4 Beschermende Haarstijlen Tijdens Mijn Transitioning

Post TypeTijdens de transitioning periode is het belangrijk om je haar te beschermen tegen haarbreuk. Een van de manieren om je haar tegen breken te beschermen is om gebruik te maken van beschermende haarstijlen. Naast dat deze haarstijlen je beschermen tegen haarbreuk en klitten, beschermen ze je ook tegen koude weersomstandigheden en tijdens het sporten.

Hoe beschermen beschermende haarstijlen?

Beschermende haarstijlen zijn een must voor het beschermen van je haar tijdens transitioning. Maar hoe beschermen ze je haar nu precies? Doordat je haar dankzij een beschermende haarstijl op een bepaalde manier bij elkaar wordt gehouden in een bepaald model, krijgt het geen kans om zijn natuurlijke (krullende vorm) aan te nemen.

Doordat de haarvezels in een bepaalde vorm blijven zitten, ontstaat er geen frictie tussen de haarstrengen. Hierdoor wordt de kans op haarbreuk en klitten aanzienlijk verkleind. Ook kun je met een beschermende haarstijl minder snel met je handen of een borstel door je haar heen gaan. Ook dit verkleint de kans op haarbreuk en klitten, maar ook haaruitval.

Gebruikte haarstijlen tijdens mijn transitioning

Vele vrouwen zweren bij het gebruik van beschermende haarstijlen. Sommigen claimen zelfs dat ze niet een haartje hebben gebroken tijdens de transitioning, door gebruik te maken van beschermende haarstijlen.

Ook ik maak tijdens mijn transitioning veel gebruik van beschermende haarstijlen. En hoewel ikzelf haarbreuk niet heb kunnen voorkomen, heb ik wel een aantal verschillende beschermende haarstijlen uitgeprobeerd. Zo ben ik er uiteindelijke achter gekomen welke beschermende haarstijlen beter voor mij werken dan anderen. Hieronder vind je een overzicht van beschermende haarstijlen die ik tijdens mijn transitioning gebruik en heb gebruikt.

ATTENTION! Let daarbij wel op dat wat ik hieronder met jullie deel, gebaseerd is op mijn eigen ervaringen. Dat voor mij een bepaalde beschermende haarstijl niet werkte, wil niet zeggen dat deze voor iedereen af te raden is. Iedere bos haar is namelijk anders. Het zou zelfs zomaar kunnen dat bepaalde haarstijlen ineens wel goed zouden werken, als ikzelf weer 100% natural ben.

Beschermende haarstijlen #1: De vlechten

Volgens mij zijn vlechten de meest diverse beschermende haarstijl. Zo kun je verschillende soorten vlechten in verschillende hoeveelheden met technieken in het haar (laten) zetten. Je kunt je vlechten zelfs langer maken of een andere kleur geven met behulp van nephaar. Van een double hair braids naar cornrows, haar invlechten is van alle tijden en van alle culturen. Tenslotte kun je ook nog eens fantastische kapsels maken van het haar dat gevlochten is.

Ikzelf geef de voorkeur aan een laag aantal vlechten (het liefst twee!), aangezien de tijd rechtevenredig is aan het aantal vlechten die je laat zetten of zelf invlecht. Mijn favoriete haarstijl is de double french braid. Naast dat ik het erg mooi vind staan, doet het me ook denken aan vroeger toen ik voor mijn moeder op de grond zat en ze twee vlechten maakte in mijn haar, dat toen nog natuurlijk was. Nog steeds maakt mijn moeder de mooiste vlechten in mijn haar.

Beschermende haarstijlen #2: De twists

Een van de meest populaire beschermende haarstijl onder naturalista’s. Bij de twist pak je steeds twee plukken haar en draai je deze om elkaar heen. Hoewel je prima twists kunt maken met je eigen (natuurlijke) haar, worden ze ook wel eens gemaakt in combinatie met nephaar. Je kunt zoveel twists maken als je wilt. Logischerwijs worden ze dikker en groter naarmate je er minder maakt. Tenslotte kun je er ook verschillende kapsels mee maken.Ik heb gemerkt dat twists voor mij helaas niet werken. Ten eerste duurt het superlang dat mijn haar droog wordt als ik meteen twists maak na het wassen en verzorgen van mijn haar. Nu lees ik dat veel naturalista’s dit niet erg vinden en zelfs met twists slapen als ze nat zijn om ze de kans te geven om te drogen gedurende de nacht. Persoonlijk vind het ik het niet fijn als mijn haar te lang nat blijft, laat staan als ik met nat haar moet slapen. Een alternatief zou zijn om gebruik te maken van hitte. Echter aangezien ik sinds mijn transitioning geen hittebron meer heb aangeraakt, heb ik mezelf er gewoon bij neergelegd dat deze beschermende haarstijl gewoon niet voor mij is.

Toch wordt ik jaloers als ik kijk naar de prachtige creaties die met deze beschermende haarstijl gemaakt kan worden. Daarom wordt ik toch weer verleid om het binnenkort toch maar eens weer te proberen.

Beschermende haarstijlen #3: De knot

De knot is de meest makkelijke manier om je haar te beschermen. Je hoeft alleen maar je haar te draaien om het uiteindelijk vast te maken met een elastiek, klemmetjes of pinnetjes. De knot bestaat er in vele variaties. Zo heb je de populaire high bun, de klassieke low bun, de eigenwijze side bun en de nonchalante messy bun. Zo kun je je knot matchen met jouw persoonlijkheid.

Hoewel ik de knot veelvuldig als beschermende haarstijl gebruikte toen ik mijn haar nog relaxte, merk ik nu dat het mijn haar niet beschermd tegen haarbreuk. Waarschijnlijk komt dit omdat mijn haar nu een bepaalde lengte heeft bereikt, waardoor het haar dat in de knot wordt gedraaid zowel natuurlijk als gerelaxt haar bevat. Hierdoor komt de grens tussen het natuurlijk en het gerelaxt haar toch onder druk te staan, waardoor het haar breekt.

Helaas moest ik daarom afstappen van mijn knot.

Beschermende haarstijlen #4: De vlecht

Naast dat je meerdere vlechten in je haar maakt, kun je het natuurlijk simpel houden en je haar ook in een vlecht vlechten. Net zoals bij meerdere vlechten, zijn er ook talloze variaties mogelijk met een vlecht. Wat dacht je bijvoorbeeld van de klassieke french braid, de trendy fishtail braid, de elegante crown braid en de uitdagende inside out braid.

Hoewel je oneindig kunt variëren met het maken van een vlecht, houd ik het vaak simpel. Hoe meer maanden verstrijken tijdens mijn transitioning, hoe meer ik de voordelen van deze haarstijl ervaar. Ik heb veel minder last van haarbreuk, mijn haar blijft langer gehydrateert en ziet er super gezond uit. Daarnaast is het voor mij de makkelijkste beschermende haarstijl (op de knot na) en ook echt een uitkomst voor de dagen dat ik weinig tijd heb.

Wat is jouw favoriete beschermende haarstijl?


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*