Mijn 7 Favoriete Haaroliën

Post Type

Zoals veel donkere vrouwen, heb ik mijn perfecte haarproduct nog steeds niet gevonden. Echter, door heel veel verschillende producten te proberen, ben ik wel echt fan geworden van een aantal haaroliën die in deze verschillende producten zaten. Het zou mooi zijn als er een product zou zijn die al deze ingrediënten zou hebben, in de juiste hoeveelheden en verhoudingen zodat het perfect is voor de verzorging van ons krullend- en kroeshaar.

[mwm-aal-display]

Arganolie

arganolieDé hit van dit moment. Arganolie is inderdaad erg populair en dat is natuurlijk niet voor niets! Het komt oorspronkelijk uit Marokko en is bekend om zijn voedende en hydraterende werking, waardoor het helpt droog en beschadigd haar te herstellen, wat extra belangrijk is voor krullend- en kroeshaar. De meest voorkomende vetzuren Omega 9 en Omega 6 helpen de celstructuur te herstellen. Arganolie is tevens een bron van vitamine E en andere anti-oxidanten, die helpen het beschadigd haar te beschermen en weer gezond te maken. Daarnaast geeft deze haarolie het haar glans en haar elasticiteit terug. Deze haarolie is daarom ideaal voor haar dat te vaak behandeld is met chemische stoffen of een hittebron.

Kokosolie

haarolie kokosnooitDoor de natuurlijke vetten in deze haarolie, biedt kokosolie intensieve voeding aan het haar, voornamelijk de haarpunten. Het dringt gemakkelijk de haarvezels binnen, waar het de natuurlijke vetten in het haar aanvult, zodat het haar zacht, glanzend en weer gezond wordt. Een aantal van de natuurlijke vetzuren in deze haarolie hebben ook bacterie- en virusdodende eigenschappen. Daardoor helpt deze haarolie het haar te beschermen.  Naast zijn vochtinbrengende eigenschappen, heeft het ook een vochthoudende werking. Daardoor wordt het vocht in het haar vast gehouden. Kokosolie is dus ideaal om het haar te verzorgen of de verzorging in het haar vast te houden. Daarnaast zou het de haargroei stimuleren, haaruitval voorkomen en zowel huidirritaties als roos verminderen.

Amandelolie

haarolie amandelolieNaast dat amandelolie goed is voor de huid, heeft het ook een aantal voordelen voor het haar en de hoofdhuid. Zo is het een voedende olie voor je haar, waardoor het haar na het aanbrengen gezond is en soepel aanvoelt. Amandelolie is rijk aan het omega 9 vetzuur, die de celstructuur van droog haar helpt te herstellen. Daarnaast bevat deze haarolie vitamine E en D, die helpen het haar zachter en sterker te maken. Verder heeft het een reinigende werking en zuivert het de hoofdhuid.

Olijfolie

Haarolie olijfWist je dat olijfolie het haar zacht maakt? Doordat het rijk is aan anti-oxidanten en onverzadigde vetzuren, kan deze olie het haarzakje van voeding voorzien en helpt het zo haarbreuk te voorkomen.

Abrikozenolie

haarolie abrikoosDeze haarolie is erg goed voor de huid en dus ook goed voor de hoofdhuid. Het helpt de droge tot extreem droge huid te hydrateren. Daarnaast helpt het irritaties en jeuk te verlichten. Ook helpt deze olie het haar te verzorgen, voornamelijk vlechten en extensions. Het houdt het haar soepel en stimuleert de haargroei. Het bevat namelijk vitamine A, die de aanmaak van keratine in het haar(zakje) regelt. Deze vitamine is noodzakelijk voor een gezonde hoofdhuid, haarwortels en dus uiteindelijk het haar.

Jojoba olie

De kracht van jojoba haarolie zit in het feit dat deze olie diep de haarvezel binnendringt voor intensieve verzorging, zonder het haar vet te maken! Daarnaast helpt het ook de droge hoofdhuid te herstellen. Zijn antibacteriële werking helpt ook roos, dat door infecties is veroorzaakt, te voorkomen. Dubbel zoveel voordeel dus voor de hoofdhuid!

Avocado olie

haarolie avocadoAvocado olie is goed voor de voeding en hydratatie van droog, broos haar. Daarnaast zorgt deze olie er ook voor dat de voedingstoffen en het vocht in het haar worden vast gehouden. Het is erg rijk in nutriënten en antioxidant vitamine E. Door deze eigenschappen, maakt avocado olie het haar zacht en gezond. Daarnaast bevorderen deze voedingsstoffen de haargroei. Avocado olie is niet alleen goed voor het haar, maar ook voor de huid! Zo kan het goed gebruikt worden om de droge gebieden van de huid, zoals knie en ellenboog te hydrateren.

Nu is het natuurlijk mogelijk om zelf een paar van deze haaroliën één voor één in je haar te smeren. Het advies is dan om een halve tot één theelepel van de gewenste haarolie te nemen, in je handpalmen te wrijven en met je vingers door het haar te verdelen, met name de puntjes. Echter, zou het niet mooi zijn als er een product zou zijn, die al deze haaroliën combineert? Wat denken jullie dames? Hebben jullie je perfecte product al gevonden?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

2 comments

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*