Zondag Wasdag: All Natural Producten

Post Type

Vorige week waste ik mijn haar met Dove Nourishing Oil Care. Hoewel ik niet geheel ontevreden was over het resultaat, vond ik toch dat mijn haar wat stroever en minder zacht aanvoelde dan normaal. Niet zo gek, aangezien deze producten kunstmatige bestanddelen bevatten. Om goed het verschil te kunnen ervaren tussen producten met en zonder chemische ingrediënten, besloot ik afgelopen weekend all natural te gaan met natuurlijke producten. Ontdek na de klik het resultaat.
[mwm-aal-display]

Waarom alleen all natural producten?

Hoewel het geen kwaad kan om producten te gebruiken met kunstmatige ingrediënten, kun je jezelf afvragen of het wel echt nodig is. Heb je bijvoorbeeld echt sulfaten nodig om je haar te reinigen? En zijn siliconen en minerale olie echt nodig om je haar glanzend, glad en soepel te maken? Zijn er geen andere conserveringsstoffen dan parabenen?

We worden ons steeds bewuster dat chemische stoffen niet nodig zijn. De natuur biedt ons genoeg ingrediënten die we kunnen gebruiken voor ons haar. Zo zijn er natuurlijke zepen te vinden die het haar kunnen reinigen. Daarnaast bestaan er natuurlijke ingrediënten zoals verschillende boters en oliën die het haar daadwerkelijk kunnen verzorgen.

Waar siliconen en minerale olie slechts een laagje om het haar heen vormen, bevatten deze natuurlijke ingrediënten bestanddelen die het haar daadwerkelijk kunnen binnendringen. Hierdoor wordt het haar van binnenuit gevoed en gehydrateerd, waardoor het vanzelf er glanzend uit ziet en zacht, soepel aanvoelt. Dit in tegenstelling tot siliconen en minerale olie, die het haar slechts tijdelijk verbeteren. Wanneer het laagje weer wordt weg gewassen, is het haar immers weer dof en stroef.

Maar hoe voelt het nu om alleen maar natuurlijke producten te gebruiken voor je haar? Is het gebruik van natuurlijke producten anders? En welk effect heeft het op het uiteindelijke resultaat als je je haar hebt gestyled? Ik was daar erg nieuwsgierig naar en ging daarom deze uitdaging aan!

Wassen met Babassu Marsh Mallow Shampoo Bar

Voor het wassen van mijn haar, maakte ik gebruik van de Babassu Marsh Mallow Shampoo Bar. Zoals je kunt zien, is dit letterlijk een blok zeep. Het doet me denken aan de blokken zeep die ik vroeger gebruikte voor het reinigen van mijn lichaam. Heel slecht, ik weet het! Zeep zorgt er namelijk voor dat de huid uitdroogt. Althans normale zepen.

De Babasu Marsh Mallow Shampoo Bar is namelijk anders. De zeep is namelijk gemaakt van natuurlijke oliën! Laten we het ingrediëntenlijstje er even bij pakken.

Ingrediënten: Saponified oils of babassu, Grapeseed, Coconut, Avocado, Castor bean, Jojoba, Mango Butter, Walnut, Shea butter, Rice bran; Organic marsh Mallow root tea; Aloe; Essential oils of ylang ylang, Lemon, Ginger; Rosemary oil extract.

Zoals je kunt zien, bevat deze zeep alleen maar heerlijke natuurlijke ingrediënten, geweldig! En dat merk je direct bij het aanbrengen van de zeep. Hoewel je wat schuim ziet vrijkomen wanneer je je handen over de zeep wrijft, schuimt de zeep nauwelijks in je haar! Hieronder is er een foto van mij te zien, nadat ik de zeep in mijn haar heb aangebracht. Ja, je leest het goed. NADAT ik hem heb aangebracht. Geen schuim te bekennen.

