F*ck My Hair Van Michelle De Bruijn Na Locked & Loose

Post Type

Hebben jullie de tweede editie van de Locked & Loose al in jullie agenda genoteerd en zijn jullie van plan om te gaan? Komt dat even mooi uit! Na het dit spetterende event van the Natural Hair Club, staat er een ander indrukwekkende performance over natural Black Hair op het programma, namelijk een preview van de theater voorstelling F*ck My Hair van Michelle de Bruijn.

[mwm-aal-display]

Over  F*ck My Hair

F*ck My Hair is een komische theatershow over kroeshaar waarin identiteit, vooroordelen en schoonheidsidealen een centrale rol spelen. Op humoristische wijze laat Michelle de Bruijn zien door welke struggles en emoties je als donkere vrouw heen kunt gaan als je niet blij bent met het haar die je van nature hebt gekregen en welke rol de omgeving daarbij speelt. De show wordt als volgt omschreven:

In een wereld vol leugens en bedrog ligt een diep geworteld verlangen naar verlossing. In F*ck my hair vecht het personage tegen veroordelingen van de wereld buiten maar vooral tegen die van haarzelf.

Fck My Hair Kroeshaar

De theatervoorstelling vertelt het verhaal van een donkere vrouw, op zoek naar zichzelf.  Al van jongs af aan realiseert ze zich dat ze vanwege haar kroeshaar anders is. Om aan een bepaald schoonheidsideaal te voldoen, grijpt ze naar de relaxers en weaves. Deze middelen zorgen echter maar voor tijdelijke momenten van vreugde. Al snel realiseert ze zich dat ze verslaafd is aan de creamy crack.
Door steeds weer aan haar verslaving toe te geven, raakt ze steeds meer van zichzelf verwijderd. In haar zoektocht naar haar eigen identiteit, raakt ze verstrikt in een web van angst, onzekerheid en vooroordelen. Zal haar verlangen naar haar ware zelf het overwinnen van haar worstelingen om zichzelf te accepteren met kroeshaar?

Over Michelle de Bruijn

Michelle de Bruijn staat niet alleen als actrice op het podium, maar is ook werkzaam achter de schermen als theatermaakster. Daarnaast is deze veelzijdige dame ook schrijfster en presentatrice. Zo heeft ze haar monoloog voor F*ck My Hair zelf geschreven en presenteerde ze in 2012 het wekelijkse programma Hoop of Sloop bij de NTR. Naast haar werkzaamheden in film en theater, studeert Michelle de Bruijn momenteel nog aan de Toneelacademie in Maastricht en zal ze in 2014 afstuderen.

Fck My Hair Michelle de Bruin

Vanaf het moment dat ik Michelle de Bruijn op de buis zag bij Koffietijd was ik fan! Bij dit programma was Michelle de Bruijn te gast tijdens de aflevering waarin Sylvana Simons aan het roer stond en er over het onderwerp kroeshaar werd gesproken. Ik vond het geweldig hoe deze dame over ons haar uitlegde en de connectie met het heersende schoonheidsideaal bespreekbaar maakte. Verder vertelde ze over de kracht van relaxers en kaartte ze aan dat gerelaxt haar ook veel tijd kost vanwege de verzorging en styling. You go girl!

Voor wie de aflevering nog niet heeft gezien of graag het geheugen wilt opfrissen, bekijk het hier.

F*ck My Hair na Locked & Loose!

Doordat ik zo onder de indruk was van haar performance tijdens Koffietijd, kon ik niet wachten om haar show F*uck My Hair te gaan zien. Hoewel de première en de tour in 2014 plaats zullen vinden, staat een preview van deze show op het programma bij het Maaspodium. Deze voorstelling zal na het Locked & Loose event gespeeld worden, hoe handig is dat?

Bij deze even alle info op een rijtje:

Datum: 30 november 2013
Tijd: 20:15
Plaats: Maaspodium
Adres: St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam
Prijs: €12

Komen jullie ook naar de preview van de theatervoorstelling F*ck My Hair? Wat vinden jullie van dit initiatief?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*