingsproducten. Zo leveren shampoo en conditioners waarschijnlijk $257 miljoen op in 2013 in plaats van $211 miljoen in 2008. Ook de verkoop van stylingsproducten zal toenemen. Zo zal dit bedrag stijgen van $220 miljoen in 2008 naar maar liefst $268 miljoen in 2013.

Bron: Mintel

Hoe merken inspelen op de natural Black Hair trend

Gezien deze cijfers en de passie en liefde onder donkere vrouwen voor het haar, is het geen wonder dat bedrijven productlijnen uitbrengen voor de verzorging van natuurlijk haar. Naast dat er veel nieuwe bedrijven op de Black Hair markt zijn gekomen met merken speciaal ontwikkeld voor natuurlijk haar, zijn er ook veel grote bedrijven die onder een bekend merk een productlijn uitbrengen voor natural Black Hair. Grappig is dat deze merken van grote bedrijven juist zo bekend zijn geworden vanwege hun relaxers!

Hieronder vind je een overzicht van een aantal bekende Black Hair merken, die wij kennen van hun relaxers en inmiddels een lijn voor natural Black Hair hebben uitgebracht.

Mizani True Textures

Dit merk van L’Oréal is speciaal ontwikkeld voor Black Hair kappers, die op zoek zijn naar salonwaardige producten voor kroes en krullend haar. Gezien hun expertise in producten voor professionals, ontwikkelde L’Oréal in samenwerking met de L’Oréal’s Institute for ethnic hair and skin research deze complete lijn bestaande uit relaxers, haarverzorgings- en -stylingsproducten.

natural Black Hair Mizani True Textures

Al vrij snel na de lancering van Mizani, kwam de lijn True Textures op de markt voor natural Black Hair. Deze lijn bestaat uit de Curl Balance Shampoo, Cleansing Cream Conditioner, Curl Replenish Masque, Moisture Stretch Cream, Perfect Curl Gel, Curl Soft Moisturizer en de Curl Set Jelly.

Keracare Natural Textures

Ook Keracare van Avlon is een professioneel merk die (in principe) alleen aan salons wordt verkocht, zodat de producten alleen op advies van een professional gekocht kunnen worden. Wist je dat de baas van Avlon Ali N. Syed zelf een chemicus is? Zijn research artikelen over Black Hair worden wereldwijd als naslagwerk gebruikt, zelfs door de researchgroepen van concurrenten! Intern worden ze natuurlijk gebruikt voor de ontwikkeling van de producten van Keracare.

natural Black Hair Keracare Natural Textures

Om in te spelen op de markt van natural Black Hair, werd de lijn Keracare Natural Textures ontwikkeld. Als je goed oplet, zie je wel enigszins gelijkenissen met Mizani. Ook lijken de namen erg op elkaar! De Natural Textures lijn bestaat uit de Cleansing Cream, Leave-In Conditioner, Hair Milk, Butter Cream, Twist & Define Cream en de Defining Custard.

Organic Root Stimulator Curl Unleashed

Met de lijn Olive Oil is Organic Root Stimulator oftewel ORS een van de populairste merken van Nederland! Organic Root Stimulator is een merk van het bedrijf Namaste Laboratories, die geloven in het gebruik van natuurlijk producten voor de verzorging van het haar. Helaas bevatten de meeste producten van dit bedrijf vaak ook veel chemische bestanddelen die voor irritaties kunnen zorgen.

natural Black Hair ORS Curls Unleashed

Gelukkig is de Curls Unleashed lijn wat vriendelijker voor je haar en meer geschikt voor natural Black Hair dankzij de afwezigheid van sulfaten, minerale olie en parabenen. Deze productlijn bestaat uit de Lavish in Lather Shampoo, No Restricions Conditioner, No Boundaries Leave-In Conditioner,  Second Chance Curl Refresher, Set It Off Jelly, Take Command Crème en de Let It Flow Mousse.

Motions Naturally You

Ooit ontwikkeld voor professionals in de salon, heeft Motions zijn kennis expertise gebruikt voor de ontwikkeling van producten die je thuis kunt gebruiken. Volgens Motions kun je deze verzorgings- en stylingsproducten gebruiken om dezelfde look te creëren als in de salon. Hiermee is Motions een van de weinige merken die zowel in de salon als bij de drogist te vinden is.

natural Black Hair Motions Naturally You

Motions ontwikkelde de Naturally You speciaal voor naturalista’s en om een aandeel te winnen in de natural Black Hair markt. De lijn bestaat uit de Moisturizing Cleanser, Smoothing Conditioner, Deep Conditioning Masque, Hydrate My Curls Pudding, Define My Curls Creme en Radiating Gloss.

Wat vinden jullie van deze ontwikkelingen in de (natural) Black Hair Markt?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*