Because of Them We Can Is Eerbetoon Aan Black History

Post Type

Als je dacht dat de schilderingen van Keturah Ariel schattig waren, dan zul je ook wegsmelten bij het zien van deze foto’s van Eunique Jones die als eerbetoon dienen voor belangrijke iconen uit Black History.

[mwm-aal-display]

Over de Because of Them We Can campagne

Voor haar campagne “Because of Them We Can”, fotgrafeerde Eunique Johnson jonge donkere kinderen die poseerden als belangrijke Afro-Amerikaanse iconen, zowel uit het verleden als het heden. Fotografe Eunique Jones ontwikkelde de “Because of Them We Can” campagne in eerste instantie ter eerbetoon van Black History Month. Gedurende de Black Histo”ry Month, werd er elke dag een foto bekend gemaakt via zowel de website als haar Facebook en Instagram accounts. Op haar website schrijft ze het volgende over de campagne:

“Ik realiseerde me dat ik mijn lens ook kan gebruiken als microfoon [om belangrijke boodschappen te kunnen communiceren]. Voor Black History Month wilde ik een campagne creëren om jonge mensen te empoweren en te motiveren over hun eigen geschiedenis en toekomst op een creatieve en herkenbare manier,” aldus fotograaf Eunique Johnson.

Because of Them We Can Rosa Parks

Hoewel de campagne gestart werd tijdens de Black History Month en maar een maand zou lopen, besloot Eunique Jones verder te gaan met het schieten van “Because of Them We Can” foto’s wegens de toenemende populariteit. 28 dagen waren gewoon niet genoeg om aan iedereen een eerbetoon te kunnen geven.

Eunique Jones vertelt: “Elke dag dat er een foto werd gepubliceerd, realiseerde ik me steeds beter dat 28 dagen niet genoeg tijd was. Er zijn zoveel iconen die we moeten eren en zoveel jonge indrukwekkende geesten die we positief moeten beïnvloeden… nu!” Volgens Eunique Jones waren er dus nog genoeg inspirerende mensen uit het heden en verleden die een positieve invloed zouden kunnen hebben op de huidige jeugd, dat ze een eerbetoon waard zijn door middel van foto’s.

Because of Them We Can Kerry Washington

Over de Because of Them We Can foto’s

De foto’s van de campagne “Because of Them We Can”, gingen viraal het internet rond. Niet zo gek, aangezien de foto’s op een schattige en inspirerende manier Black History onder de aandacht brengen. In de foto’s gaan de kinderen gekleed als historische figuren of als bekende Afro-Amerikanen. Daarnaast is bij elk foto de naam en een quote toegevoegd van de nagebootste persoon.

Voordat je verder scrolt, ben je gewaarschuwd: de foto’s die hieronder te zien zijn, hebben een hoog snoezigheids gehalte!

Because of Them We Can Dr Martin Luther King Jr
Because of Them We Can Angela Davis
Because of Them We Can Spike Lee

Because of Them We Can Madame CJ Walker
Bron: MadameNoire.com

Ikzelf vind de campagne “Because of Them We Can” echt geweldig! Het is niet alleen een geweldige manier om belangrijke iconen uit de donkere geschiedenis te eren. Het zal ook de huidige en toekomstige generaties leren over hun erfgoed en verleden!

Wat vinden jullie van de Because of Them We Can Campagne? Is het geen mooie manier om onze kinderen op spelende wijze meer te leren over hun verleden? Kijk voor meer foto’s op haar website.

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*