Het Begin Van Mijn Hair Transitioning

Post Type

Een tijdje geleden heb ik besloten om mijn natuurlijke haar weer te laten groeien. Nadat ik mijn haren al meer dan 10 jaar lang relax, weet ik niet eens meer hoe mijn natuurlijke haar eruit ziet! Daarnaast is mijn gerelaxte haar redelijk lang. Nu ik het ‘ideale schoonheidsbeeld’ heb bereikt van lang, steil haar en ik mezelf dus ontzettend mooi zou moeten vinden, klopt het plaatje niet. Als ik voor de spiegel sta en naar dat steile lange haar kijk, herken ik mezelf niet. Ik vind het niet bij me passen. Bij mijn donkere huid, mijn platte neus en mijn volle lippen, hoort een bos haar die mijn ronde gezicht omlijst en accentueert, zoals een fotolijst bij een portret. Toen ik me dit realiseerde, schrok ik er zelf van en moest ik even slikken. Al die moeite van jarenlang je haren relaxen, de extra verzorging die daarbij komt kijken om te voorkomen dat het afbreekt en het geduld, het wachten totdat het eindelijk lang groeit. Om je enkel te realiseren dat je het anders wilt. Wat een zonde van je tijd zou je denken.

Nu valt het gelukkig allemaal wel mee en is het in werkelijkheid lang niet zo dramatisch als dat ik het nu beschrijf. In die 10 jaar dat ik mijn haren relaxte heb ik namelijk veel geleerd over haarverzorging van gerelaxt haar en natuurlijk over de verschillende relaxers. Kennis die ik nu met jullie kan delen.

Deze blog zal gaan over mijn persoonlijk verhaal, de ups en downs die ik tijdens mijn reis tegenkom, de producten die ik heb geprobeerd en zal gaan proberen, de lessen die ik gaandeweg leer en de mensen die mij hierbij inspireren. Mijn hair transitioning zal gaan over de reis die ik zes maanden geleden ben begonnen, de dag waarop ik mijn haar voor het laatst heb gerelaxed. Sindsdien ben ik aan het afkicken van het relaxen en heb ik besloten om mijn haren natuurlijk te laten groeien, zonder het gerelaxte deel af te knippen. Ik zal dus moeten gaan stoeien met twee haartexturen en mijn haren extra aandacht moeten geven. Misschien besluit ik gaandeweg alles af te knippen. Echter, voor nu, durf ik dat nog niet aan.

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

5 comments

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*