Black-ish: 5 redenen waarom je moet kijken

Post Type

Ik vind vaak dingen uit nadat het allang is uitgevonden. Zo ook nu weer. Hoewel dit waarschijnlijk bij de halve wereld al bekend is, stuitte ik onlangs op een ‘nieuwe’ serie. En hij is hilar-isch! Lees mee waarom.

Waarom Black-ish

Ik ben echt gek op series. Vaak wacht ik totdat een heel seizoen is afgelopen, zodat ik de afleveringen achter elkaar kan bekijken (nooit meer zenuwen door cliff hangers!). Ik vind het ideaal. Het enige nadeel? Er zit altijd een eind aan een seizoen. Terwijl ik aan het wachten ben op nieuwe afleveringen van Game of Thrones, Banshee e.a., stuitte ik op een serie waarbij ik meerdere malen tranen in mijn ogen heb gekregen van het lachen!

Black-ish smile and wave

Over Black-ish

Black-ish gaat over een donkere familie, waarvan beide ouders een goede baan hebben. Zo is Rainbow een chirurg en Andre hoofd van een marketing afdeling. Dankzij hun riante inkomen, wonen ze in een prachtig huis in een nette, ‘witte’ buurt met hun 4 kinderen. Zo heb je de populaire Zoey, de nerd Andre Jr. en de tweeling: scherpe Diane en schattige Jack. De sfeer in huis wordt vaak gekleurd door opa en oma die, ondanks dat ze er niet wonen, er toch akelig vaak zijn.

Leuk allemaal, zul je denken. Maar wat maakt deze serie nou zo leuk om er naar te kijken? Ik geef je 5 redenen.

5 redenen om Black-1sh te kijken

 1. Het is herkenbaar
  Of je nu zelf een kind of een ouder bent binnen je eigen gezin, je zult veel momenten herkennen uit Black-ish. Van een moeder die zo in gedachte verzonken is dat ze je geen aandacht geeft tot het moment dat je dochter met haar eerste vriend thuis komt. Het zijn situaties die we allemaal mee hebben gemaakt!
 2. Het snijdt belangrijke issues aan
  Naast dat er gevoelige onderwerpen aan bod komen, zoals discriminatie, worden in Black-ish ook culturele issues onder de aandacht gebracht die los staan van huidskleur. Hoe vaak wordt er wel niet gezegd dat vroeger alles beter was? Zoals tijden veranderen, veranderen ook normen en waarden. Leer je je kind discipline aan met de riem of kies je voor een alternatief dat meer van deze tijd is? Met name vader Andre struggelt tussen het heden en verleden.
 3. Positiviteit
  Te vaak wordt er stil gestaan bij gebroken gezinnen van donkere mensen. Ikzelf heb daar moeite mee, aangezien mijn ouders nog steeds samen zijn. Het is mooi om te zien dat de serie Black-ish de nadruk legt op een donker gezin dat bestaat uit een succesvolle vader en moeder, die met veel liefde hun kinderen op de best mogelijke manier opvoeden. Soms zelfs met de (ongewenste) hulp van opa en oma.
 4. Anthony Anderson
  Als sinds de film Kangaroo Jack kan ik erg hard lachen om de acteur Anthony Anderson. Ook in deze serie vind ik hem het grappigste van allemaal vanwege zijn scherpe opmerkingen en dramatische gezichtsuitdrukkingen. Naast zijn comedy- en acteerkunsten, is Anthony Anderson ook een van de producenten van de serie Black-ish.
 5. Het is super grappig!
  De allerbeste reden om te kijken naar Black-ish, is natuurlijk omdat het extreem grappig is! Van de reactie van Andre op de keuzes van zijn zoon tot de expressies van Rainbow als ze erachter komt dat ze haar zoon kwijt (die geniepig loopt te grinniken omdat hij zich verstopt heeft). Elke aflevering is de moeite waard om te kijken. See for yourself!

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*