BBH onderzoek #3 Relaxers en kennis

Post Type

Een aantal maanden geleden konden jullie een enquête invullen op Beautiful Black Hair. Inmiddels is deze enquête gesloten en zijn de resultaten geanalyseerd. Wij willen nogmaals iedereen bedanken die de vragenlijkst heeft voor dit black hair onderzoek heeft ingevuld. Graag presenteren wij aan jullie het laatste deel van de resultaten.

[mwm-aal-display]

Relaxers

Het is algemeen bekend dat veel donkere vrouwen hun haren straighten met relaxers. Door de prominente rol van relaxers binnen Black Hair, stelden we onze bezoeksters een aantal vragen hierover. Onze verwachting was dat veel vrouwen die de enquête hadden ingevuld zouden aangeven dat hun haar gerelaxed was. Echter, tot onze grote verassing gaf slechts 36% aan gerelaxed haar te hebben. Uit de overige 64%, had maar liefst 60% natuurlijk haar en 4% een weave. Dit zou kunnen betekenen dat weaves waarschijnlijk minder populair zijn in Nederland, dan in de Verenigde Staten. Echter is het de vraag hoe representatief deze cijfers zijn voor de gehele Nederlandse Black Hair doelgroep. Het zou namelijk ook zomaar kunnen, dat niet alle donkere vrouwen op zoek gaan naar informatie over Black Hair op internet. Als bijvoorbeeld vrouwen met natuurlijk haar dit vaker doen dan de vrouwen met gerelaxed haar of een weave, dan zouden ze sneller op deze enquête uitkomen. Meer vrouwen met natuurlijk haar zouden dan deze enquête invullen, waardoor het percentage dat natuurlijk haar heeft automatisch hoger ligt. De uitslag zou dan niet overeen komen met de werkelijkheid. Of dit echt zo is, weten we niet. Maar we vinden het wel tof dat zoveel donkere vrouwen en met name naturalista’s onze website bezoeken!

Van de dames die een weave dragen of hun haren gerelaxed hebben, gaf 53% aan voor deze behandelingen naar een kapper te gaan. De overige 47% laat dit doen door vrienden of doet het zelf thuis. Wij schrokken erg van dit percentage, aangezien deze behandelingen, met name het relaxen, erg gevaarlijk kunnen zijn wanneer ze niet door een professional met de juiste expertise, kennis en ervaring wordt uitgevoerd. De gevaren van relaxers, zoals irritatie van de hoofdhuid en het ontstaan van brandwonden, zijn de meesten wel bekend. Echter, ook bij het weaven liggen er gevaren op de loer! Wanneer het natuurlijke haar te strak wordt ingevlochten, kan er onder andere haaruitval optreden en kale plekken ontstaan. We raden daarom sterk aan om deze behandelingen niet thuis uit te voeren en hiervoor een expert te bezoeken.

Met betrekking tot het relaxen van het haar, geeft 50% aan spijt te hebben gehad van het relaxen. Daarnaast geeft maar liefst 78% aan wel eens nagedacht te hebben om te stoppen met het relaxen en het haar weer natuurlijk te laten groeien. Het feit dat er verschil zit in de uitslag op de twee vragen kan logischerwijs als volgt worden verklaard. Het betekent namelijk dat 28% wel eens heeft nagedacht om te stoppen met straighten, zonder dat ze ooit spijt hebben gehad.

black woman relaxer creamy crack

Kennis

In de enquête hadden we de lezeressen gevraagd hoeveel ze wisten over het proces van chemisch relaxen. Daarbij gaf 39% aan precies te weten welke reacties er plaats vinden en hoe het haar steil wordt gemaakt. Daarnaast wist 42% ongeveer wat er tijdens het chemisch proces gebeurt en 19% wist hier niks vanaf. Van die 19%, vindt 5% het jammer dat ze er niks vanaf weten en 2% gaf aan dat niet erg te vinden. De overige 12% weet niks van het straightening proces af omdat ze hun haren niet relaxen. Dit betekent dus dat 7% van de dames hun haren wel relaxen, maar niets van het proces afweten. Wij zijn erg blij dat een grote hoeveelheid, namelijk 81%, dit wel weet en zien het als een mooie gelegenheid om de vrouwen die er meer over willen weten, hierover kunnen informeren op onze website!

Naast de kennis over het chemisch proces, werden de vrouwen ook gevraagd naar hun kennis op het gebied van Black Hair verzorging. Op deze vraag, gaf slechts 12% aan alles te weten over Black Hair verzorging. Gelukkig gaf 60% aan voldoende te weten om hun haar te kunnen verzorgen. De overige 22% wist niet veel over Black Hair verzorging en zou graag meer informatie daarover willen hebben Opnieuw is dit voor ons een indicatie dat er behoefte is naar meer informatie. Op basis van deze gegevens zou je kunnen vaststellen dat 22% meer informatie zou willen hebben op het gebied van haarverzorging. Dat is ongeveer 1 op de 5 donkere vrouwen. Echter, dit percentage zou ook veel hoger kunnen zijn!

In de enquête stelden we namelijk ook de vraag of er genoeg informatie is voor donkere vrouwen hier in Nederland. Daarbij gaf maar liefst 58% aan dat er niet genoeg informatie is op het gebied van haarverzorging. Daarnaast liet 57% weten dat er niet genoeg informatie is op het gebied van huidverzorging. Met betrekking tot make-up, vond 44% dat hierover niet genoeg informatie was. Slechts 14% van de vrouwen gaf aan dat er genoeg informatie is op het gebied van make-up, haar- en huidverzorging.

Website

Zoals al eerder duidelijk werd, is er een duidelijke behoefte naar meer informatie. Op de vraag of een nieuwe website met informatie over Black Hair een aanwinst is, gaf maar liefst 92% aan het hiermee eens te zijn. Slechts 8% vond dit niet nodig. We zijn erg blij met dit resultaat en vinden het erg leuk om te horen dat jullie de website een aanwinst vinden voor de Nederlandse Black Hair markt!

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*