Cleaning up my stash: Shea Moisture

Post Type

De komende maanden heb ik als doelstelling om mijn voorraad haarproducten op te ruimen. Terwijl ik de producten probeer, zal ik met jullie mijn ervaringen delen. Ik startte met de Giovanni Cosmetics haarproducten. Deze week ga ik verder met de producten van Shea Moisture en onthul welk product ik het liefste gebruik van dit merk! Lees na de klik hoe mijn wasdag er afgelopen zondag eruit zag!

[mwm-aal-display]

Over Shea Moisture

Wist je dat het merk Shea Moisture een Black Owned Brand oftewel BOB is? De CEO Richelieu Dennis is zelfs de kleinzoon van de oprichter Sofi Tucker. Het begon allemaal met de verkoop van sheaboter, zeep en zelfgemaakte verzorgingsproducten op een markt in Sierra Leone. Vandaag de dag is dit werk niet meer weg te denken binnen de ‘natural hair scene’. Het merk bestaat tegenwoordig uit veel verschillende lijnen voor zowel het haar als de huid. Er is zelfs een cosmetica lijn! Tip: lees hier welke andere merken ‘black owned’ zijn.

Over Shea Moisture Jamaican Black Castor Oil

Ikzelf ben al een tijdje bekend met de producten van Shea Moisture. Zo heb ik tijdens mijn transitioning periode de Shea Moisture collectie Yucca & Baobab gebruikt. Daarnaast heb ik de Curl Enhancing Smoothie geprobeerd van de Coconut & Hibiscus collectie om te onderzoeken of dit product de hype waar kon maken. Ondanks dat alle producten van Shea Moisture erg fijn zijn, gaat mijn voorkeur toch uit naar de Shea Moisture Jamaican Black Castor Oil collectie.

De Shea Moisture Jamaican Black Castor Oil collectie bevat castorolie en is speciaal ontwikkeld om het haar te versterken en vernieuwen. Daarnaast wordt de hoofdhuid gestimuleerd, waardoor de haargroei wordt bevordert. Hoewel het wordt geadviseerd voor chemisch- of overbehandeld haar is het tevens geschikt voor droog, broos en beschadigd haar. Dankzij de natuurlijke ingrediënten, wordt het haar verzorgd met als resultaat dikker, zachter haar dat minder snel afbreekt. Uit alle producten, is de leave-in conditioner mijn favoriet.

Over Shea Moisture Jamaican Black Castor Oil Strengthen, Grow & Restore Leave-in Conditioner

Deze leave-in conditioner is een lichte, niet vette formule met alleen natuurlijke ingrediënten. De formule is verrijkt met Jamaican Black Castor Oil bestaande uit omega vetzuren, die het haar versterkt en de hoofdhuid stimuleert om irritaties en haarbreuk te voorkomen. Daarnaast bevat de formule sheaboter, voor een diepe verzorging met als resultaat zachte, flexibele krullen vrij van klitten. Dankzij de pepermunt extract wordt ook de hoofdhuid geprikkeld, om de groei van het haar te stimuleren.

Ingrediënten: Water (Aqua), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Hydroxyethylcellulose, Panthenol, Glycerin (Vegetable), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil , Ricinus Communis (Castor) Seed Oil , Hydrolyzed Keratin, Fragrance (Essential Oil Blend), Mauritia Flexuosa Fruit Oil, Tocopherol, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Trifolium Pratense (Clover) Flower Extract, Hydrolyzed Rice Protein, Vinegar, Acetyl Tetrapeptide-3, Niacin, Dextran, Caprylhydroxamic Acid, Caprylyl Glycol, Butylene Glycol, Caramel, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract.

Ervaringen met de Over Shea Moisture Jamaican Black Castor Oil Strengthen, Grow & Restore Leave-in Conditioner

Hoewel ik fan ben van de LOC Methode, was ik afgelopen zondag lui en had ik geen zin om veel tijd te besteden aan mijn haar. Daarom spoelde ik mijn haar alleen uit met water. Vervolgens verdeelde ik mijn haar in vier secties en kamde ik mijn haar uit met een detangling kam. Na het uitkammen, bracht ik de Shea Moisture Jamaican Black Castor Oil Strengthen, Grow & Restore Leave-in Conditioner aan. Na het aanbrengen, draaide ik mijn haar in mijn haar in een knot. Omdat de haren rondom mijn haarlijn het snelst droog worden, bracht ik de Monoi Oil Daily Treasure van Double Beauty aan voor extra verzorging.

Resultaat met de Over Shea Moisture Jamaican Black Castor Oil Strengthen, Grow & Restore Leave-in Conditioner

Na een uurtje, maakte ik mijn haar los en bracht ik het in model door met mijn vingers mijn haar te kammen. Tenslotte liet ik mijn haar aan de lucht drogen. Zoals je hieronder kunt zien, kreeg het een mooie definitie! Natuurlijk komt dit dankzij de leave-in, echter zal het ook wel te maken hebben met de producten van Giovanni Cosmetics die ik niet volledig uit mijn haar heb gewassen tijdens het spoelen.

Wat vinden jullie van het resultaat?

De producten zijn te koop bij Pakshop.

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*