BBH onderzoek #1 Haartypes en schoonheidsideaal

Post Type

Een aantal maanden geleden konden jullie een enquête invullen op Beautiful Black Hair. Inmiddels is deze enquête gesloten en zijn de resultaten geanalyseerd. Wij willen nogmaals iedereen bedanken die de vragenlijkst voor het black hair onderzoek heeft ingevuld. Graag presenteren wij aan jullie de resultaten.

Haartypes

Onder Black Hair vallen verschillende haartypes en krultypes, doordat de meeste donkere vrouwen een mix zijn van verschillende etniciteiten.  Het haar kan ook per etniciteit verschillen. Zo hebben sommige klassen uit India steil haar en sommige stammen in Afrika kroeshaar. Een donkere vrouw kan dus steil, golvend, krullend of kroeshaar hebben. De resultaten tonen dit ook aan. Van de vrouwen die de enquête hebben ingevuld, had 2% van nature steil haar, 10% golvend haar, 34% krullend haar en 54% kroeshaar. Echter, ondanks dat er dus duidelijk donkere vrouwen zijn met steil en golvend haar, was slechts 32% van mening dat alle donkere vrouwen en mannen, ook als ze steil of golvend haar hebben, onder de Black Hair doelgroep vallen. Eenzelfde hoeveelheid was van mening dat alle vrouwen en mannen met krullend of kroeshaar, of ze nu blank, donker of getint zijn, onderdeel zijn van Black Hair. Een percentage van 26% vond dat Black Hair alleen mannen en vrouwen met krullend of kroeshaar beschrijft schoonheidsideaal en volgens 10% vielen alleen donkere mannen en vrouwen met kroeshaar onder de term Black Hair. Het feit dat sommige de Black Hair doelgroep omschrijven als alle mensen met krullend en kroeshaar, ongeacht de huidskleur is niet zo heel gek, dan dat je in eerste instantie zou denken. Vooral hier in Nederland wonen er veel mensen van Mediterraanse komaf of met roots in het Midden-Oosten die krullend en soms zelfs kroezend haar hebben. Daarnaast zijn er zelfs veel blanke Nederlandse mensen waarvan het haar zo krult, dat ze makkelijk onder de Black Hair doelgroep zouden vallen als ze donker zouden zijn. Het zou raar zijn dat deze mensen op basis van hun huidskleur niet bij de Black Hair doelgroep zouden horen en daarom verkeerd zijn om deze mensen niet bij de doelgroep te betrekken.

Schoonheidsideaal

Nu weten we allemaal dat over het algemeen lang, steil haar door de meesten als het schoonheidsideaal wordt gezien. We vroegen onze lezeressen wat ze hiervan vonden. Tot onze grote vreugde, was 40% het hiermee oneens. Van de overige 60%, gaf maar liefst 48% aan dat dit schoonheidsideaal klopt, maar dat niet zo zou moeten zijn. Slechts 12% was het eens met dit schoonheidsideaal. Op de vraag of donkere vrouwen naar dit schoonheidsideaal zouden moeten streven, gaf maar liefst 95% aan van niet, aangezien dit ideaal verkeerd is en omdat natuurlijk haar ook mooi is! Wij van BBH zijn erg blij met deze uitslag en het feit dat dus veel donkere vrouwen samen met ons bereid zijn om de schoonheid van de donkere vrouw te vieren, in al haar vormen, kleuren en maten! Van de 5% die wel vond dat donkere vrouwen naar dit schoonheidsideaal moeten streven, was 2% van mening dat dit ideaal klopt en 3% vond dat dit nodig was, om beter in de maatschappij geaccepteerd te worden. We vroegen onze Black Hair Beauties naar de impact van dit schoonheidsideaal. Op de vraag of door dit schoonheidsideaal donkere vrouwen met natuurlijk haar als minder aantrekkelijk worden beschouwd, was 54% (dus meer dan de helft!) het oneens. Van de overige 46% die het wel hiermee eens was, gaf 41% aan dat dit niet zo moest zijn. Ook werd de vraag gesteld of door dit schoonheidsideaal donkere vrouwen met natuurlijk haar minder serieus worden genomen in het bedrijfsleven. Hiermee was 67% het oneens. Van de 33% die het hiermee wel eens was, gaf 30% aan dat dit niet zo zou moeten zijn.

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*