All Natural Babassu Marsh Mallow Shampoo Bar

Hoewel je zou denken dat de zeep nauwelijks reinigt vanwege de hoeveelheid schuim, wordt je aangenaam verrast na het uitspoelen van de zeep. Je haar voelt namelijk heerlijk schoon en een beetje stroef aan. Met een beetje stroef bedoel ik dat de slip weg is. Echter voelt je haar nog heerlijk zacht en flexibel aan.

Verzorgen met My Honey Child Olive You Deep Conditioner

Na mijn haar drie keer met de zeep te hebben gewassen (het niet schuimen was een beetje wennen, waardoor ik toch nog een extra keer heb gewassen om zeker te zijn dat al het vuil eruit is!), bracht ik de My Honey Child Olive You Deep Conditioner aan.

All Natural My Honey Child Olive You Deep Conditioner

Zoals je kunt zien, is de formule een witte crème die erg vloeibaar is. Misschien wel te vloeibaar, ik ben dit niet van een deep conditioner gewend! De conditioner was zo vloeibaar dat deze nauwelijks in mijn haar was te zien. Om eerlijk te zijn, was ik erg teleurgesteld en dacht ik gezien de dikte dat deze conditioner niet voedend genoeg zou zijn voor mijn haar.

All Natural My Honey Child Olive You Deep Conditioner Haar

Wat had ik het mis! Nadat ik de bovenstaande foto had gemaakt, voelde mijn haar al super zacht aan! Door deze aangename verassing, probeerde ik meteen mijn haar te ontwarren met een detangling kam. Het ontwarren ging erg makkelijk en ik had nauwelijks haartjes in mijn kam. Als we de ingrediëntenlijst bekijken, is het ook niet zo gek dat deze conditioner zoveel goeds doet voor je haar.

Ingredienten: Distilled Water, Olive Butter, Olive Fruit Oil, Honey, Olive Leaf Extract, Soya Milk, Natural Yogurt Powder, Olive Oil, Avocado Oil, Seaweed, Jojoba Oil, Violet Leaf Absolute, Orange Blossom Absolute and Neroli Oil and optiphen (preservative).

Door conditioner voelde mijn haar na het ontwarren nog zo lekker aan, dat ik de conditioner bijna niet uit mijn haar wilde spoelen. Als je de ingrediëntenlijst bekijkt, was dat ook niet nodig geweest. Wellicht een leuk experiment om deze conditioner de volgende keer als leave-in te testen!

Styling van het haar

Na het uitspoelen van de conditioner (ik vond het zo zonde!), heb ik eigenlijk meteen producten aangebracht voor de styling van mijn haar. De producten die ik daarvoor heb gebruikt waren de Jomi Cosmetics Natural Afro Hair Polisher en de Double Beauty Naturals Monoï Oil. De reden dat ik dit heb gedaan, is omdat deze producten naast styling het haar ook verzorgen. Twee vliegen in één klap dus, lekker makkelijk.

All Natural Haarverzorging

Na het aanbrengen van de producten, heb ik mijn haren laten invlechten. Met deze vlechten ben ik gaan slapen en in de ochtend heb ik ze eruit gehaald om mijn haar los te dragen. Hieronder zijn de foto’s te zien van de vlechten. Links is voor het slapen gaan en rechts is in de ochtend. Zie je hoe goed de vlechten zijn gebleven? Je ziet nauwelijks pluis! Dit is te danken aan de goede hold die waarschijnlijk komt door de Afro Hair Polisher.

All Natural Styling

Jomi Cosmetics Natural Afro Hair Polisher

Zoals je hieronder kunt zien, is de Jomi Cosmetics Natural Afro Hair Polisher een dikke, grauwe massa. Echter zo slecht dat het eruit ziet, zo heerlijk voelt het in je haar. Zodra je de massa in je handen wrijft, verandert het in een glad, soepel mengsel dat gemakkelijk is aan te brengen in je haar. Ik heb de Afro Hair Polisher meteen aangebracht op mijn natte haar, na het uitspoelen van de My Honey Child Olive You Deep Conditioner.

