Update The Natural Hair Club Castor Olie Challenge Week 3

Post TypeInmiddels is er alweer een week voorbij van de Castor Oil Challenge georganiseerd door the Natural Hair Club. Ook deze week heb ik weer het één en ander aan mijn haarroutine veranderd, dankzij een leuk pakketje dat ik binnen kreeg. Lees snel verder als je benieuwd bent hoe ik mijn haar deze week heb verzorgd.


Geen 100% Castor Olie

De eerste twee weken heb ik elke dag de castor olie op mijn haar aangebracht. Hoewel dit voor goede resultaten zorgde, merkte ik dat mijn haar toch wel erg vettig werd en misschien zelfs iets te vettig. Waarschijnlijk is dit de reden dat the Natural Hair Club als richtlijn heeft opgesteld om de castor olie tijdens de Castor Oil Challenge minimaal drie keer in de week te gebruiken. Deze week heb ik me aan deze richtlijn gehouden en de castor olie slechts vier dagen aangebracht op mijn haar. Bij het aanbrengen van de olie, heb ik iedere keer mijn hoofdhuid gemasseerd om de haargroei te stimuleren.

Castor Olie pakketje CastorOlieNL

Hoewel ik de castor olie niet dagelijks heb gebruikt, vond ik het wel belangrijk om mijn haar dagelijks te sealen. Nu gebruikte ik voor de Castor Oil Challenge kokosolie om mijn haar te sealen. Doordat deze olie veel lichter is, kon ik deze dagelijks gebruiken zonder dat mijn haar te vettig werd. Om te kunnen profiteren van zowel de lichte verzorging van kokosolie en de vele voordelen van castor olie, leek een combinatie van kokosolie en castorolie mij een uitstekende oplossing. Wat was ik blij toen ik na wat speurwerk op internet ontdekte dat het merk Tropicle Isle Living deze mix van oliën in zijn assortiment heeft! De webshop CastorOlie.nl was bereid om mij wat toe te sturen.

Webshop CastorOlie.nl

Een aantal weken nadat ik met de Castor Oil Challenge begon, werd ik door de webshop CastorOlie.nl benaderd met de vraag of ik de producten van Tropicle Isle Living wilde testen. Dit merk ontwikkelt producten die zijn geïnspireerd op Jamaicaanse tradities voor de verzorging van het haar en de huid. Al generaties lang gebruiken Caribische vrouwen Jamaican Black Castor Oil voor voller, steviger haar en een egale huid. Op basis van deze kennis, heeft het merk Tropicle Isle Living Jamaican Black Castor Oil verwerkt in verschillende huid- en haarverzorgingsproducten.

Nu kun je je wel voorstellen dat ik stond te juichen om deze producten tijdens mijn Castor Oil Challenge uit te mogen proberen! Ik mocht mijn wensen aan de webshop doorgeven en kreeg de volgende producten toegestuurd.

Coconut Black Castor Oil

Coconut Black Castor Oil

Ingrediënten: Organic Coconut Oil, Jamaican Black Castor Oil, Wheat Germ Oil

Jamaican Black Castor Oil Hair Food

Jamaican Black Castor Oil Hair FoodIngrediënten: Grape seed Oil, Avocado Oil, Vitamin E, Rosemary, Jamaican Black Castor Oil, Shea Butter, Neem Oil, Palm Stearic, Candellila Wax, Carnauba Wax, Cactus Oil.

Wat ik zo geweldig vind aan deze producten is dat ze echt 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaan. En kijk eens hoe kort de ingrediëntenlijstjes zijn? Geen rotzooi en additieven, maar alleen werkende bestanddelen. Hoe geweldig is dat?

Goed om te weten: Toevallig gebruikte ik voor de Castor Oil Challenge als de Pure Jamaican Black Castor Oil van dit merk, waardoor de producten een uitstekende toevoeging waren voor mijn haarroutine gedurende deze challenge.

Jamaican Black Castor Oil

Jamaican Black Castor Oil

Ingrediënten: Pure Jamaican Black Castor Oil

De LOC Method

Ik heb de producten nu al een paar keer getest en ik moet zeggen dat ik tot nu toe erg tevreden ben met het resultaat! De producten heb ik gebruikt in mijn LOC routine en het resultaat is hieronder te zien. Nog minder pluis! Verder voelt je haar heerlijk zacht en soepel aan en ziet het er mooi gezond uit.

Castor Olie LOC resultaat
Ja, ik draag af en toe een bril!

De laatste paar dagen ziet mijn LOC routine er als volgt uit. Ik breng onder de douche de Andrélon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen conditioner aan, met extra aandacht voor mijn haar rondom mijn haarlijn en achter in mijn nek. Na het douchen breng ik om de dag de castor olie aan om mijn haar te sealen. De andere dagen gebruik ik voor het sealen de Coconut Black Castor Oil. Tenslotte breng ik de Jamaican Black Castor Oil aan op mijn haar om pluis te voorkomen. Ik vind het resultaat zo geweldig dat ik deze routine ook na de Castor Oil Challenge zeker blijf gebruiken.

Hoe verloopt de Castor Oil Challenge bij jullie? Hebben jullie ook inmiddels aanpassingen gemaakt in jullie haarroutine?


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*