BBH onderzoek #2 Haarproducten, merken en koopgedrag

Post Type

Een aantal maanden geleden konden jullie een enquête invullen op Beautiful Black Hair. Inmiddels is deze enquête gesloten en zijn de resultaten geanalyseerd. Wij willen nogmaals iedereen bedanken die de vragenlijkst heeft voor dit black hair onderzoek heeft ingevuld. Graag presenteren wij aan jullie het tweede deel van de resultaten.

[mwm-aal-display]

Producten & Merken

We waren erg benieuwd naar de merken en producten die jullie voor je haar gebruiken. Op de vragen over de merken, gaf tot onze grote verrassing maar liefst 58% aan zowel Europese als Black Hair merken te gebruiken. Daarnaast gebruikt 38% alleen Black Hair merken en 4% alleen Europese merken. Dit betekent dat 96% Black Hair producten gebruikt, dan wel of niet in combinatie met producten van Europese merken.

Op de vraag welke Black Hair producten jullie dan gebruiken, gaf 74% aan een shampoo te gebruiken van een Black Hair merk. Eenzelfde hoeveelheid gebruikt een conditioner. Maar liefst 59% gebruikt een leave-in conditioner en 69% een haarvet of haarcrème. Tenslotte gaf 63% aan stylingsproducten te gebruiken. Van de Black Hair producten, worden dus shampoos en conditioners het vaakst gebruikt, gevolgd door een haarvet- of crème. Echter op de vraag om je favoriete product aan te geven, bleek de leave-in conditioner het populairst te zijn met maar lieft 34%! Achtereenvolgend waren de olie/serum (20%) en conditioner (18%) erg populair. De stylingsproducten zoals een gel (5%) waren het minst populair. Opvallend genoeg gaf slechts 7% een shampoo aan als favoriet, terwijl de shampoo wel een van de meest gebruikte Black Hair product is.

mixed-chicks-products In de enquête werd er ook gevraagd naar de favoriete merken. Daarbij werd het duidelijk dat Olive Oil (31%) veruit het populairste merk is, gevolgd door Motions (9%) en Dark & Lovely (6%). Andere favoriete merken die ui de enquête naar voren kwamen, waren Mizani, Keracare, Creme of Nature, Beautiful Textures, Soft ’n Free, Design Essentials en anderen. Opvallend genoeg werden er ook natuurlijke Black Hair merken genoemd zoals Mixed Chicks, Bee Mine en Kinky Curly. Daarnaast werden er ook Europese merken genoemd zoals Dove, Andrélon en Kerastase.

Naast de favoriete merken, werd er ook gevraagd naar het gebruik van de merken. Daarbij gaf maar maar liefst 80% niet altijd hetzelfde merk te gebruiken. Daarvan gaf 32% aan na een periode van merk te switchen en gaf 48% aan verschillende merken door elkaar te gebruiken. Slechts 20% gaf aan altijd hetzelfde merk te gebruiken. De vrouwen die altijd hetzelfde merk gebruiken, noemden merken als Mixed Chicks, Mizani, apHogee, Bee Mine, Design Essentials, etc. Opvallend is dat het populairste merk Olive Oil, slechts drie keer wordt genoemd. Dit betekent dus dat ondanks dat Olive Oil het meest favoriete merk is, de vrouwen die het gebruiken na een periode van merk veranderen of het in combinatie met andere merken gebruiken.

Veel vrouwen switchen dus van merk of gebruiken verschillende merken door elkaar. Op de vraag hoe zij nieuwe merken ontdekken, gaf maar liefst 40% aan dit via het internet te vinden. Daarnaast ontdekt 32% nieuwe merken via vrienden en familie en 4% via Mode magazines. Erg interessant is dat 7% aangaf nieuwe merken te vinden via de Nederlandse online magazine voor Black Hair, namelijk My Black Hair. Deze magazine speciaal voor donkere vrouwen werd in 2009 opgericht en is nu al erg populair binnen de Nederlandse Black Hair scene! Neem anders eens een kijkje op www.myblackhair.nl. Tenslotte gaven sommige aan nieuwe merken te ontdekken via de kapper, tv, werk en de toko/winkel waar ze hun haarproducten kopen.

Koopgedrag

De donkere vrouwen werden in de enquête ook gevraagd naar hun koopgedrag. Op de vraag waar zij hun producten kopen, gaf maar liefst 65% aan hun haarproducten bij de toko te kopen. Daarnaast koopt 13% hun producten bij de drogisterij en eenzelfde hoeveelheid haalt ze bij de drogist. Tenslotte koopt 9% de producten in het buitenland. Dat betekent dus dat 1 op de 10 vrouwen hun Black Hair producten niet hier in Nederland kopen! Een mogelijke reden waarom sommige vrouwen hun producten in het buitenland kopen, zou kunnen zijn omdat ze daar goedkoper zijn. Een andere reden zou kunne zijn dat het aanbod groter is.

Het is inderdaad zo dat veel donkere vrouwen niet tevreden zijn over het product aanbod in Nederland. Uit de enquête bleek dat 50% vindt dat er niet genoeg haarverzorgingsproducten zijn. Daarnaast vindt 51% dat er te weinig huidverzorgingsproducten zijn en 48% geeft aan dat er niet genoeg make-up producten zijn. Slechts 20% gaf aan tevreden te zijn met het huidige aanbod aan producten voor donkere vrouwen.

natural hair salonOp de vraag naar de maandelijkse besteding aan het haar, gaf 41% aan tussen de 20 en 40 euro uit te geven en 38% gaf aan tussen de 20 en 40 euro uit te geven. Daarnaast geeft 16% tussen de 40 en 80 euro uit, 4% tussen de 80 en 200 euro uit en besteed 1% zelfs meer dan 200 euro aan hun haar. Als je ervan uitgaat dat de maandelijkse uitgave van de gemiddelde Nederlander in de salon ongeveer 18 euro bedraagt en rekening houdt met de lage prijzen van shampoos en conditioners van Europese merken, zou je de gemiddelde maandelijkse uitgave van een blanke vrouw vast kunnen stellen op 20 euro. Als je hiervan uitgaat, zou dat betekenen dat maar liefst 62% van de donkere vrouwen meer uitgeeft dan een blanke vrouw.

Toen we de vraag stelde of donkere vrouwen meer uitgeven aan hun haar dan blanke vrouwen, was maar slechts 8% het niet eens met de stelling. Van de 92% die het wel met de stelling eens was, gaf 36% aan dat dit komt omdat de producten duurder zijn. Volgens 30% komt dit omdat er meer producten gebruikt worden om het haar te kunnen verzorgen en 18% was van mening dat dit komt omdat er meer producten gekocht worden om het juiste product te vinden. Voor 4% was de reden dat de services bij de kapper duurder zijn.

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*