Review Andrelon Oil & Care Met Arganolie

Post Type

In de ban zijnde van arganolie, ging ik op zoek naar andere producten die deze olie bevatten. Uiteindelijk kwam ik erachter dat er erg veel verschillende merken zijn met producten die arganolie bevatten. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe Andrelon Oil & Care lijn.

[mwm-aal-display]

Naast luxe merken zoals Marrocan Oil en natuurlijke merken zoals Dr. Organic, brengen ook steeds meer ‘main stream’ merken producten op de markt die arganolie bevatten. Een van deze reguliere, low budget merken is Andrelon. Met de nieuwe Oil & Care lijn met Marrokaanse Arganolie spelen ze in op de olietrend. Daarnaast bevat deze lijn de eerste producten van Andrelon, speciaal ontwikkeld voor kroeshaar. Een mooie uitdaging dus om deze te testen.

Over Andrelon Oil & Care

Deze nieuwe lijn van Andrelon is speciaal ontwikkeld voor droog en pluizig haar. De unieke formule bevat onder andere Marokkaanse arganolie, die het haar verzorgt, hydrateert en voedt. Afkomstig uit Marokko, staat arganolie al meer dan 3500 jaar bekend om haar voedende en verzachtende eigenschappen. Arganolie bevat onder andere Vitamine E, anti-oxidanten en essentiële vetzuren. Doordat de actieve, verzorgende bestanddelen erg klein zijn, worden ze snel door het haar opgenomen en kunnen ze tot diep in het haar binnendringen, om het van binnenuit te voeden en te herstellen.

De formules van de nieuwe producten trekken snel in, voeden je haar en helpen pluis te voorkomen, zonder dat je haar vettig of zwaar wordt. Het resultaat is mooi haar, dat erg zacht aanvoelt en er stralend uitziet. De Oil & Care lijn bestaat onder andere uit een shampoo, conditioner, 1-minuut masker en een anti-klit spray. Daarnaast bevat de nieuwe lijn Kroescontrol producten, speciaal voor vrouwen met zeer droog haar en/of kroeshaar. De intensief voedende crème en serum-oil bevatten naast arganolie ook andere natuurlijke oliën zoals kokos- en olijfolie, die helpen beschadigd haar te herstellen en droog haar te voorkomen. Met de Kroescontrol producten krijg je weer controle over je droog en onhandelbaar haar.

Mijn ervaringen met Andrelon Oil & Care

Andrélon doet me denken aan vroeger. Ikzelf kom uit een familie, met veel mensen die gewoon steil of golvend haar hebben. Ook mijn moeder heeft steil haar. Ondanks dat ikzelf nooit Andrélon voor mijn eigen haar heb gebruikt, stond het wel altijd bij ons in de kast van de badkamer, omdat mijn moeder haar haar met de haarproducten van Andrélon waste. Zelf kon ik deze producten nooit gebruiken, omdat ze mijn haar niet genoeg voeden en hydrateren. Daarom vind ik het leuk dat er nu wel een lijn is van dit merk, met producten die waarschijnlijk voedend genoeg voor mijn haar zou kunnen zijn!

Wassen met Andrelon Oil & Care Shampoo
arganolie in Andrelon Oil Care ShampooOm te beginnen, startte ik met het wassen van mijn haar met de Andrelon Oil & Care shampoo. In tegenstelling tot de shampoos die mijn moeder vroeger gebruikte, is deze wat dikker maar wel nog steeds vloeibaar. Het heeft een zachte, romige structuur. Bij het aanbrengen van de shampoo op mijn haar, begon het meteen goed te schuimen. Op de achterkant van de fles is de reden hiervoor te vinden. Het product bevat sodium lauryl sulfaat. Dat is wel jammer.

Gelukkig bevat de formule wel een hoop andere, voedende ingrediënten die dat goed zouden kunnen maken. Zo zijn er in de ingrediëntenlijst verschillende oliën te vinden, waaronder kokosolie, amandelolie en natuurlijk arganolie. Deze oliën staan redelijk hoog in de ingrediëntenlijst, wat betekent dat er waarschijnlijk vrij veel olie in dit product aanwezig is. En dat merk je wanneer je de shampoo aanbrengt. Toen ik de shampoo in mijn haar masseerde, voelde deze namelijk erg zacht aan. Na het uitwassen, voelde mijn haar nog steeds zacht en soepel. Ik denk dat dit door de toegevoegde oliën komt.

Verzorgen met Andrelon Oil & Care Conditioner
arganolie in Andrelon Oil Care ConditionerNa de shampoo bracht ik de Andrelon Oil & Care conditioner aan. Net zoals de shampoo, is de conditioner een rijke crème met verzorgende bestanddelen, zoals kokosolie, amandelolie en arganolie. Helaas bevat de conditioner wel siliconen. Ikzelf heb tot nu toe nog geen last gehad van siliconen in shampoos en conditioners. Ikzelf denk dat dit komt, omdat je de siliconen uiteindelijk toch weer met water wegspoelt. Echter, mocht je last hebben van een gevoelige of doge hoofdhuid, dan is het beter om dit ingrediënt te vermijden.

Na het aanbrengen, liet ik de conditioner eventjes inwerken, voordat ik mijn haar met een detangling kam begon uit te kammen. De conditioner maakt de haar echt heel zacht, waardoor het ontwarren erg makkelijk gaat. Na het kammen, bracht ik nog een beetje conditioner aan, vermengd met de olie-serum en liet ik de conditioner nog even inwerken, met behulp van een stoombadje. Toen ik na ongeveer 20 minuten de conditioner eruit spoelde, voelde mijn haren erg zacht en soepel aan. Zelfs nadat het handdoek droog was, bleef mijn haar voelbaar zacht en soepel.

