Ik Doe Mee Met De Castor Oil Challenge Van The Natural Hair Club!

Post TypeInmiddels heb ik de black castor oil aangeschaft, echter maar een paar keer gebruikt waardoor ik de effecten van de olie nog niet echt heb kunnen ervaren. Daarom kwam de Castor Oil Challenge van the Natural Hair Club als geroepen! Benieuwd wat dit precies inhoud? Lees dan snel verder!

Over de Castor Oil Challenge van the Natural Hair Club

Met de Castor Oil Challenge van the Natural Hair Club, ga je twee maanden de uitdaging aan om castor olie te gebruiken in je wekelijkse haarroutine. Deze Castor Oil Challenge wordt al geruime tijd door naturalista’s gedaan met vaak een positief resultaat en veel goede reacties.

Om ervoor te zorgen dat je de castor olie goed gebruikt en het gewenste resultaat bereikt, zijn er een aantal richtlijnen opgesteld. Je zou ze kunnen zien als de zeven gouden regels van de Castor Oil Challenge.

1 . Voeg afbeeldingen en/of metingen toe van de huidige lengte en dikte van het haar en/of het te behandelen gebied.

2 . Gebruik minstens drie keer per week castorolie op de gehele hoofdhuid of alleen op het focusgebied.

3 . Bij het mixen van castorolie moet minimaal 50% (de helft) van het mengsel bestaan uit castorolie. Biotine , MSM , Cayenne peper of paprika mogen niet zijn toegevoegd.

4 . Alle soorten castor olie mag gebruikt worden: witte, Jamaicaanse/Haïtiaanse black castor oil of een mix van verschillende soorten castor olie.

5 . Elke zondag zal er een update geplaatst worden door de deelnemer. Post daarvoor before en after foto’s  en vergeet niet je lengte te controleren. Vermeld daarnaast hoe je de castorolie hebt gebruikt en de aantal keren dat je die week de olie hebt gebruikt..

7 . Geef aan welke effecten de olie heeft gehad, zowel positief als negatief. Geef ook  aan wanneer je iets verandert, zoals bijvoorbeeld de type castor olie die je gebruikt of je haarroutine.

Over de voordelen van Castor Oil

Volgens velen doet castor olie wonderen voor je haar. Zo heeft het gebruik van castor olie een aantal voordelen.

1.  Het voorkomt haarverlies

2.  Het stimuleert de haargroei

3.  Het behandelt hoofdhuidinfecties

4. Het vermindert gespleten punten en haarbreuk

5. Het verzorgt en voedt het haar

6. Het voorkomt een droge hoofdhuid

7. Het maakt het haar glanzend

8. Het maakt het haar dik

Een Oil Challenge voor zowel haar als huid!

Waarom alleen een Oil Challenge aangaan voor het haar, terwijl een olie ook de huid erg goed kan verzorgen? Toevallig heb ik een aantal dagen geleden de Bio Oil huidolie gekocht. Aangezien je de effecten van deze olie pas na een aantal weken ziet, leek het me goed om deze olie te testen tijdens mijn Castor Oil Challenge. Als ik toch foto’s vast ga leggen van mijn haar, dan kan ik net zo goed mijn gezicht meenemen, toch?Ik heb namelijk een aantal littekens rondom mijn kaaklijn, die ik graag zou willen verminderen. Ondanks dat er gemengde meningen zijn over de Bio Oil huidolie, leek het me toch interessant om deze olie te testen en te kijken of het daadwerkelijk mijn littekens zal verminderen. Daarnaast smeer ik eigenlijk nooit wat op mijn huid, ook niet wanneer het buiten kouder wordt en mijn huid een stuk droger aanvoelt. Daardoor zal het aanbrengen van deze olie niet alleen mijn littekens hopelijk vervagen, maar zal het me tevens stimuleren om mijn gehele gezicht wat beter te verzorgen.

Voor het gebruik van de Bio Oil huidolie, houd ik dezelfde richtlijnen aan als voor de Castor Oil Challenge. Dat houdt in dat ik elke dag de Bio Oil zal smeren en met behulp van foto’s elke week ga bijhouden of er wel of geen verandering plaats vindt.

Zie hieronder mijn eerste pic. Let’s do this!

Castor Oil Challenge The Natural Hair Club

Hebben jullie al eens de Castor Oil Challenge gedaan? Hoe is deze jullie bevallen?


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

5 comments

  1. Ik ben benieuwd naar je castor oil challenge. Bio oil heb ik zelf ook getest, maar ik kreeg er jeuk van. Ben benieuwd hoe jij het ervaart.

  2. Ik was te laat met aanmelden. Maar zal zelf ermee bezig zijn. Heb veel producten die ik echt op wil maken! Heel veel succes Ik hou jullie allen in de gaten xxx

    • Aaw, wat jammer Gwendelien! Houd je ons toch op de hoogte van je ervaringen? Ik ben zelf ook heel benieuwd Angela! Ook naar de bio oil. Hopelijk zorgt het niet voor irritaties, dan zal het op mijn huid namelijk een omgekeerd effect creëren, namelijk meer littekens!

  3. Ik gebruik ongeveer 3 keer per week castor olie. Mn haar groeit snel en word ook dikker. Ik ben zeer tevreden over castor olie!

    • Goed om te horen Nausheen! Dat belooft veel goede dingen tijdens deze challenge!

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*