Creme of Nature Argan Oil: Reisspecial

Post Type

Op dit moment is BBH op reis naar Curaçao. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het schrijven over Black Hair stopt. In tegendeel; we zullen hier op zoek gaan naar producten om te testen, trends om te spotten en haarstylen om inspiratie uit op te doen. Houdt de website dus goed in de gaten voor Back Hair tips en tricks (op reis).

[mwm-aal-display]

Veel black hair producten in Botika’s

Altijd wanneer ik weer voor de eerste keer na aankomst ‘de botika’s’ oftewel ‘de drogisterijen’ van Curaçao binnen loop, heb ik altijd weer het gevoel alsof ik in een Black Hair Walhalla terecht ben gekomen, door het brede aanbod van Black Hair producten die je hier hebt voor golvend-, krullend- en kroeshaar. Tijd om maar weer eens te shoppen en op zoek te gaan naar producten die mij interessant lijken. Als eerste viel mijn oog op de Creme of Nature Argan Oil lijn, vanwege het feit dat het arganolie bevat (en dus helemaal in het straatje past met de producten die ik onlangs getest heb) en vanwege de sulfaatvrije shampoo en de conditioning treatment. Arganolie, sulfaatvrij en treatment, dat klinkt al goed, toch? Mij in ieder geval wel!

Creme Of Nature Argan Oil lijn voor black hair

Over Creme of Nature

Creme of Nature is een merk met multiculturele haarproducten voor elk haartype, die natuurlijke ingrediënten bevatten. De productlijn bestaat uit shampoos, conditioners, treatments, relaxers en haarkleuringen, voor zowel de consument als voor professionele haarstylisten. Met deze producten hoopt het merk vrouwen te helpen mooi, gezond haar te krijgen en te behouden.

Over Creme of Nature Argan Oil

De Creme of Nature Argan Oil lijn is een complete lijn met haarverzorgings- en haarstylingsproducten, met verschillende formules die een award hebben gewonnen, waaronder de Gloss & Shine Polisher, die een Essence award ontving, en de Strength & Shine Leave-In Conditioner die een Ebony award binnen sleepte. Daarnaast bestaat de lijn ook uit de sulfaatvrije (yes!) Moisture & Shine Shampoo en de nutriëntrijke Argan Oil Treatment.

Dit is wat het merk zelf over de lijn met arganolie zegt:
Neem jouw haar mee op een exotische reis en ervaar de wonders van arganolie uit Marokko. Deze lijn bevat arganolie, rijk in vetzuren, vitamine E en anti-oxidanten, die je haar een exotische glans, voeding en bescherming geeft. Creme of Nature Arganolie, waar schitterende glans kennis en gezond haar elkaar ontmoeten. – Dat klinkt veelbelovend!

Daarnaast belooft het merk wonderen voor je haar te doen. Zo zorgt het voor exotische glans, directe voeding en intensieve hydratatie. De lichte olie wordt snel door het haar opgenomen, waardoor de formule het haar herstelt en beschermt, zonder het te verzwaren. Dit is dus het bekende verhaal over de voordelen van arganolie, die ook door veel andere merken gecommuniceerd wordt.

Mijn ervaringen met Creme of Nature Argan Oil

Om deze lijn uit te testen, kocht ik de Moisture & Shine Shampoo, Intensive Conditioning Treatment en de Strength & Shine Leave-In Conditioner. Toen ik de producten kocht kwam ik net van het strand af, waar ik in zee had gezwommen. Mijn haar was dus nodig aan een wasbeurt toe, een mooie gelegenheid om de producten meteen uit te proberen.
Na het uitspoelen van de zeezout met water, bracht ik de Moisture & Shine Shampoo aan. Toen ik het, na het aanbrengen, voor de eerste in mijn haar masseerde, schuimde de shampoo niet echt. Logisch, aangezien het een sulfaatvrije shampoo is. Echter, de shampoo begon wel goed te schuimen, nadat ik het voor de tweede keer aanbracht. Dit komt waarschijnlijk omdat er een vervangend ingrediënt aanwezig is, die ervoor zorgt dat de formule gaat schuimen. Door op de achterkant van de fles te kijken, kon ik deze identificeren als Decyl Glucoside, een milde reiniger die vaak in shampoos wordt gebruikt, bestemd voor baby’s en mensen met een gevoelige huid. Daarnaast is dit bestanddeel plantaardig, biologisch afbreekbaar en mild voor alle haartypes. Een goed alternatief dus voor sulfaten.