Finishen met Andrelon Oil & Care Kroescontrol Olie-Serum
arganolie in Andrelon Oil Care ControlIk vind de Andrelon Oil & Care Kroescontrol Olie-Serum een erg fijn product. Deze formule met arganolie trekt snel in en beschermt je haar tegen pluis. Daarnaast kun je de olie op allerlei manieren gebruiken. Zo kun je het aanbrengen voor het stylen, om je haren te verzorgen en te beschermen, of na het stylen, voor een glanzende finishing touch. Daarnaast kun je het dagelijks gebruiken, na het wassen en tussen wasbeurten door, om je haren te verzorgen en te laten glanzen. Ikzelf vind het fijnst om de olie te gebruiken voor het wassen als een hot oil treatment of de olie te vermengen met mijn conditioner, voor extra voeding van het haar.

Als je de ingrediëntenlijst raadpleegt, zie de dat de olie-serum veel arganolie bevat. Dat is erg fijn! Helaas bevat het serum ook veel siliconen. Nu worden er vaak siliconen gebruikt in serums, om het haar glad en glanzend te maken. Eerder schreef ik al over de gevaren van siliconen. Het is geen verzorgend ingrediënt en kan voor ophoping zorgen op de hoofdhuid zorgen, wat kan leiden tot irritaties. Als je je haar 3 tot 4 keer per week wast (met sulfaten), zul je hier niet veel last van hebben. Echter, als je droog haar hebt, wordt er geadviseerd om je haren slechts 1 tot 2 per week te wassem. Dagelijks gebruik van producten met siliconen, zonder het haar regelmatig te wassen kan dan leiden tot irritaties.

Belangrijk is er om hier attent op te zijn. Wil je toch graag een serum gebruiken om je haar te laten glanzen, breng het product dan aan op de lengten en punten. Vermijd het aanbrengen op de haarwortels, om ophoping en mogelijke irritaties te voorkomen.

Moisturizen met Andrelon Oil & Care Anti-Klit Spray
arganolie in Andrelon Oil Care KlitNa het drogen van mijn haar, bracht ik de Andrelon Oil & Care Anti-Klit Spray aan. Dit product doet wat het beloofd. Na het sprayen, ging het kammen van het haar een stuk makkelijker. Dit komt waarschijnlijk door de siliconen en oliën, arganolie en amandelolie, die erin zitten. Ook bij dit product is het dus erg belangrijk om de hoofdhuid en haarwortels te vermijden. Aangezien ik momenteel bezig ben om mijn natuurlijke haar te laten groeien, heb ik juist een anti-klit spray nodig voor mijn uitgroei. Ikzelf vind het fijn om een anti-klit spray te gebruiken, niet alleen na het wassen, maar ook tussen wasbeurten door. Ik heb het geprobeerd om de spray een week lang aan te brengen op mij gehele haar, inclusief mijn uitgroei. Echter, doordat ik mijn haar slechts een keer in de week was, begon mijn hoofdhuid tegen het einde van de week erg vuil te worden, wat leidde tot irritaties. De spray gebruik ik nu regelmatig voor mijn lengten en punten. Het maakt mijn haar namelijk heerlijk zacht. Daarnaast ruikt het ook verrukkelijk.

Een anti-klit spray is ideaal om te gebruiken in combinatie met andere producten. Doordat de formule erg vloeibaar is, is het een ideaal product om je haar vochtig te maken, zodat wanneer je het volgende product aanbrengt, deze beter zal worden opgenomen.

Andrelon Oil & Care Kroescontrol Intensief Voedende Crème
arganolie in Andrelon Oil Care CremeNa het sprayen, bracht ik de Andrelon Oil & Care Kroescontrol Intensief Voedende Crème aan. Deze crème is heerlijk romig en wat dikker dan de conditioner. Ik denk dat je dit product het beste kunt vergelijken met een leave-in conditioner. Na het aanbrengen, voelde mijn haar ontzettend zacht en soepel aan. Daarnaast zag het er erg gevoed en gezond uit. Niet zo gek, aangezien het product olijfolie, kokosolie en sheaboter bevat. Opvallend genoeg bevat dit product geen arganolie.

Zoals de anti-klit spray, bevat ook de intensief voedende conditioner siliconen. Daarom raad ik niet aan om dit product op de hoofdhuid aan te brengen. Het werkt erg verzorgend voor het haar. In combinatie met de anit-klit spray bracht ik het een week aan op zowel mijn gerelaxt haar als mijn uitgroei. Zelfs op het krullende gedeelte had het een positief resultaat. Mijn krullen waren erg mooi gedefinieerd en ze voelde zacht, soepel en flexibel aan. Helaas ontstond er opnieuw tegen het einde van de week irritaties, vanwege de ophoping van product.

Conclusie over Andrelon Oil & Care

Over het algemeen zijn de producten van de Oil & Care lijn erg fijn. Ze ruiken heerlijk en verzorgen het haar intensief, met als resultaat zacht, soepel en glanzend haar. Vooral de conditioner, in combinatie met de olie-serum, zijn mijn favoriete producten. Ook de anti-klit spray en intensief voedende crème zijn erg fijn in gebruik. Het is geen probleem om deze producten aan te brengen op lengten en punten. Maar voor nu, is het voor mij erg belangrijk om de uitgroei goed te verzorgen. Daardoor ben ik op zoek naar producten, waarvan het geen probleem is om ze aan te brengen op de haarwortels en hoofdhuid.

Wanneer ik mijn haar weer helemaal natuurlijk heb, zou ik graag de producten opnieuw willen testen op de natuurlijke lengten en punten.

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*