Update The Natural Hair Club Castor Olie Challenge Week 2

Post TypeHet is week 2 van de Castor Oil Challenge van the Natural Hair Club en ik merk al duidelijk een aantal verschillen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Haar wassen tijdens de Castor Olie Challenge

Eerder beschreef ik al waarom ik de Castor Oi Challenge aan ben gegaan en hoe mijn haarroutine er uitzag tijdens de eerste week. Vandaag zal ik wat vertellen over hoe ik mijn haar heb gewassen en het resultaat daarvan.

Zoals ik al in het eerdere artikel beschreef, heb ik de castor olie gebruikt voor de reiniging en verzorging van mijn haar. Daarvoor heb ik mijn haar onder de douche nat gemaakt en de castor olie aangebracht op mijn haar en hoofdhuid. Daarvoor verdeelde ik mijn haar in vier secties en bracht ik op elke sectie de olie aan. Daarnaast wreef ik de olie ook op de hoofdhuid die zichtbaar was tussen de vier secties in. Na het aanbrengen van de castor olie op de verschillende secties, bracht ik nog wat extra olie aan rondom mijn haarlijn en bovenop mijn hoofd (zoals jullie inmiddels al wel weten, zijn dit de meest droge gebieden van mijn haar).

Na het aanbrengen van de castor olie op mijn haar en hoofdhuid, maakte ik gebruik van een stoombadje voor 20 minuten. Tijdens het stomen, krijgt de olie de kans om zowel het haar als de hoofdhuid nog beter binnen te dringen. Hierdoor wordt het haar intens gevoed. Naast dat de hoofdhuid wordt gevoed, wordt het ook soepel gemaakt waardoor de haargroei wordt gestimuleerd en vuil gemakkelijker loslaat. Tijdens het stomen, masseerde ik af en toe mijn hoofdhuid om de bloedcirculatie te stimuleren en het vuil los te weken.

Castor Olie Challenge Week 2 Stomen

Nadat de inwerktijd bereikt was, spoelde ik mijn haar met water. Ik was erg verrast door het frisse gevoel dat ik na het uitspoelen kreeg. Zo zag mijn hoofdhuid (voor hoever je dat kunt zien) er al erg schoon uit! Daarnaast voelde mijn haar en hoofdhuid heerlijk zacht aan en zag mijn haar er al mooi en gezond uit! Je zag duidelijk dat mijn haar dankzij de stoom en de castor olie al redelijk gevoed en gehydrateerd was.

Castor Olie Challenge Week 2 Deep Conditioner

Vanwege het frisse, schone gevoel na het uitspoelen, besloot om mijn haar niet meer te wassen met shampoo en meteen door te gaan met een deep conditioner. Daarvoor heb ik gebruik gemaakt van de Rapid Repair Deep Conditioner van Beautiful Textures.  Ik bracht de conditioner aan in mijn haar, liet het enkele minuten inwerken en kamde vervolgens mijn haar uit met een detangling kam. Zoals gewoonlijk ging dit weer erg gemakkelijk, zonder al te veel moeite en het ontstaan van klitten. Aangezien dit product siliconen bevat, besloot ik het toch uit te wassen. Na het uitspoelen voelt je haar zacht en vooral erg soepel aan.

Castor Olie Challenge Week 2 LOC

Om mijn haar verder te verzorgen, bracht ik de Zijdeglans & Zen Conditioner aan van de Andrélon Natuurlijk Puur lijn als leave-in conditioner. Nadat ik de conditioner over mijn haar verdeeld had, ontwarde ik mijn haar nog even met mijn vingers om klitten te vermijden en ervoor te zorgen dat de contioner goed werd verdeeld over mijn haar. Vervolgens sealde ik mijn haar met de Baobab Brilliant Restorative Hair Oil van Free Your Mane (deze week hier een review van online!) en gebruikte ik de Virgin Mango Butter Coconut Whip van Anita Grant om pluis te voorkomen. Als beschermende haarstijl, maakte ik gebruik van een los gevlochten vlecht.

Castor Olie Challenge Week 2 vlechtResultaten tijdens de Castor Olie Challenge

Na 2 weken dagelijks gebruik te maken van de castor olie, zijn de resultaten nu al erg goed zichtbaar. Kijken jullie mee?

Ten eerste heb ik duidelijk minder last van pluis! Tijdens de tweede week heb ik gemerkt dat het ook goed werkt om de castor olie voor het slapen gaan aan te brengen en vervolgens de volgende ochtend je haar vochtige te maken. Tijdens de eerste week, bracht ik namelijk elke ochtend de castor olie aan nadat ik mijn haar vochtig had gemaakt. Ik heb inmiddels gemerkt dat het andersom ook goed werkt. Probeer het maar eens zelf!

Castor Olie Challenge wk 2 geen pluis

Naast minder pluis, merkte ik ook dat mijn haar een prachtige glans heeft. Of de castor olie mijn haar ook donkerder maakt, kan ik niet zo goed zien aangezien mijn haar van nature al erg donker is. De glans is ecther wel goed te zien, vinden jullie ook niet? Hieronder zie je het resultaat nadat ik mijn haar enkele dagen in een knotje heb gedragen. Het resultaat is golvend, glanzend haar. Natuurlijk komt dit doordat het onderste gedeelte van mijn haar gerelaxt is. Toch vind ik het een grappig resultaat!

Castor Olie Challenge wk 2 glans

Als ik mijn haar niet in een knotje heb gedragen, dan is dit het resultaat na het aanbrengen van castor olie in mijn haar. Betreft kruldefinitie, merk ik niet echt een verschil in vergelijking met het aanbrengen van een andere olie. Wat ik echter wel merk is opnieuw minder pluis en een gezonde glans.

Castor Olie Challenge wk 2 los haar

Tenslotte heb ik gemerkt dat de olie je haar een stuk dikker maakt! Hieronder zie je het resultaat. Zie je hoeveel volume mijn staart heeft? Sinds mijn transitioning, ziet mijn gerelaxte gedeelte er een stuk dunner uit in vergelijking met mijn natuurlijk haar. Als ik mijn haar dan in een staart doe, ziet de staart eruit als een slappe sliert. Echter toen ik mijn haar voor het eerst in een staart deed sinds de Castor Oil Challenge, ziet het er een stuk dikker uit! I love it!

Castor Olie Challenge wk 2 dik haar

Bron: Instagram @BlackHairBeauty

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van mijn Castor Olie Challenge? Volg me dan op Instagram via @BlackHairBeauty!


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

  1. Zoo goeie resultaten zeg na twee weken al! Ben benieuwd naar de rest van de weken 🙂 Ik had bijna meegedaan met de challenge maar had niet op tijd caster olie kunnen kopen. Volgende keer doe ik wel mee.
    Voelt je haar niet vettig aan trouwens van ’t dagelijks gebruik ervan?

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*