De Creme of Nature Argan Oil Moisture & Shine Shampoo

Creme Of Nature Argan Oil shampooNa het wassen met de shampoo, voelde mijn haar erg glad aan. Dat komt waarschijnlijk door de aanwezigheid van gladmakende ingrediënten. Alhoewel de formule geen siliconen bevat het wel een ingrediënt, Polyquaternium-10, die ervoor zorgt dat de haarschubben gaan liggen, waardoor het haar glad en makkelijker doorkambaar wordt. Het feit dat arganolie redelijk hoog in de ingrediëntenlijst staat, draagt ook bij aan de voordelen van deze shampoo.

Al met al is deze shampoo erg fijn. Helaas wordt het bij het aflezen van de ingrediëntenlijst wel duidelijk dat deze formule veel conserveringsmiddelen bevat, waaronder parabenen en kleurstoffen, die zorgen voor de oranje kleur van de shampoo. Ondanks dat deze onderaan de lijst staan en dus waarschijnlijk hier niet zoveel van aanwezig is in dit product, is het toch beter om de shampoo te vermijden als je een gevoelige huid hebt en/of je weet dat je irritaties hiervan krijgt.

De Creme of Nature Intensive Conditioning Treatment

Nadat ik mijn haar twee keer met de shampoo had gewassen, bracht ik de Intensive Conditioning Treatment aan op mijn natte haren en liet ik het slechts enkele minuten inwerken, voordat ik mijn haar met een detangling comb ging ontwarren. Het ontwarren ging wonderbaarlijk gemakkelijk en snel. Daarnaast bleef er maar weinig haartjes in mijn kam achter! Dit was een erg prettige verrassing. Na het uitspoelen van de rijke crème voelde mijn haar erg zacht, soepel en glad aan.

Creme Of Nature Argan Oil conditionerDoor opnieuw de achterkant van de fles te bekijken, wordt het al snel duidelijk dat deze conditioner niet alleen arganolie bevat, maar ook andere voedende ingrediënten, zoals olijfolie, honing, aloë vera en kokosextracten. Helaas bevat dit product echter ook minerale olie, siliconen en zoals de shampoo veel conserveringsmiddelen, waaronder verschillende soorten parabenen. Dit maakt de keuze voor dit product erg lastig. Doordat het ontwarren erg makkelijk ging en mijn haar na het wassen heerlijk zacht aanvoelde en er mooi gezond uitzag, zou ik bijna overwegen om het product opnieuw te gebruiken. Echter, doordat de formules parabenen en minerale oliën bevatten, zou ik het toch niet doen.

Resultaat met Creme of Nature Argan Oil

Ook na het drogen van mijn haar, bleef het geweldig aanvoelen en er gezond uitzien. Ook het kammen verliep erg gemakkelijk, waardoor ik de Strength & Shine Leave-In Conditioner niet meer heb gebruikt. Deze zal ik de volgende dag testen, om te kijken of ik dit product kan gebruiken tussen wasbeurten door, voor het vochtig maken van mijn haar. Morgen zal je dus meer kunnen lezen over mijn bevindingen van de leave-in conditioner.

Wat vinden jullie van de producten van Creme of Nature? Hebben jullie de Creme of Nature Argan Oil al geprobeerd?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

6 comments

 1. Hi Monique, dat klopt! Ik dacht dus eerst dat het niet schuimen kwam omdat de shampoo sulfaatvrij was. Echter toen het wel de tweede keer volop begon te schuimen, vond ik dat verdacht. Er moest dus wel iets in zitten zoals SLS om ervoor te zorgen dat het product schuimt.

  • Of course you can get low cost tanning lotions elsewhere, but the results may not be what you expect;
   the professional lotions guarantee certain results.
   Sun Labs also provides a lot of individual self tanning and fake tan products that
   you can sell to your clients as they walk out the door.
   Cheaper versions are less likely to coat evenly or have colors that do not blend well with a variety of skin tones.

  • The fast fatigue state that most skinny get into is very common. Just because HCG drops cost more does not mean that they are better than the more reasonably priced product that can be
   as much as half the cost. The time that it takes for you to take the HCG hormone is faster.

 2. Ik heb de Creme of Nature leave in gebruikt.
  Ik verwacht een glans over mijn haar zoals dit product beloofd.
  In tegendeel voelt mijn haar niet zacht aan ik weet het niet juist te omschrijven het haar voelt stug en droog. Het haalt mijn krul uitelkaar waardoor ik vele kleine krullen krijg dat weer resulteert tot een bos krullen. Ik zoek eigenlijk een product wat mijn krul mooi in vorm houd een krul die glad valt. Ik heb gemixt dik en stevig haar met een natuurlijke krul

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*