Review Curls Unleashed Shampoo & Leave-In

Post Type

Als je het internet afstruint, vind je bijna alleen maar lof voor de productlijn Curls Unleashed van Organic Root Stimulator. Tijdens mijn vakantie in het buitenland, vond ik de twee producten Lavish In Lather sulfaatvrije shampoo en No Boundaries leave-in conditioner in de drogist en heb ze gelijk gekocht. Ik was benieuwd of deze producten echt zo goed werken.

[mwm-aal-display]

Curls Unleashed

De producten van Curls Unleashed

Een tijdje geleden schreef ik al over deze productlijn, waarin ik een uitgebreide uitleg gaf over de verschillende producten. Echter bij deze nog even een korte omschrijving van de twee producten die ik daadwerkelijk heb getest.

Curls Unleashed Lavish in Lather Sulfate-Free Shampoo

Deze sulfaatvrije shampoo is een milde reiniging waardoor het haar niet van zijn natuurlijke oliën wordt gestript. Het product is vrij van parabenen, alcohol en minerale olie. In plaats daarvan bevat het product olijfolie en verschillende kruiden zoals citroenmelisse en rozemarijn, die het haar voeden en verzorgen, met als resultaat zacht en soepel haar. Geschikt voor alle haartypen, van golvend, krullend tot kroeshaar.

Curls Unleashed No Boundaries Leave-In Conditioner

Deze leave-in conditioner verzacht en maakt het haar makkelijker doorkambaar. Het product is vrij van parabenen, alcohol en minerale olie. Wat het product wel bevat, zijn heerlijke natuurlijke ingrediënten zoals sheaboter, olijfolie en kokosolie, die het haar hydrateren en voeden met als resultaat mooi en gezond haar. Geschikt voor alle haartypen, van golvend, krullend tot kroeshaar.

Let op! Ondanks dat de producten van Curls Unleashed vrij zijn van parabenen, minerale olie en alcohol, bevatten ze wel siliconen, geur- en kleurstoffen. Heb je dus een gevoelige huid, dan kun je deze producten beter vermijden.

Schuimende sulfaatvrije shampoo

Curls Unleashed ShampooTijdens het douchen bracht ik als eerste de shampoo aan. Toen ik het product aanbracht, was de schuim die de shampoo produceert het eerste wat me opviel. In tegenstelling tot de meeste sulfaatvrije shampoos, schuimt deze shampoo erg goed. Door de ingrediëntenlijst te bekijken, komt dit waarschijnlijk door het ingrediënt sodium olefin sulfonate.

Door het internet te bespeuren, vind je verschillende meningen. Volgens sommigen is het een mildere surfactant dan sodium lauryl sulfaat, volgens anderen is het net zo slecht als SLS. Wat de meningen ook zijn, ik vond het erg fijn dat het product schuimde, aangezien je zo het gevoel krijgt dat je haar echt schoon wordt. Mocht je echter een gevoelige huid hebben, dan is het misschien beter om deze shampoo niet te gebruiken.

De shampoo vond ik erg fijn. Zoals er ook in de productomschrijving staat vermeld, is het een moisturizing shampoo. Al tijdens het inmasseren voelt je haar erg zacht aan. Daarnaast ruikt het product ook heerlijk. Ondanks dat het veel schuimt, is de shampoo makkelijk uit te spoelen. Na het uitspoelen voelt je haar nog steeds erg zacht aan. Deze shampoo maakt het je haar glad en slipperig, zoals je van een moisturizing shampoo kunt verwachten.

Lichte en toch verzorgende leave-in conditioner

Curls Unleashed Leave InAangezien ik de No Restrictions Moisturizing Conditioner niet kon vinden in de winkel, besloot ik de gok te wagen om na het haren wassen verder te gaan met de leave-in conditioner. Na het aanbrengen van deze leave-in condtioner, ontwarde ik mijn haar met een detangling kam, net zoals ik zou doen na het aanbrengen van een moisturizing conditioner. Ik moet zeggen dat dit me goed was bevallen! Je haar is makkelijk en snel doorkambaar. Ik vond dat erg fijn, aangezien ik vaak het geduld niet kan opbrengen om een conditioner lang te laten inwerken.

Na het uitspoelen van de shampoo, bracht ik meteen de leave-in conditioner aan op mijn kletsnatte haar. Wat me aan de leave-in conditioner opviel was zijn grauwe beige kleur. Daardoor vond ik het product er niet heel antrekkelijk uitzien. Nu heb ik gechecked of in andere reviews dit ook werd vermeld, echter kon ik niemand vinden die dit in zijn review beschreef. Oh well, misschien ligt het wel aan mij dat ik op dit soort dingen let.

Behalve de kleur, vond ik het product voor de rest erg goed. De formule voelt erg licht aan, zowel in je handen als bij het aanbrengen. Ondanks deze lichte formule, doet het product toch wat er op de verpakking wordt beloofd. Je haar wordt gevoed en gehydrateerd, waardoor je krullen een mooie definitie krijgen en je haar er mooi gezond uitziet en erg zacht aanvoelt. Ook na het opdrogen, voelt je haar nog steeds gehydrateerd aan en is het vrij van pluis.

Door de lichte formule, is het geschikt voor elk haartype en dus ook als je verschillende haartypes op je hoofd hebt, net zoals ik. Omdat ik dit product alweer een tijdje heb, kon ik het uittesten in verschillende fases van mijn transitie. Aan het begin van mijn transitie, toen mijn haar nog voor een groot deel gerelaxt was, werkte de formule voedend genoeg om mijn haar de verzorging te bieden die het nodig heeft en licht genoeg om mijn haar niet te verzwaren. Ook nu mijn haar voor een groot deel natuurlijk is, zijn deze producten erg fijn.

Curls Unleashed te koop op Oh My Hair!

Nu mijn haar bijna helemaal natuurlijk is, merk ik nu wel dat mijn haar net wat meer voeding nodig heeft dan dat de leave-in conditioner biedt. Misschien toch maar eens de No Restrictions verzorgende conditioner proberen? Nu zag ik dat de conditioner van Curls Unleashed op Oh My Hair te koop is, wat een feest! Ik denk dat ik maar snel mijn bestelling ga plaatsen.
Curls Unleashed Conditioner

Hebben jullie de producten van Curls Unleashed geprobeerd? 

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

3 comments

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*