Huidverzorging 101: De schijf van vijf

Post Type

De komende tijd nemen we jullie mee in de wonderlijke wereld van de huid. Daarvoor geven we het woord aan Fitzgeralda, eigenaresse van Fie Bio and Care. Als echte Skin Expert zal ze ons de ins en outs van de huid uitleggen. Deze week zoomen we in op de voeding van de huid en hoe de schijf van vijf daarbij kan helpen.

[mwm-aal-display]

Waarom is het zo belangrijk om de huid te voeden?

De huid heeft als grootste orgaan van het lichaam een aantal belangrijke functies. Zo vormt het o.a. de eerste barrière tegen lichaamsvreemde stoffen zoals virussen en bacteriën. Daarnaast draagt het bij in de afvoer van afvalstoffen door middel van zweet en zorgt het voor de warmte regulatie. Verder heeft het een zintuiglijke functie in de vorm van tasten en voelen, waardoor je op tijd wordt gewaarschuwd als je jezelf verwondt.

Schijf van vijf afweer

Om ervoor te zorgen dat de huid optimaal functioneert is het belangrijk dat de huid voldoende vocht en voedingstoffen ontvangt. De voedingstoffen zijn belangrijk omdat de huid deze nutriënten gebruikt voor belangrijke processen die in de huid plaats moeten vinden. Hoewel de huid redelijk zelf regulerend is, heeft het af en toe ondersteuning nodig. Met name bij veranderende omstandigheden.

Wat is de schijf van vijf?

Eerder schreven we al over de donkere huid en hoe deze in elkaar zit. Omdat de donkere huid speciaal gemaakt is voor warme weersomstandigheden, werkt deze vaak net een tandje harder. Hierdoor is het voeden van de donkere huid essentieel. Daarnaast hebben veranderende weersomstandigheden (wonen in een kouder land) ook impact op de donkere huid, waardoor het nog belangrijker wordt om deze goed te beschermen en te verzorgen.

Schijf van vijf huidverzorging

Er wordt aangeraden om de huid te verzorgen met producten die de natuurlijke processen in je huid ondersteunen. Omdat de processen in een donkere huid net wat anders zijn, is het belangrijk om producten te gebruiken die speciaal zijn ontwikkeld voor de donkere huid. De producten uit de schijf van vijf van Fie Bio and Care zijn dusdanig op elkaar afgestemd dat uw huid alle voedingsstoffen binnen krijgt die het nodig heeft.

De producten van de schijf van vijf

De schijf van vijf: Pure Cleansing Milk
Een reinigingsmelk met een unieke samenstelling van biologische kruiden en oliën, die ervoor zorgen dat de huid tot diep in de poriën wordt gereinigd en verzorgd. De milk heeft een hydraterende werking waardoor het vochtgehalte in de huid weer wordt hersteld en op peil blijft. Bevat aloë vera, jojoba olie, macademia olie, witte thee, calendula en kamille.

Schijf van vijf pure cleansing milk

De schijf van vijf: Pure Lotion
Een reinigingslotion met een unieke samenstelling van biologische kruiden en bloemenextracten, die ervoor zorgen dat de huid tot diep in de poriën wordt gereinigd en hersteld. De lotion heeft een herstellende werking waardoor huid weer in biologisch evenwicht komt. Verkoeld, verfrist en verzacht de huid. Bevat aloë vera, kamille, rozenwater, lavendel, eucalyptus, hamamelis, manuka olie en salvia.

Schijf van vijf pure lotion

De schijf van vijf: Pure Hydra Face Water
Een gezichtsspray die door verdamping van rozenbladeren tot stand is gekomen en voor een extra boost in de verzorging van de huid zorgt. De face water heeft een zuiverende en herstellende werking, waardoor de huidcellen beter bestand zijn tegen afvalstoffen. Kan tevens gebruikt worden om de huid te verkoelen bij hevige jeuk of een branderig gevoel. Bestaat uit 100% rozenwater.

Schijf van vijf pure hydra face water

De schijf van vijf: Pure Hydra Day Cream
Een dagcrème met een unieke samenstelling van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, die de huidfunctie en het biologisch evenwicht op peil houden. Doordat de creme de huid op natuurlijke wijze verzorgt, beschermt, hydrateert en (de balans) herstelt, kan het worden gezien als een volwaardige verzorging van de huid. Bevat jojoba olie, aloë vera, macademia olie, sanddorn olie, avocado olie en marjolein.

Schijf van vijf pure hydra day cream

De schijf van vijf: Pure Hydra Night Cream
Een nachtcrème met een unieke samenstelling van biologische koudgeperste plantaardige oliën en vetten, die ervoor zorgen dat de huid wordt gevoed en hersteld. De crème heeft een hydraterende werking waardoor de huid weer in balans komt. Bevat sheaboter, macademia olie, teunisbloem olie, avocado olie en vitamine E.

Schijf van vijf pure hydra night cream

Hoe herken je een goed gevoede huid?

Een huid dat goed gevoed is, gaat vanzelf stralen! Een gezonde huid ontvangt namelijk de voeding en hydratatie die de huid nodig heeft. Als het vochtgehalte in de huid op peil is, dan wordt de huid soepel en zacht. En als de huid de juiste hoeveelheid vetten en eiwitten ontvangt, kunnen de cellen optimaal herstellen waardoor de huid een mooie, egale teint krijgt. Hierdoor heeft de huid een gezonde gloed van binnenuit!

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*