Black Ladies Talk Congres 2016: Een sfeerimpressie

Post Type

Afgelopen zaterdag 12 november was het zover en stond het Black Ladies Talk Congres 2016 op het programma. Een dag dat donkeren vrouwen bij elkaar kwamen, om van elkaar te leren, met elkaar te delen en samen te genieten. Ik was erbij en vertel jullie graag hoe ik deze dag heb beleefd. Maar voordat je verder leest, moet je één ding weten. Als je er niet bij was, dan heb je echt iets gemist!

Black Ladies Talk congres in de ochtend

Om 12 uur werden de deuren van het Bijlmer Parktheater geopend. Hoewel ik in eerste instantie dacht dat er alleen workshops en optredens zouden zijn, werd ik aangenaam verrast door de kraampjes die in de foyer aanwezig waren. Van prachtige oorbellen en kleding met Afrikaanse print tot aan massages en cupcakes aan toe. Je kon jezelf op allerlei manieren verwennen!

black-ladies-talk-congres-workshops

Hoewel ik mijn ogen niet van al het moois weg kon houden, wist ik dat ik mezelf moest focussen. Van 12:00 tot 12:30 was er namelijk de mogelijkheid om je in te schrijven voor de verschillende workshops. Ik koos voor de workshop ‘Healthy & Sexy lifestyle’. De insteek van de workshop vond ik erg leuk! Na vele tips en bruikbare informatie van voedingsdeskundigen Vivian Acquah, Richelle Maaijen en Fitnesscoach Casandra Deelstra, werd de workshop afgesloten met een kizomba les van Ayo Otis!

Black Ladies Talk congres in de avond

Na de workshops was het tijd voor het avond programma. Daar werd Anita (oprichtster van Black Ladies Talk en organisator van het congres) als verrassing in het zonnetje gezet. Dat was een erg mooi moment, omdat het precies laat zien waar het bij Black Ladies Talk allemaal om draait. Of het nu online is in de Facebookgroep of offline tijdens een congres zoals deze. Black Ladies Talk staat voor sisterhood, door verbinding en eenheid!

black-ladies-talk-congres-verassing

In de avond was het programma weer mega interessant. Er stonden twee talkshows op de planning met twee totaal verschillende onderwerpen. De aftrap werd gedaan door Jeanine Molina, die de twee ervaringsdeskundigen Tirza With en Nayvary Soeterboek het moeilijke onderwerp van depressie bespreekbaar maakte. Na een korte break was het tijd voor iets luchtigers. Wat heb ik gelachen bij de talkshow Sex & Relations dankzij hostesses Lilian Cardoso, Eloah Udenhout en Grace Wong Si Kwie. Ladies, complimenten!

Eten, drinken en amusement!

Naast alle informatieve activiteiten, was er tijdens het congres genoeg ruimte om onder het genot van een hapje en een drankje te genieten van entertainment. En deze optredens waren niet van de minsten! Tijdens het avondprogramma mochten we luisteren naar de talentvolle Zaïre Krieger. Een jonge dame met al zoveel wijsheid en kunde, dat ze met haar krachtige speech de zaal wist te raken. Een hard klinkend applaus was dan ook op zijn plaats.

black-ladies-talk-congres-amusement

Daarna mochten we genieten van Shauntell Baumgard die met haar viool een indrukwekkend optreden neerzette. Van een prachtig rustig nummer tot aan ‘black and yellow’ van Wiz Khalifa, bracht ze het publiek uit hun stoel. Eerder had Shauntell opgetreden in de Sistertree ruimte, waar meer creatievelingen zoals dichters, rappers en zangeressen hun kunsten lieten zien.

Wat vond ik van het Black Ladies Talk Congres?

Wat kan ik zeggen? Ik vond het Black Ladies Talk congres gewoon geweldig! Er was zoveel variatie, ik heb dat nog niet eerder meegemaakt bij een ander event. Daarnaast vond ik de afwisseling in het programma ook goed bedacht. Een workshop was niet alleen zitten en luisteren, maar ook gewoon doen! Een talkshow werd afgewisseld met een optreden. Je kon je van zaal naar zaal begeven, elk weer anders aangekleed waardoor je weer in een geheel andere sfeer terecht kwam.

black-ladies-talk-talkshows

De organisatie heeft het geweldig gedaan! Echter hetgeen wat het meeste indruk op mij heeft gemaakt is het feit dat het meeste talent uit de Facebook groep zelf komt! Het moment dat je je dat bedenkt, besef je je ineens uit hoeveel powervrouwen Black Ladies Talk bestaat! En het aantal deelnemers op het eerste congres is nog maar een klein gedeelte van het totaal aantal vrouwen in de groep. Hoe geweldig zou het zijn als we met nog meer onze krachten zouden bundelen tijdens het volgende congres?! Ik kijk er nu al naar uit!

black-ladies-talk-congres-sfeer

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*