Zondag Wasdag: Dove Nourishing Oil Care Voor Intensieve Verzorging

Post Type

In mijn vorige artikel liet ik jullie al mijn hele grote verzameling aan haarverzorgingsproducten zien. Vandaag start ik een nieuwe rubriek, waarin te zien zal zijn welke producten ik heb gebruikt tijdens mijn wekelijkse haarwasdag. Handig voor jullie, maar zeker ook handig voor mij aangezien ik dan eindelijk mijn voorraad begin op te maken. Benieuwd naar de producten van Dove Nourishing Oil Care die ik deze week heb gebruikt? Lees dan snel verder!

[mwm-aal-display]

Over Dove Nourishing Oil Care

Dove Nourishing Oil Care is speciaal ontwikkeld voor de verzorging van droog, pluizig haar. De producten bevatten gewichtloze, voedende oliën zoals amandelolie en kokosolie.

Amandelolie maakt het haar vol, zacht en glanzend. Daarnaast helpt het droog haar te herstellen en bevat het vitamines E en D die het haar zachter en sterker maken. Verder heeft amandelolie een reinigende werking.

Kokosolie maakt het haar glanzend en soepel. Daarnaast helpt het de haargroei te stimuleren en haaruitval te voorkomen. Verder staat kokosolie bekend om zijn antibacteriële werking en helpt het huidirritaties te verminderen.

De oliën worden snel in het haar opgenomen zonder het haar vet te maken of te verzwaren. Het resultaat is soepel, zacht en glanzend haar.

Dove Nourishing Oil Care

Dove Nourishing Oil Care lijn bestaat uit een shampoo, conditioner, masker, intensieve conditioner en Leave-In Conditoner. Voor mijn haarwasdag heb ik gebruik gemaakt van de shampoo, masker en conditioner.

Wassen met Dove Nourishing Oil Care Shampoo

Om mijn haar te wassen, maakte ik gebruik van de Dove Nourishing Oil Shampoo. Zoals je kunt zien, is de shampoo een rijke crème en erg romig van textuur. Laten we het ingrediëntenlijstje hieronder even beter bekijken.

Dove Nourishing Oil Care Shampoo

Wat meteen opvalt, is dat deze shampoo sulfaten bevat. Dit merk je meteen wanneer je de shampoo op je haar aanbrengt. Zoals je hieronder kunt zien, begint het al bij de eerste keer aanbrengen aardig te schuimen!

Dove Nourishing Oil Care Shampoo Schuimend

Naast sulfaten bevat deze shampoo ook siliconen. Dit merk je ook, aangezien je haar na het uitspoelen nog steeds soepel aanvoelt. Tenslotte zijn de voedende ingrediënten kokosolie en amandelolie pas na een hoop aantal chemische bestanddelen op de lijst te vinden.

Verzorgen met Dove Nourishing Oil Care Masker

Na het uitspoelen van de shampoo, bracht ik de Dove Nourishing Oil Care Masker aan. Wat me meteen opviel, was de dikke textuur. De crème is zo dik, dat het zelfs de zwaartekracht kan weerstaan! Zelfs wanneer je wat crème in je handen pakt en je hand ondersteboven houdt, blijft crème aan je handen hangen.

Dove Nourishing Oil Care Masker Dikte

Ook bij het aanbrengen van de crème in je haar, voel je het verzwarende effect. Hoewel je zou denken dat dit te danken is aan de voedende ingrediënten, zal het toch waarschijnlijk komen door de siliconen, die eerder in het ingrediëntenlijstje voorkomen dan kokosolie en amandelolie.

Dove Nourishing Oil Care Masker

Persoonlijk vind ik het wel fijn dat de crème zo dik is, aangezien het mijn haar heerlijk verzorgt. Daarnaast zorgt het ervoor dat mijn haar makkelijk doorkambaar is, waardoor ontwarren met een detangling kam een fluitje van een cent is. Het enige wat ik jammer vind aan dit masker is het feit dat het minerale olie bevat. Hadden jullie dit ingrediënt al gespot in de ingrediëntenlijst?

Afsluiten met Dove Nourishing Oil Care Conditioner

Inmiddels heb ik al uitgelegd over de volgorde van producten bij het gebruik van een masker. Om de haarschubben letterlijk te sluiten en daarmee de wasroutine te beëindigen, bracht ik na het uitspoelen van de masker de Dove Nourishing Oil Care Conditioner aan.

Dove Nourishing Oil Care Conditioner Textuur

Net zoals de andere producten, is de conditioner een rijke crème, met een textuur die tussen het masker en de shampoo in zit. Hoewel de conditoner er rijkelijk uitziet, vond ik hem toch minder rijk aanvoelen in mijn haar in vergelijking met het masker. Ook na het uitspoelen, voelde mijn haar minder zacht en soepel aan.

Dove Nourishing Oil Care Conditioner

Als je de ingrediëntlijst bekijkt, staan de voedende ingrediënten toch redelijk hoog. Daarnaast bevat ook de conditioner siliconen, waardoor je zou verwachten dat je haar soepel en glad aan zou voelen. Gelukkig spoel je deze producten weer uit je haar, maar ik twijfel toch of je daarmee de siliconen volledig uit je haar spoelt.

Wat ik tenslotte heb gebruikt

Hoewel na het uitspoelen van de conditioner mijn haar minder zacht en soepel aanvoelde, kwam de zacht- en soepelheid weer terug na het aanbrengen van de conditioner die ik al een tijdje als leave-in gebruik, namelijk de Andrélon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen Conditioner. Na het aanbrengen, ontwar ik mijn haar enkel nog met mijn vingers.

Dove Nourishing Oil Care Andere Producten

Om de droge gebieden bovenop mijn hoofd de extra verzorging te geven die het nodig heeft, bracht ik de Tropic Isle Living Jamaican Black Castor Oil aan. Om de olie vervolgens te kunnen sealen, sloot ik mijn haarverzorgingsroutine af met de Tropic Isle Living Jamaican Black Castor Oil Hair Food aan. Zoals je hieronder kunt zien, verdwijnen de droge plekken als sneeuw voor de zon!

Dove Nourishing Oil Care Geen Pluis

Na het aanbrengen, vlecht ik mijn haar altijd in voor het slapen gaan, zodat ik de volgende ochtend mijn haar gemakkelijk kan ontwarren en stylen. En daarmee sluit ik mijn wasdag af!

Hoe ziet jullie routine eruit tijdens haarwasdag?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*