Review Andrélon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen

Post Type

Dankzij de voedende oliën is Zijdeglans & Zen van Andrélon Natuurlijk puur een uitstekende lijn voor kroes en krullend haar. De natuurlijke ingrediënten avocado- en amandelolie en de afwezigheid van irriterende stoffen zoals siliconen, parabenen en kleurstoffen waren voor mij de voornaamste redenen om deze lijn uit te proberen. Lees verder als je benieuwd bent naar mijn ervaringen.

[mwm-aal-display]

Over Andrélon Natuurlijk Puur

Zoals de naam al aangeeft, bevat Andrélon Natuurlijk Puur natuurlijke ingrediënten. Echter nog belangrijker is dat de formules geen schadelijke stoffen bevatten zoals siliconen, kleurstoffen en parabenen, waardoor ze erg interessant zijn voor een natuurlijke verzorging van het haar.

Andrélon Natuurlijk Puur bestaat uit twee lijnen namelijk Andrélon Natuurlijk Puur Zuiver & Zen en Andrélon Zijdeglans & Zen. Hoewel de Natuurlijk Puur Zuiver & Zen meer gericht is op het zuiveren van (steil) haar dat snel vet wordt, is de Zijdeglans & Zen range speciaal ontwikkeld om droog, vermoeid haar extra verzorging en glans te geven. Een uitkomst dus voor curlista’s zoals ons!

Over Andrélon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen

De Zijdeglans & Zen formules bevatten natuurlijke avocado- en amandelolie. Deze lichte oliën voeden en hydrateren het haar intensief zonder het haar te verzwaren. Het resultaat is makkelijk doorkambaar haar dat er stralend uitziet, soepeler valt en zijdezacht aanvoelt. Inmiddels weten we allemaal dat krullen en kroeshaar deze extra verzorging goed kunnen gebruiken! Het is daarom dus niet zo gek dat zoveel donkere vrouwen deze lijn graag zouden willen uitproberen.

Ook ik kon de verleiding niet weerstaan en besloot de producten van Andrélon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen te kopen en te testen. Meer info over de producten vind je hier. Hieronder kun je mijn ervaringen lezen met de Zijdeglans & Zen Shampoo, Conditioner en 1-minuut Masker.

Mijn ervaringen met de Andrélon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen Shampoo

De Zijdeglans & Zen Shampoo is een heldere shampoo die redelijk vloeibaar is. Bij het aanbrengen van de shampoo op je haar begint het rijkelijk te schuimen. Niet ze gek, aangezien de shampoo gewoon sulfaten bevat.

Andrelon Natuurlijk Puur Zijdeglans Zen shampoo

Sulfaten: Hoewel er vaak wordt aangeraden om sulfaten te vermijden, merk ik toch dat ik eens in de zoveel tijd heel erg naar een zuiverende shampoo met sulfaten verlang. Nu zijn er genoeg reinigende shampoo’s zonder sulfaten op de markt, echter heb ik toch niet echt het gevoel dat deze mijn haar en hoofdhuid werkelijk zuiveren. Daarom maak ik eens in de zoveel tijd toch gebruik van een shampoo met sulfaten. Echter om toch te voorkomen dat al mijn natuurlijke oliën worden verwijderd van mijn hoofdhuid, probeer ik wekelijks een sulfaatvrije shampoo te gebruiken.

Andrelon Natuurlijk Puur Zijdeglans Zen shampoo ingredienten

Na het uitspoelen van de shampoo, heb je een schoon gevoel. Ondanks dat deze shampoo sulfaten bevat, voelt je haar niet stroef aan. In plaats daarvan is het nog steeds erg zacht en soepel, waardoor je handen door je haar heen kunnen glijden.

Mijn ervaringen met de Andrélon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen 1-minuut Masker

Zoals je kunt zien, is de Zijdeglans & Zen 1-minuut Masker een rijke, witte crème met een erg dikke textuur. Al bij het aanbrengen van het masker, wordt je haar omgetoverd in één grote, zachte massa die erg glad aanvoelt. Deze gladde textuur komt waarschijnlijk door de siliconen.

