Update The Natural Hair Club Castor Olie Challenge Week 4

Post Type

Inmiddels zijn er 4 weken verstreken van de Castor Oil Challenge van the Natural Hair Club en I’m still going strong! Als je benieuwd bent hoe ik de vierde week van de challenge heb ervaren en hoe ik precies mijn haar heb verzorgd, lees dan snel verder!
[mwm-aal-display]

Minder Haarverlies!

Eerder beschreef ik hoe ik al in de eerste weken van de Castor Olie Challenge al vrij snel verschillende voordelen van castor olie ontdekte. Zo voelde mijn haar veel dikker aan en zag het er glanzender uit. Daarnaast bleven de droge plekken op mijn haar goed gehydrateerd, met als resultaat dat mijn haar vrij was van pluis. Verder verzwaarde de castor olie mijn haar, waardoor mijn haar werd verlengd na het dragen van een beschermende haarstijl.

Hoewel deze voordelen super zijn, merkte ik geen effect van de castor olie op haarbreuk en haarverlies. Dit waren echter wel de voornaamste redenen waarom ik besloot om met de Castor Olie Challenge mee te doen. Gelukkig kwam er deze week hier verandering in, net toen ik de hoop op minder haarverlies wilde opgeven. Na het kammen van mijn haar met een normale kam, was het haarverlies minimaal. Me so happy!

Castor Oil Challenge haarbreuk

Vlechten in plaats van knot

Deze ommekeer heeft in mijn ogen met twee dingen te maken. Ten eerste ben ik vorige week gestopt met het dragen van een knot. Telkens als ik mijn knot tijdens het douchen of voor het slapen gaan eruit haalde, schrok ik van de hoeveelheid haartjes die in mijn scrunchy achter bleef.

Castor Olie Challenge scrunchy
Dit is nou een scrunchy!

Omdat dit een maand geleden nog niet een geval was, gok ik dat dit haarverlies komt door de lengte van mijn uitgroei. Waarschijnlijk zit de grens van het gerelaxt en natuurlijk haar nu op een lager gebied waar de meer spanning staat tijdens het draaien van een bun, waardoor het haar (meer) breekt.

Om te checken of haarbreuk daadwerkelijk aan mijn beschermende haarstijl lag, heb ik deze week mijn haar gevlochten in plaats van gedraaid. Zoals je hierboven kon zien, zorgde deze keuze ervoor dat er minder haar in het elastiekje achterbleef (ik draag geen scrunchy als ik vlechten heb).

Castor Oil Challenge vlecht

Naast dat er haar achter bleef in mijn scrunchy, merkte ik dat er ook veel meer haar achter bleef in mijn kam. Om dit te voorkomen, besloot ik om mijn leave-in conditioner aan te brengen onder de douche, wanneer mijn haar nog nat is in plaats van na het afdrogen, als mijn haar weer een stukje droger is geworden.

Hoewel deze aanpassing erg klein is, zorgde het voor een groot verschil. Mijn detangling kam ging veel gemakkelijker door mijn haar heen, waardoor er veel minder haar in de kam achter bleef. Sindsdien, ben ik dit elke dag gaan doen. Zowel mijn haarbreuk als haarverlies is hierdoor veel minder.

Natuurlijke producten

Nu ik de producten van Tropicle Isle Living enkele weken gebruik, merk ik hoe blij mijn haar is met producten met natuurlijke ingrediënten. Ik ben verzot op de Jamaican Black Castor Oil Hair Food. Het voelt echt heerlijk aan op je haar en het maakt het haar super zacht. Daarnaast is het ook een weldaad voor je huid. Wat er in mijn handen na het aanbrengen over blijft, smeer ik op mijn ellebogen. Hierdoor zijn ook deze droge plekken gehele dag gehydrateerd! Ook ben ik nog steeds tevreden over de castor oliën van dit merk.

Door deze ervaringen, ben ik van plan om op onderzoek uit te gaan naar nog meer natuurlijke producten die ik voor mijn haar kan gebruiken. Omdat ik al een olie en pomade heb, ben Ik vooral op zoek naar een natuurlijke shampoo, deep conditioner en leave-in om de synthetische producten die ik op dit moment gebruik, zoals de Rapid Repair Deep Conditioner van Beautiful Textures te kunnen vervangen.Uiteraard zal ik mijn zoektocht met jullie delen!

Weten jullie een goed alternatief? Aarzel niet om deze met mij te delen!

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

  1. Hoi Kimry,

    Mooie en informatieve site!

    Een all natural deep conditioner kan je misschien zelf maken. Je kan bijvoorbeeld een mix maken van een gepureerde banaan, honing en olie. In plaats van banaan kan je ook yoghurt gebruiken. Voelt echt lekker aan!

    Succes!

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*