Girls ‘N Cocktails Voor De Empowerment Van De Donkere Vrouw

Post TypeAfgelopen zondag was ik aanwezig bij de opnames van de Girls ’N Cocktails Talkshow in de prachtige Globe Lounge Cocktail & Winebar in Rotterdam. Tijdens deze show werd er gepraat over verschillende onderwerp waaronder beauty, online dating en seks. Benieuwd naar mijn ervaringen en de show zelf? Lees dan snel verder!

Over Girls ‘N Cocktails

Girls ’N Cocktails is een lifestyle merk voor de eigentijdse vrouw met als missie vrouwen wereldwijd te onderwijzen en te empoweren. Daarbij wordt er wat extra aandacht besteed aan de donkere vrouw, die normaal gesproken door de media over het hoofd wordt gezien of verkeerd wordt afgebeeld. Girl ’N Cocktails hoopt hier verandering in te brengen door de donkere vrouw een stem te geven in de media & entertainment industrie en ze zo een kans te geven hun ware identiteit te claimen en aan de rest van de wereld te tonen.

Girls N Cocktails

De opnames van Girls ‘N Cocktails

Aan het concept van Girls ’N Cocktails wordt al drie jaar gewerkt. In 2011 werd de eerste pilot opgenomen in de cocktail bar Nine te Antwerpen, waar ook de trailer van de gelijknamige talkshow werd geschoten. In 2012 werden er ook weer pilots opgenomen, echter in een andere setting. Uiteindelijk werd de perfecte setting gevonden in het hart van Rotterdam.

Girls N Cocktails Cosmopolitan Women

Afgelopen zondag was het zover en startte de opnames van de Girls ’N Cocktails talkshow in de Globe Lounge Cocktail & Winebar in Rotterdam. In deze prachtige lounge bar zouden er drie afleveringen worden geschoten, die via YouTube te zien zullen zijn. Daarnaast zal Girls ’N Cocktails worden uitgezonden in het Caraïbisch gebied, Groot Brittannië, Frankrijk en Afrika.

Girls N Cocktails Setting

Om de kwaliteit van de show te kunnen waarborgen, werd het professioneel aangepakt op de set. Zo werd erg gebruik gemaakt van verschillende lampen voor de juiste belichting, genoeg camera’s om van elke hoek te kunnen schieten en goede geluidrecorders en microfoons om alles haarfijn op te kunnen nemen. Er was zelfs een regisseur aanwezig die de gehele opnames begeleidde. En pas wanneer alles en iedereen goed was gepositioneerd en op de juiste manier was ingesteld, riep de regisseur: “Camera, geluid, actie!”

De presentatrices van Girls ‘N Cocktails

Onder het genot van een cocktail drankje gemaakt van de likeur genaamd Girl van het merk Necker, werd de Girls ‘N Cocktails talkshow afgetrapt door de drie mooie presentatrices Mischu Laikah, Tiffany en Nadia Jane. Wat ik zo prachtig aan deze dames vind, is dat ze allemaal zo anders zijn en toch weer hetzelfde.

Zo is Nadia Jane actrice van beroep en betreft haar afkomst een multiculturele cocktail, met roots uit Engeland, Indonesië, China en Portugal, om maar een paar landen te noemen! Tiffany is evenementplanner en komt St. Maarten. Tenslotte is Mischu Laikah zangeres, die haar roots heeft liggen in St. Maarten en Suriname.

Girls N Cocktails Presentatrices

Ondanks hun verschillende afkomsten en beroepen, hebben de dames toch een aantal dingen gemeen. Zo hebben ze alle drie een sterke mening, lijken ze goed te weten wat ze willen en zijn ze gedreven in wat ze doen om hun doelen in het leven te kunnen bereiken. Scherpte, passie, ambitie en gedrevenheid. Dat zijn termen waar eigentijdse vrouwen oftewel een ‘Cosmopolitan women’ naar mijn mening voor staan.

De eerste aflevering van Girls ‘N Cocktails

Tijdens de eerste aflevering van Girls ‘N Cocktails werd er gepraat over de relatie tussen beauty en de donkere vrouw. Zo werd de natural hair movement besproken en kwamen vrouwen uit het publiek aan het woord om te praten over hun Big Chop. Daarnaast vond er tijdens de Girls ‘N Cocktails show een live big chop plaats. Super spannend, aangezien het resultaat aan het einde van de show werd getoond! En daarvoor moet je deze aflevering toch wel echt bekijken.