All Natural Jomi Cosmetics Natural Afro Hair Polisher

Hieronder nog even de ingrediëntenlijst:

Ingrediënten: water, oker, olijf olie, maripa olie, kokosolie, zonnebloem olie, cocao boter, gehydrolyseerd tarwe-eiwit, Aloë gel, hennepzaad olie, d-panthenol, vitamine e, karité boter (Shea Butter), etherische oliën, fragrance, conservering.

Double Beauty Naturals Monoï Oil

Na het aanbrengen van de Jomi Cosmetics Natural Afro Hair Polisher, bracht ik de Double Beauty Naturals Monoï Oil aan. Daarvoor heb ik de olie eerst even in een waterbadje geplaatst, zodat deze weer vloeibaar werd. Het eerste wat ik ontdekte, was de heerlijke geur die vrijkomt bij het openen van het flesje. I love it! Verder voelt de kleurloze olie al in je handen heerlijk zacht en en nog zachter en heerlijker in je haar.

Afgezien van het geweldige resultaat die je bereikt bij het gebruiken van deze olie, is het al een plezier om de olie gewoon te gebruiken. Alles waarmee de olie in aanraking komt (je handen, je haar) blijft immers heerlijk zacht en lekker ruiken!

All Naturals Double Beauty Naturals Monoi Oil

Ook de Monoï Oil is natuurlijk.

Ingrediënten: Cocos nucifera oil, Gardenia tahitensis flower, Perfume en Tocopherol.

Het resultaat

Hieronder zie je het resultaat nadat ik de vlechten uit mijn haar heb gehaald. Zie je hoe mooi mijn haar glanst? Dit komt waarschijnlijk (weet het eigenlijk wel zeker!) door de Double Beauty Naturals Monoï Oil. Verder had mijn haar een ontzettend mooie kruldefinitie! Ik heb nog niet eerder zulke mooie krullen gehad. Ik denk dat dit een combinatie is van beide stylingsproducten.

All Natural Resultaat

Ik heb de hele dag vol trots met mijn krullen rond gelopen. Op werk kreeg ik talloze complimenten en ik vond mijn haar geweldig! Ik bleef de hele dag maar met mijn handen door mijn haar gaan, hoewel ik weet dat dat eigenlijk niet goed is, hihi!

Zelfs aan het einde van de dag, was het resultaat nog net zo mooi. De selfies hieronder heb ik gemaakt toen ik van werk naar huis ging. Je ziet nog steeds de glans en de kruldefinitie erg goed. En wat je niet ziet, is dat mijn haar nog steeds heerlijk zacht en soepel aanvoelde!

All Natural Resultaat Einde Dag

Na dit all natural experiment, ben ik echt fan van natuurlijke producten! Merken jullie ook zo’n groot verschil tussen natuurlijke producten en producten met chemische ingrediënten?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

4 comments

  1. Wat een leuk experiment! Ik let wel goed op de ingrediënten, maar het hoeft niet per se all natural te zijn. Maar ik wil dit nu ook een keer proberen! Ik vind alleen dat natuurlijke producten zo sterk ruiken en houd meer van neutrale geuren. Ruiken deze producten ook sterk?

    • Hi Delia! De zeep vond ik heerlijk ruiken! Net zoals eigenlijk de conditioner en de monoï olie. Ik denk dat het dus per natuurlijk product verschilt! Ik zou daarom altijd goed ruiken voordat je een product aanschaft. Mocht je via een webshop willen bestellen, dan stel ik voor om naar de ingrediënten in het ingrediëntenlijstje te kijken. 😉 Good luck!

  2. Had je nog die conditioner gebruikt als leave-in? zo ja, hoe was dat dan.
    Ik ben nu van plan om ook natural te gaan. Ik weet niet wat voor krullen ik heb, maar ik wil het wel!
    Heb je tips voor mensen die net nieuw zijn en die natural willen gaan?

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*