Crowns of Color een eerbetoon aan de diversiteit van Black Hair

Post Type

Afgelopen jaar werd er veel gediscussieerd over Black Hair in de media, op forums en blogs en zelfs binnen de politiek! Vooral in het debat over natuurlijk haar, waarin vrouwen met natuurlijk haar en gerelaxt haar vaak lijnrecht tegenover elkaar leken te staan, liepen de gemoederen soms hoog op. Door al deze discussies, lijken we bijna te vergeten hoe mooi Black Hair wel niet is! Of het nu natuurlijk is of gerelaxt, Black Hair is uniek. Niet alleen vanwege de textuur en de andere bijzondere eigenschappen van het haar zelf, maar ook door de vele kapsels en looks die we met ons krullend -en kroeshaar kunnen maken. Vaak zijn dat echt hele mooie, unieke creaties.

[mwm-aal-display]

Eerbetoon aan black hair

andrea pippinsHet is inderdaad zo dat er in de media zelden wordt stil gestaan bij de échte schoonheid van Black Hair. Eén donkere vrouw probeerde hier echter verandering in te brengen. Met haar kunstwerk hoopte ze een positieve draai te geven aan de Black Hair conversatie en wilde ze de diversiteit van krullend- en kroeshaar onder de aandacht te brengen.

Andrea Pippins, een grafische disigner uit Baltimore publiceerde haar kunstwerk genaamd “Crowns of Color”, bestaande uit 4 kleurrijke posters waarop verschillende donkere vrouwen met diverse haarstijlen zijn afgebeeld. In eerste instantie ontwikkelde Pippins deze posters voor haarzelf, om de lege wanden in haar nieuwe huis te decoreren. Daarvoor besloot ze iets te maken wat zij zelf graag zou willen zien. Pippins werd geïnspireerd door haar liefde voor textiel, houtsneden, oude uithangborden van Barbershops en prachtige plaatjes van donkere prinsessen uit klassieke Afro-Amerikaanse kinderboeken zoals “Mufaro’s Beautiful Daughters”. Het resultaat werd een eerbetoon aan Black Hair op een luchtige, creatieve manier.

Interview met Colorlines Magazine

Pippins sprak in dit interview openhartig over haar inspiraties en haar persoonlijke kijk op Black Hair.

“Met alle respect, persoonlijk wordt ik een beetje moe van de discussie over natuurlijk haar, waarin de keuze om het haar natuurlijk te laten groeien wordt verdedigd, andere mensen worden aangemoedigd om hetzelfde te doen en vanuit een politiek standpunt over dit onderwerp gesproken wordt.

Voor mij is deze discussie niet meer belangrijk. Hoewel mijn werk altijd al draaide om het omarmen van natuurlijk haar, kwam het in eerste instantie vanuit de overtuiging: ‘Jij moet het ook doen’. Tegenwoordig denk ik er niet meer zo over.

Ik vind dat donkere vrouwen moeten kunnen doen wat ze zelf willen, zoals ze zelf wensen en dat ze de mogelijkheid krijgen om hun schoonheid te uiten, op een manier dat hen aanspreekt. Daarom wil ik nu echt benadrukken en focussen op hoe prachtig divers, stijlvol, innovatief en leuk ons black hair werkelijk is. Ik wil hier wel aan toevoegen dat de nieuwe opkomst van natuurlijk haar de innovatie en stijl van black hair naar een geheel ander, fantastisch niveau heeft gebracht.” Amen!

Kunstwerken Crowns of Color

Zie hieronder de 4 posters van “Crowns of Color”. Op elke poster staat een Afro-Amerikaanse vrouw afgebeeld, die een van de vele black hair hairstyles rockt. Van een natuurlijke haarstijl tot een opvallende pompadour, elke poster is een prachtig eerbetoon aan de diversiteit van Black Hair!

Crowns of colors

Benieuwd naar dit kunstwerk en de artiest? Je kunt Andrea Pippins volgen op haar website en haar blog ‘flygirls‘. De kuntwerken kun je vinden op Etsy.

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

3 comments

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*