Naast het natuurlijk haar, werd er ook gepraat over weaves en relaxers. Daarbij werd de kritische vraag gesteld of donkere vrouwen gebruik maken van weaves en relaxers om aan een bepaald schoonheidsbeeld te voldoen. Hierin kreeg ik mijn momentje om te shinen door mijn eigen ervaringen te delen.

Ik heb namelijk wel ooit mijn haar gerelaxt om te lijken op mijn blanke klasgenoten. Toen ik me daar bewust van werd, besloot ik meteen te stoppen met het relaxen. Ondanks mijn eigen nare ervaringen met relaxers, vind ik het prima dat andere vrouwen gebruik maken van relaxers en weaves. Echter moet het wel een stylingsoptie zijn en niet een manier om jezelf te verschuilen. De meeste vrouwen leken het wel met mij eens te zijn.Girls N Cocktails Relax Vs Natural

Tenslotte kwam er nog een professor in Culturele Antropologie aan het woord die vertelde over onze strijd met onszelf en de maatschappij. Deze wijze man vertelde dat het allemaal begint met liefde. Je moet eerst van jezelf houden, voordat je van een ander kan houden. En daarvoor moet je ook houden van je huidkleur en je haartextuur, ondanks dat je misschien geleerd hebt om dit niet mooi te vinden, als erfenis van de slavernij. Donkere vrouwen zijn prachtig, juist door alle verschillende kleuren en haartexturen die bestaan binnen onze gemeenschap!

De tweede en derde aflevering van Girls ’N Cocktails

Wat vloog de tijd voorbij! Helaas was het alweer avond toen we aan de tweede show van Girls ‘N Cocktails begonnen. Omdat ik nog een redelijk stuk naar huis moest reizen, kon ik helaas niet meer bij de tweede show aanwezig zijn. Heel erg jammer, aangezien er interessante en ook wel pittige onderwerpen op de agenda stonden op het gebied van daten en seks. Omdat ik er niet zelf bij kon zijn, ben ik nu nog nieuwsgieriger naar deze aflevering van deze talkshow van Girls ‘N Cocktails.

Girls N Cocktails Women

De vrouw achter Girls ’N Cocktails

Girls ’N Cocktails werd bedacht door Rasheida Adrianus. Rasheida is een cultureel onderneemster uit Rotterdam. Werkzaam voor verschillende onderwijsinstellingen, gemeenten en bedrijven, werkt ze aan de empowerment van jongeren en ontwikkelt ze leer/werktrajecten voor jongeren tussen de 17 en 27 jaar. Tenslotte is zij werkzaam als Talentcoach.

Girls N Cocktails Rasheida Adrianus

Rasheida heeft een passie voor schrijven. Als schrijfster heeft deze ambitieuze dame aan verschillende filmtrajecten van het mediafonds gewerkt. Dit resulteerde in een verschillende samenwerkingen met filmproducenten, screenwriters en actrices. Naast te schrijven voor films, is Rasheida twee jaar actief geweest als blogger voor verschillende Amerikaanse websites zoals “The Women in Entertainment Empowerment Network” (WEEN) en Hellobeautiful.com.

In 2010 vertrok Rasheida naar Hollywood om met topproducer Jared Lee Gosselin te werken aan haar carrière als songwriter. Het was hier dat Rasheida haar passie ontdekte voor de Entertainment industrie en zich realiseerde dat ze graag achter de schermen wilde werken. De combinatie van entertainment en empowerment van (donkere) vrouwen is voor haar het ultieme doel. Met Girls ’n Cocktails komen deze twee aspecten perfect samen!

Shout out naar Rasheida Adrianus van Girls ’N Cocktails

Ik wil graag Rasheida Adrianus bedanken voor de invite voor de opnames van deze prachtige show en natuurlijk voor het nemen van het initiatief om een dergelijke show te ontwikkelen. Het wordt geweldig en ik kan niet wachten om de eerste aflevering te bekijken! In mijn ogen is deze show precies wat waar wij donkere vrouwen op hebben gewacht en nodig hebben in een maatschappij die ons vaak negeert of over het hoofd ziet!

Girl By Necker

Gaan jullie de Girls ’N Cocktails talkshow op YouTube bekijken? Wat vinden jullie van dit initiatief? 

De episodes zullen naar verwachting in november te zien zijn. Zodra de episodes online komen, zal ik jullie hiervan op de hoogte houden en de link met jullie delen!

Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom Girls ‘N Cocktails, join GnC!


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

2 comments

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*