Free Your Mane: Producten Met Een Persoonlijk Verhaal

Post Type

Soms vraag je je echt af hoe sommige haarproducten worden verzonnen. Wie heeft bijvoorbeeld bedacht om aan producten voor natuurlijke krullen en kroeshaar kleurstoffen toe te voegen, zoals bijvoorbeeld bij de Au Natural producten van Dark & Lovely en de Curls Unleashed producten van ORS het geval is? Vaak lijkt het alsof producenten gewoon maar wat doen en niet echt goed hebben nagedacht over de wensen van hun doelgroep. Gelukkig zit er soms wel een mooie gedachte achter de ontwikkeling van producten, zoals bijvoorbeeld bij de producten van Free Your Mane.
[mwm-aal-display]

Het verhaal achter Free Your Mane

Een van de redenen waarom ik zo enthousiast raakte over dit merk, was vanwege het verhaal dat erachter zit.

Het merk Free Your Mane werd namelijk door een vader opgericht, die zich realiseerde dat er weinig producten op de markt waren voor de verzorging van alle verschillende haartypes die in zijn eigen gezin voorkwamen. Voor zijn kinderen waren er geen producten zie zowel effectief als gezond waren. En hoewel hij zijn kinderen organisch voedsel te eten gaf, kon hij ze geen zuivere, gezonde haarverzorging bieden die voor goede resultaten zorgde.

Free Your Mane Diversity

Op zoek naar een oplossing, besloot hij om samen met andere ouders en styliste Dede Ford de handen ineen te slaan. Vernoemd naar zijn eigen dochter, werd het bedrijf Nola Industries opgericht. Na drie jaar lang onderzoek, ontwikkeling en testen te hebben gedaan, werd het merk Free Your Mane ontwikkeld. Eindelijk waren er producten die echte, alledaagse problemen zoals klitten en pluis aanpakken, met als resultaat mooi, gezond haar voor het gehele gezin!

Over het merk Free Your Mane

Free Your Mane is een lijn met producten die speciaal is ontwikkeld voor de verzorging van krullen en kroeshaar. Free Your Mane weet als geen ander hoe droog kroes en krullend haar kan worden. Daarom werden er producten ontwikkeld die het haar extra hydrateren om het zo te beschermen tegen uitdroging en klitten. Het resultaat is mooi gezond haar dat glad aanvoelt en vrij is van pluis.

Free Your Mane brand

De filosofie van het merk is simpel, namelijk het aanbieden van producten voor dagelijkse oplossingen op basis van het beste wat de natuur en de chemie te bieden heeft. De producten van Free Your Mane bevatten natuurlijke oliën en zijn vrij van minerale olie, sulfaten, ftalaten en parabenen, waardoor gezond haar niet ten koste gaat van mooi haar.

Over de Ingrediënten van Free Your Mane

Free Your Mane baobab treeDe producten van Free Your Mane bevatten veel natuurlijke ingrediënten waarvan het is bewezen dat ze een goede werking hebben op het haar. Zo zijn de formules een combinatie van onder andere arganolie, amandelolie, castorolie, olijfolie, avocado olie, sheaboter en aloë vera sap. Naast al deze natuurlijke ingrediënten, berusten de producten van Free Your Mane op de kracht van baobabolie. Deze olie wordt gewonnen uit de zaden in de vrucht van de baobabboom.

Baobabboom: Deze boom uit Afrika wordt door de inheemse bevolking ook wel de Boom van het Leven genoemd en wordt beschermd en vereerd wegens zijn legendarische vitaliteit en levensduur. De baobabboom kan namelijk extreem hoog groeien en onder extreem droge condities erg lang leven. Zo worden deze bomen wel 25 meter hoog en maar liefst 5000 jaar oud! De baobabboom kan ons dus veel leren over overleven en gezondheid!

De combinatie van baobabolie en deze verzorgende ingrediënten, zorgen ervoor dat het haar wordt versterkt en de elasticiteit wordt verbeterd. Daarnaast wordt haarbreuk voorkomen en de interne structuur van het haar hersteld. Het resultaat is mooi gezond haar met een natuurlijke glans dat zacht en soepel aanvoelt.

Over baobabolie

Baobabolie heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Zo kan elke gram baobabolie wel acht keer zijn eigen gewicht in vocht vasthouden. Daarnaast wordt het gemakkelijk door je haar geabsorbeerd. Hierdoor hebben de producten van Free Your Mane een super hydraterende werking heeft en zijn ze een uitkomst voor droog en beschadigd haar.

Naast de baobabolie, zit de baobab superfruit ook boordevol voedingsstoffen zoals vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, calcium, ijzer, zink, kalium, magnesium en mangaan. Verder bevat baobab hoge concentraties anti-oxidanten, vetzuren, eiwitten en aminozuren. Deze natuurlijke voediingstoffen zorgen ervoor dat de producten van Free Your Mane droog en futloos haar omtovert tot zacht, soepel en glad haar.

De Producten van Free Your Mane

De Free Your Mane Range bestaat uit een aantal producten voor de verzorging en styling van met name krullen en kroeshaar. De productlijn bestaat uit de Sulfate Free Shampoo, Daily Detangling Conditioner, Hydrating Hair Masque, Boabab Brilliant Restorative Hair Oil, Conditioning Pomade, Glittering Pomade en Reviving Spray.

Free Your Mane Range

Tried & tested! Ik mocht de mooie producten van Free Your Mane testen om te kijken of ze doen wat ze beloven. Inmiddels heb ik ze al een aantal weken getest en ik moet zeggen dat ze mij positief hebben verrast! Ik beloof jullie dat ik snel mijn review online zal zetten, waarin ik mijn ervaringen met deze producten met jullie zal delen!

Benieuwd naar de producten? Bekijk ze hier!

Hebben jullie al eens van Free Your Mane gehoord? Zouden jullie deze producten willen testen?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*