Andrelon Natuurlijk Puur Zijdeglans Zen conditioner

Siliconen: Ondanks dat de meeste producten van de Andrélon Natuurlijk Puur lijn geen siliconen bevatten, zitten er wel siliconen in de Zijdeglans & Zen 1-minuut masker. Echter doordat je deze masker gewoon weer uit je haar spoelt, voorzie ik niet al te grote problemen. Mocht je toch een gevoelige hoofdhuid hebben of last krijgen van irritaties, dan kun je dit masker beter wel vermijden.

Andrelon Natuurlijk Puur Zijdeglans Zen masker ingredienten

Ik heb de 1-minuut masker in combinatie met stoom gebruikt. Daarvoor heb ik het masker op mijn haar aangebracht en 20 minuten gestoomd. Na het stomen, heb ik mijn haar ontwart met een detangling kam en vervolgens het masker uitgespoeld. Het ontwarren ging vrij gemakkelijk, maar nog steeds niet zo makkelijk als na het gebruik van de Rapid Repair Deep Conditioner van Beautiful Textures. Na het uitspoelen, voelde mijn haar erg zacht en soepel aan.

Mijn ervaringen met de Andrélon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen Conditioner

Net zoals de 1 minuut masker is de Zijdeglans & Zen Conditioner een witte crème, echter heeft de deze een minder dikke textuur. Ook bij het aanbrengen merk je dat de conditioner wat dunner is dan het masker.

Andrelon Natuurlijk Puur Zijdeglans Zen 1-minuut Masker

Leave-in: In plaats van de Zijdeglans & Zen Conditioner uit te spoelen, heb ik besloten om deze als leave-in te gebruiken. Omdat deze conditioner geen siliconen, kleurstoffen en parabenen bevat, kan het gemakkelijk als leave-in gebruikt worden zonder dat er irritaties ontstaan. Als leave-in is deze conditioner ideaal na het wassen en tussen wasbeurten door.

Andrelon Natuurlijk Puur Zijdeglans Zen conditioner ingredienten

Toen ik de conditioner na het wassen heb gebruikt, heb ik deze aangebracht na het uitspoelen van de masker. Omdat ik tijdens het gebruik van de Zijdeglans & Zen 1-minuut Masker mijn haar al had ontward, heb ik na het aanbrengen van de conditioner mijn haar alleen nog met mijn vingers in model gebracht. Hierdoor kreeg mijn haar een mooie kruldefinitie. Om mijn haarroutine af te maken, gebruikte ik kokosolie om mijn haar te sealen en de Nourish & Shine van Jane Carter Solution om pluis te voorkomen.

Resultaten met de Andrélon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen

Hieronder zijn de resultaten te zien na het gebruik van de Zijdeglans & Zen Shampoo, 1-minuut Masker en Conditioner. Zoals je kunt zien, krijgt je haar echt een mooie glans! Daarnaast voelt het erg zacht en soepel aan.

Andrelon Natuurlijk Puur Zijdeglans Zen na wassen

De conditioner is ook ideaal om te gebruiken voor tussen wasbeurten door. Zoals je kunt zien, blijft de kruldefinitie mooi behouden.

Andrelon Natuurlijk Puur Zijdeglans Zen second hair

Ik ben erg tevreden met de producten van Andrélon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen, zowel over het gebruik als over de resultaten. Verder vind ik het erg fijn dat deze producten gewoon bij de drogist te koop zijn voor een normale prijs. Daarom nodig ik alle black beauties uit om deze producten eens te proberen. Het is zeker de moeite waard en gezien de prijs, wat heb je eigenlijk te verliezen?

Hebben jullie de producten van Andrélon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen al geprobeerd? Wat vinden jullie ervan?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*