Ebony Hairstudio: bij de kapper

Post Type



Ik ga heel eerlijk met jullie zijn. Ik houd niet van kappers! Al van kleins af aan heb ik nare ervaringen met kappers. Op de een of andere manier lukt het ze niet om mijn krullen te knippen. Gelukkig kon ik afgelopen weekend bij Ebony Hairstudio terecht die mij hielp om mijn angsten te overwinnen. Ontdek meer na de klik!

Mijn ervaring met kappers

Mijn haar is echt een uitdaging. Doordat ik verschillende texturen heb, krult mijn haar op elk gebied van mijn hoofd anders. Daarnaast heb ik ook nog eens veel haar, waardoor kappers vaak mijn haar in veel secties moesten verdelen. Tenslotte groeit mijn haar best snel, waardoor ik van kinds af aan een volle bos had. Dit zorgde ervoor dat ‘Nederlandse kappers’ of kappers gespecialiseerd in ‘Europees haar’ geen raad wisten. Soms kaartten ze dat eerlijk aan, soms ook niet en besloten ze toch de uitdaging aan te gaan. Het eindresultaat was dan dat mijn haar niet goed werd geknipt. Als we weer thuis waren, baalde mijn moeder dat het weer ongelijk was geknipt.

Toen ik ouder werd, besloot ik om mijn haar te relaxen omdat ik dacht dat ik het zo makkelijker kon verzorgen. Ook bij de kapper ging het een stuk beter. In de jaren dat ik mijn haar relaxte, was het voor de kapper wel mogelijk om mijn haar gelijk te knippen. Soms koos ik zelfs voor laagjes en ik heb zelfs een tijdje een pony gehad. Zowel als het droog of nat werd geknipt, ging het een stuk beter. Daarom kon ik vaak terecht bij ketens zoals Brainwash of een lokale kapper gespecialiseerd in ‘Europees haar’. Als ik op vakantie op Curaçao was, liet ik mijn haar knippen door mijn tante, die kapster is van beroep.

Nadat ik besloot om natural te gaan, moest ik opnieuw leren hoe ik mijn haar het beste kon verzorgen. De eerste jaren, was ik vooral daarop gefocust. Op een gegeven moment besefte ik mij dat ik mijn haar moest knippen. Ik liet dit weer door mijn tante doen tijdens mijn vakanties naar Curaçao. Een kapper in Nederland durfde ik niet aan, vanwege de nare ervaringen uit het verleden. Door de jaren heen, groeide mijn haar steeds langer. En zonder mijn vakanties naar Curaçao, kreeg mijn haar een hele lange tijd geen knipbeurt. Op een gegeven ogenblik wist ik dat het zo niet langer kon. Ik moest mijn haar toch ergens laten knippen en besloot om naar Ebony Haarstudio te gaan.

Over Ebony Hairstudio

Ebony Haistudio is een kapperszaak in Utrecht, gelegen in het centrum. Dankzij zijn centrale ligging, ontvangt Ebony Hairstudio klanten uit alle uithoeken van Nederland. Ze reizen soms lange afstanden voor maar één doel. Namelijk om de beste behandeling te krijgen voor hun haar. Net zoals ik, zijn er namelijk velen die niet iedereen zomaar aan hun haar laten zitten. Bij Ebony Hairstudio weten ze dat ze in goede handen zijn. Met name klanten met krullen hebben er veel voor over om hun haar bij Ebony Hairstudio te laten doen. Dat is niet gek, aangezien de eigenaar meer dan 20 jaar ervaring heeft binnen het kappervak!

Of je nu stijl-, krullend- of kroeshaar hebt, de medewerkers weten precies welke specifieke eigenschappen elk haartype heeft. Hierdoor weten ze precies de juiste behandeling af te stemmen op de behoefte van het haar. Ebony Hairstudio gelooft dat mooi haar ten eerste gezond moet zijn. Daarvoor nemen ze de tijd om eerst het haar te bestuderen om vervolgens een aanpak met de klant te bespreken. Daarbij komt het wel eens voor dat hun advies afwijkt van de wensen van de klant, als er risico bestaat op haarbeschadiging. In het kader van de gezondheid van het haar én de klant, biedt Ebony Hairstudio sommige behandelingen zoals bleaching en keratine niet eens aan.

Als inwoonster van Utrecht, schaamde ik mij een beetje dat ik niet eerder bij ze ben langs gegaan. Sterker nog, ik had niet eerder van Ebony Hairstudio gehoord. Echter nadat ik over hun aanpak en filosofie had gehoord, was ik erg onder de indruk. En durfde ik het aan om een afspraak bij ze te maken.



Over de behandeling

Toen ik aankwam, werd mijn haar eerst bestudeerd. Omdat mijn haar nogal ernstig beschadigd is, hebben we eerst mijn haar gewassen en een vitamine behandeling gegeven. Na het aanbrengen van de vitamine olie, werd mijn haar geknipt. Dankzij de formule, kon je duidelijk zien welk gedeelte van mijn haar de vitaminen opnam en welke gedeelte van mijn punten niet meer te herstellen waren. Samen met de kapper, besloot ik om alle ‘dode’ punten eraf te knippen. Ik was blij dat er niet veel vanaf hoefde! Ik kon toch nog een groot gedeelte van mijn lengte kunnen behouden.

Na het knippen, werd mijn haar opnieuw gewassen en verzorgd met conditioner. Na het aanbrengen van de conditioner, werd ik even onder de droogkap gezet zodat de conditioner de kans kreeg om in te werken. Nadat de inwerktijd was bereikt, werd mijn haar nogmaals bestudeerd. Hoewel mijn haar dus nat werd geknipt, bestudeerde de kapper nogmaals of hij goed had geknipt of dat hij hier en daar nog plukken moest verwijderen om het geheel gelijk te maken. Na het wegknippen van slechts één enkele pluk, was mijn kapsel compleet.

Ik was erg onder de indruk van de kennis en expertise! Ik ga eerlijk zijn, ik had niet veel vertrouwen in het knippen nat haar. Echter nadat mijn haar was opgedroogd en ik het resultaat kon bekijken, zag het er goed uit! Kennelijk had deze kapper genoeg kennis en expertise dat hij weet hoe hij nat moet knippen voor een mooi resultaat wanneer het weer droog is. Tijdens mijn bezoek, zag ik veel klanten in en uit de salon gaan. Allemaal hadden een ander haartype en allemaal zagen er geweldig uit met het eindresultaat!

Resultaten dankzij Ebony Hairstudio

Hier zijn mijn resultaten. Aan de linkerkant zie je hoe mijn haar was voor het knippen en rechts is het resultaat na de behandeling bij Ebony Hairstudio. Oordeel zelf. Wat vinden jullie van het eindresultaat? Meer informatie over Ebony Hairstudio vind je hier.


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.



About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*