Dr. Organic Moroccan Argan Oil Bevat Geen Schadelijke Ingrediënten

Post Type

In mijn eerdere artikel heb je kunnen lezen hoe ik al mijn shampoos en zelfs mijn favoriete conditioner terug in de kast heb gezet, vanwege de (schadelijke) ingrediënten die de haarproducten bevatten. Daarmee stond ik aan de start van mijn zoektocht naar natuurlijke haarproducten voor krullend- en kroeshaar. Dr. Organic Moroccan Argan Oil was een van de eerste producten met natuurlijke ingrediënten die ik heb getest. Lees na de klik over mijn ervaringen.

[mwm-aal-display]

Toen ik een tijdje geleden toevallig in de winkel De Tuinen rondliep, stuitte ik op de Dr. Organic lijn. Door op de achterkanten van de flessen te bekijken, kwam ik tot mijn grote verassing erachter dat dit merk van huid- en haarproducten enkel en alleen natuurlijke ingrediënten bevat! Dit had ik nooit eerder gezien. De ingrediëntenlijst toont natuurlijke bestanddelen met hun reguliere benaming. Dat is pas duidelijke taal. Ik werd hier erg enthousiast van en daarom kocht ik een aantal producten van de Dr. Organic Moroccan Argan Oil lijn om thuis te testen.

Over Dr. Organic

Dr. Organic omschrijft zichzelf als een ‘Bioactive Skincare/Haircare’ brand, toegewijd om unieke, natuurlijke producten te maken met een functionele design en een formule waarin de gebruikte ingrediënten hun belangrijke actieve eigenschappen behouden.

Het functionele design is duidelijk terug te vinden in de verpakkingen; ze zien er erg simpel uit, erg rechttoe rechtaan, zonder poespas. Op elke verpakking is duidelijk gecommuniceerd om welke lijn het gaat (Moroccan Argan Oil), wat voor product het is (Shampoo), wat de voordelen zijn (Revitalising, Hydrating, Smoothing) en wat het doet (Moisture Repair).

Dr. Organic Moroccan Argan Oil range

Voor de formules van Dr. Organic worden de beste natuurlijke, organische grondstoffen die de natuur te bieden heeft, zorgvuldig geselecteerd en getest. Gecombineerd met de laatste wetenschappelijke innovatie in productie, kan Dr. Organic garanderen dat de biologisch actieve stoffen behouden blijven, waardoor de producten echt werken.

De producten van Dr. Organic

Naast de producten organische, biologisch actieve en natuurlijke ingrediënten bevatten, worden chemische stoffen, die op dit moment aan hevige kritiek zijn onderworpen, vermeden. Voorbeelden hiervan zijn parabenen, sodium lauryl sulphate en minerale olie. Verder zijn de Dr. Organic producten parfumvrij en bevatten ze geen kunstmatige kleur- en geurstoffen. Alle producten zijn plantaardig en bevatten geen dierlijke producten. De enige dierlijke bijproducten die gebruikt worden zijn honing, royal jelly, bijenwas en melkeiwitten.

Het merk is onderverdeeld op basis van de verschillende ingrediënten. Op dit moment zijn dat er 12: Aloe Vera, Pomegranate, TeaTree, Vitamin E, Lavender, Manuka Honey, Virgin Olive Oil, Royal Jelly, Rose Otto, Virgin Coconut Oil, Maroccan Argan Oil en Dead Sea Mineral.

Op basis van mijn favoriete oliën, kocht ik een aantal producten met Moroccan Argan Oil. Voor meer info over de andere lijnen klik je hier.

Dr. Organic Moroccan Argan Oil

Moroccan Argan Oil / ArganolieDr. Organic Moroccan Argan Oil verzorgt en herstelt om de huid en het haar diep te kunnen voeden. Arganolie is een goed bewaard beauty geheim, dat al meer dan 3500 jaar bestaat. Vrouwen uit het Mediterraans gebied gebruiken deze olie al eeuwen voor zowel culinaire als cosmetische doeleinden.

Rijk aan vitaminen, anti-oxidanten en essentiële vetzuren, doet arganolie wonderen voor huid en voornamelijk krullend- en kroeshaar. Doordat de actieve bestanddelen klein van structuur zijn, dringen ze huid en haar binnen, om deze van binnenuit te voeden, hydrateren en versterken.

Dr. Organic Moroccan Argan Oil is een uitgebreide lijn, bestaande uit een breed scala aan zowel lichaams-, hand-, gezichts-, en haarverzorgings als –reinigingsproducten. Ikzelf kocht de Moccocal Argan Oil shampoo, conditioner en 100% pure olie om te testen.

Mijn ervaringen met Dr. Organic Moroccan Argan Oil

Nu ik een shampoo zonder sulfaten had gevonden van Dr. Organic Moroccan Argan Oil, wilde ik deze meteen testen. Net zoals ik mijn haren met een gewone shampoo was, bracht ik de shampoo twee keer aan, masseerde het eventjes in en spoelde het vervolgens uit. Nadat ik het product na de eerste aanbreng uit spoelde, schrok ik wel een beetje. Mijn haar voelde erg stroef aan. Ook toen ik het voor de tweede keer aanbracht, blijf mijn haar stroef aanvoelen, net als touw. Ik begon bijna spijt te krijgen van mijn aankoop en het testen. Totdat ik de Dr. Organic Moroccan Argan Oil conditioner gebruikte. Deze herstelde mijn haar direct.

Dr. Organic Moroccan Argan Oil Shampoo

Nadat ik de Dr. Organic Moroccan Argan Oil conditioner rijkelijk had aangebracht, liet ik het een paar minuten inwerken. Vervolgens begon ik mijn haar uit te kammen met een detangling kam. Na het ontwarren, voegde ik 100% pure arganolie toe aan mijn haar en liet ik de conditioner nog 20 minuten inwerken, met behulp van een stoombadje. Als je geen stoomapparaat tot je beschikking hebt, is het ook mogelijk om gebruik te maken van een hittebron.

Dr. Organic Moroccan Argan Oil Conditioner

Na de inwerktijd spoelde ik de conditioner uit en liet ik mijn haar natuurlijk drogen. Nadat mijn haar handdoekdroog was, stylde ik zoals gewoonlijk met Sheado Hairmilk en Hairbutter.

Conclusie over de Dr. Organic Moroccan Argan Oil

De shampoo en conditioner van Dr. Organic Moroccan Argan Oil zijn erg fijn. Ondanks dat de shampoo in eerste instantie mijn haar stroef maakte, had ik wel echt het gevoel dat mijn haar goed gereinigd was van al het vuil en troep dat zich in de loop van de dagen had opgehoopt, tijdens mijn zoektocht naar een sulfaatvrije shampoo. De conditioner is erg dik, zacht en romig.

Bij het aanbrengen, voel je eigenlijk meteen dat je haar zachter wordt en de stroefheid weggaat. Omdat mijn haar van nature erg droog is, voegde ik wat pure arganolie aan de conditioner toe. Doordat Dr. Organic geen specifiek merk is voor Black Hair, is deze conditioner waarschijnlijk ontwikkeld voor elk haartype.

Door wat pure arganolie toe te voegen, wordt de conditoner wat rijker aan voedende en hydraterende bestanddelen en een ideaal product voor mijn haartype. Na het uitspoelen, voelde mijn haar zacht en soepel aan en zag het er gezond uit. De combinatie van de shampoo en conditioner is ideaal om krullend- en kroeshaar goed te reinigen en te verzorgen.

Inmiddels zijn de producten van Dr. Organic redelijk populair. Hebben jullie ze al wel eens geprobeerd?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

4 comments

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*