Review Garnier Fructis Nutri Repair 3 Verzorging & Miraculous Oil

Post Type

Een tijdje geleden testte ik al de shampoo en crèmespoeling van de Fructis Nutri Repair 3 lijn van Garnier. Inmiddels heb ik tevens de Voedende Verzorgingscrème en de Miraculous Oil geprobeerd. Daarnaast kwam ik toevallig het Herstellend Masker tegen tijdens mijn shopping spree in België. Na mijn fijne ervaringen met de conditioner, besloot ik ook deze te kopen en uit te proberen. Mijn ervaringen met het masker, crème en olie lees je hier.
[mwm-aal-display]

Over Garnier Fructis Nutri Repair 3

Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor droog, beschadigd haar. Zoals de naam al verklapt, zorgt deze lijn ervoor dat het haar wordt gevoed en hersteld, voor prachtige resultaten. De meeste producten van de Garnier Fructis Nutri Repair 3 range bevatten namelijk 3 lichte oliën:

  1. Olijfolie: dringt de haarvezel binnen om het haar van binnenuit te voeden en hydrateren.
  2. Avocado olie: dringt de haarvezel binnen om het haar te voeden en te versoepelen.
  3. Karité olie: voedt het haar intens, beschermt en verzacht het haaroppervlak

Voor 3x resultaat (volgens L’Oréal):

  1. Het haar is 3x sterker
  2. Het haar is 3x zachter
  3. Het haar is 3x glanzender

Hierdoor wordt droog, beschadigd haar weer mooi en gezond.

Garnier_nutri_repair_p

De producten van Garnier Fructis Nutri Repair 3

De Frcutis Nutri Repair 3 lijn bestaat uit een aantal producten. In mijn vorige artikel lees je mijn ervaringen met de shampoo en conditioner. Ditmaal heb ik de volgende producten getest:

Garnier Fructis Nutri Repair 3 Herstellend Masker – verkrijgbaar in België
Masker voor droog, beschadigd haar. Bevat 3 lichte oliën van olijf, avocado en karité (sheaboter), waardoor het haar van binnenuit intensief wordt gevoed, direct wordt hersteld en gemakkelijk te kammen is. Het resultaat is sterk gezond haar dat er stralend uitziet en zijdezacht aanvoelt.

Garnier Fructis Nutri Repair 3 Voedende Verzorgingcrème
Crème voor droog, beschadigd haar. Bevat 3 lichte oliën van olijf, avocado en karité (sheaboter), waardoor het haar intensief wordt gevoed, direct wordt hersteld en gemakkelijk te kammen is. Het resultaat is zijdezacht, soepel en stralend haar. Niet uitspoelen.

Garnier Fructis Nutri Repair 3 Miraculous Oil
Olie voor alle haartypes. Bevat arganolie, waardoor het haar onmiddellijk intens wordt gevoed, effectief wordt beschermd en gemakkelijk te kammen is. Het resultaat is verleidelijk glanzend en sensueel soepel haar.

Fructis Nutri Repair 3

Verzorgen met Garnier Fructis Nutri Repair 3 Herstellend Masker

Onder de douche
Fructis Herstellend MaskerNa het wassen van mijn haar met een reinigende shampoo, bracht ik het herstellende masker van Fructis Nutri Repair 3 aan op mijn haar. Het eerste wat mij opviel was de rijke structuur. De formule is namelijk erg dik. Na het aanbrengen, werd mijn haar meteen erg zacht. Verder kon ik mijn haren ook snel ontklitten met een detangling kam. Jeej, daar houd ik van!

Als ik dit masker met de conditioner vergelijk, heeft deze masker een zwaardere formule. Ikzelf vind dat erg fijn, echter als je meer fan bent van lichtere producten, dan zou ik deze niet aanraden. Naast het verschil in dikte, merkte ik ook een verschil in doorkambaarheid. Ik had namelijk het gevoel dat mijn haar iets sneller doorkambaar was met het masker dan met de conditioner. Tenslotte maakte het masker mijn haar erg vol. Niet gek, aangezien de structuur ook dikker is.

Als leave in
Aangezien het mij erg goed was bevallen om de conditioner als leave in te gebruiken, besloot ik dit ook met het masker te doen. Na het uitkammen van mijn haar, bracht ik dus alleen wat kokosolie aan om mijn haar te sealen en liet ik mijn haar natuurlijk drogen.

Als je dit ook wilt proberen, dan raad ik je aan de juiste hoeveelheid masker in je haar aan te brengen. De eerste keer bracht ik namelijk te veel aan, waardoor mijn haar helemaal wit werd. Ik heb het toen uitgespoeld, aangezien het mij geen goed idee leek om een te grote hoeveelheid masker in mijn haar te laten zitten.

Resultaat
Ik was erg tevreden over het resultaat van het masker! Mijn haar zag er erg mooi en gezond uit. Om eerlijk te zijn was het eindresultaat bijna hetzelfde als bij de conditioner. Mooi verzorgde puntjes en soepel zacht haar. Het enige verschil was dat mijn krullen enigszins verzwaard waren, met als gevolg een wat lossere krulpatroon.

Moisturizen met Fructis Nutri Repair 3 Voedende Verzorgingscrème

Na het douchen
Fructis Voedende CremeDe dagen die erop volgden, heb ik iedere ochtend gebruik gemaakt van de voedende crème van Fructis Nutri Repair 3. Na mijn schoonheidsslaapje met mijn satijnen muts, maakte ik elke ochtend mijn haar vochtig onder de douche. Vervolgens bracht ik de crème aan op mijn vochtige haren. Daarvoor bracht ik de créme aan alleen op de lengten en punten, aangezien er een hoop kunstmatige stoffen in zitten zoals siliconen, kleur- en geurstoffen, die je hoofdhuid kunnen irriteren.

Resultaat
Aangezien er veel stoffen in zitten die niet heel goed zijn voor je haar, was ik verbaasd over het resultaat. De crème gaf aan mijn natuurlijke krullen namelijk een mooie definitie. Daarnaast voelden ze erg soepel aan en zagen er glanzend uit.

Helaas had deze crème niet hetzelfde effect op de gerelaxte gedeeltes van mijn haar. De crème maakte deze gebieden namelijk erg hard en zwaar, waardoor er geen krulpatroon was te herkennen. Waarschijnlijk komt dit omdat het gerelaxte deel poreuzer is dan het natuurlijk deel. Hierdoor kunnen veel meer stoffen (waaronder ook kunstmatige stoffen die niet goed zijn voor je haar!) het haar binnendringen waardoor dit product een verschillend effect heeft op de twee haarstructuren.

Finishen met Fructis Nutri Repair 3 Miraculous Oil

Verschillende gebruiksaanwijzingen
De Miraculous Oil van Fructis Nutri Repair 3 is op verschillende manieren te gebruiken.

1. Voor het wassen: Breng enkele druppels aan op de punten en haarlengtes en masseer het zachtjes in om het haar intens te voeden.

2. Voor het föhnen: Breng enkele druppels voor het föhnen aan op nat of droog haar om het haar te voeden, te beschermen tegen de hitte van de föhn en de doorkambaarheid te verbeteren.

3. Als finishing touch: Breng enkele druppels aan na het kammen voor verleidelijk glanzend en pluisvrij haar, zonder te verzwaren.

Siliconen
Fructis Miraculous OilNet zoals bij de Andrélon Oil & Care Kroescontrol Serum Oil, bevat deze olie veel siliconen (staat maar liefst op de tweede plaats in het ingrediëntenlijstje!). Hoewel dit product dimethiconol bevat in plaats van dimethicone, is er niet veel verschil tussen deze twee bestanddelen. Op verschillende fora wordt er uitgelegd dat dimethiconol in vergelijking met dimethicone een extra alcoholgroep heeft, waardoor het iets beter oplost in water. Echter doordat het vrijwel dezelfde verbinding is, zijn de effecten van de twee siliconen vrijwel hetzelfde.

Aangezien het product siliconen bevat, heb ik het advies om deze olie aan te brengen voor het wassen maar niet opgevolgd. Daarnaast maak ik tegenwoordig geen gebruik meer van mijn föhn, waardoor ik dit product ook niet heb getest voor het föhnen. Mocht je dit zelf wel willen proberen, dan raad ik aan om dit product op droog haar aan te brengen, als laatste stap van je haarroutine. Op nat haar is de kans namelijk groot dat je haar wordt afgesloten, voordat het alle voeding en hydratatie heeft kunnen opnemen.

Resultaat
Hoe heb ik de olie dan wel gebruikt? Als finishing touch! Daarvoor heb ik enkele druppels op mijn droge haar aangebracht, beginnend vanaf de midlengten tot aan de punten. Ik heb het product dus niet aangebracht op mijn hoofdhuid, gezien de grote hoeveelheid siliconen dat erin zit. Daarom raad ik jullie ook sterk aan om dit niet te doen. Het resultaat was wat je van een olie zou verwachten, namelijk glanzend, glad en soepel haar. Een leuke bijkomstigheid, echter geen must.

Conclusie over Garnier Fructis Nutri Repair 3

De producten van Fructis Nutri Repair 3 zijn heel fijn, echter bevatten ze naar mijn idee erg veel onnodige kunstmatige stoffen, zoals kleur- en geurstoffen en siliconen. Erg zonde, aangezien het zonder deze stoffen een perfect low-budget assortiment zou zijn geweest. Aan de andere kant, misschien zijn de producten wel zo goedkoop omdat ze deze kunstmatige stoffen bevatten. Deze bestanddelen zijn immers goedkoper te produceren dan de stoffen die milder zijn.

Wat vinden jullie van de Fructis Nutri Repair 3 range? Hebben jullie ze al geprobeerd?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

2 comments

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*