De Grote Merken Deel 2: Unilever

Post Type

Dacht jij ook altijd dat merken zoals Motions, Soft & Beautiful en Just For Me échte Black Hair merken zijn? Dan had je het net als ik verkeerd. Deze Black Hair merken waren namelijk onderdeel van het bedrijf Alberto Culver. De Alberto Culver Company is een Amerikaanse cosmetica bedrijf die producten produceert onder verschillende merken voor persoonlijke verzorging, waaronder Nexxus, St. Ives, TRESemme, Noxzema en Simple. De meeste merken zijn marktleiders binnen hun categorie en worden zowel in de Verenigde Staten als internationaal verkocht. Naast een goede positie te hebben in de markt van persoonlijke verzorging, is Alberto Culver ook de op één na grootste speler in de Black Hair markt, dankzij de Black Hair merken Motions en Soft & Beautiful. Alleen L’Oréal heeft een groter marktaandeel in de Black Hair industry dan Alberto Culver.

De successen van Alberto Culver bleven niet onopgemerkt in de cosmetica industrie. Dit leidde tot de overname van Alberto Culver door Unilever. Op 10 mei 2011, maakte Unilever bekend dat het op 6 mei toestemming had gekregen om de Alberto Culver Company over te nemen. Daarvoor betaalde Unilever $3,7 miljard aan het bedrijf. Met deze overname hoopte Unilever meer omzet te genereren en zijn positie op de markt te versterken. In 2010 was de jaarlijkse omzet van Alberto Culver meer dan €1,2 miljard euro. Door deze overname zou Unilever de leidende positie in de markt nemen op het gebied van haar conditioners, de tweede positie innemen op het gebied van shampoos en een derde positie bemachtigen op het gebied van haarstyling.

Door de overname van Alberto Culver door Unilever, kon dit megabedrijf naast een paar topmerken ook een aantal Black Hair merken aan zijn portfolio toevoegen. Hierdoor is dus ook Motions onderdeel van dit Nederlands-Brits bedrijf, dat bekent staat om merken zoals Dove, Andrélon, Axe, Vaseline en Zwitsal!

Motions
Ongeveer 20 jaar geleden werd dit merk ontwikkeld, toen het bedrijf inzag dat het aanbod van kwalitatieve Black Hair producten erg klein was (misschien waren er alleen producten van L’Oréal?). De ambitie was om een nieuw merk op de markt te brengen, met producten die niet alleen zorgen voor mooi en gezond haar, maar ook ervoor zorgen dat donkere vrouwen zich geweldig voelen. Alberto Culver was een van de eerste bedrijven die aan de behoeften van donkere vrouwen kon voldoen, door hoogwaardige haarverzorgingsproducten te bieden die speciaal zijn ontwikkeld voor alle Black Hair haartypen en texturen. En dat merk je; vandaag de dag is Motions nog steeds een van de populairste Black Hair merken, zowel onder de kappers als onder de consumenten.

Omdat het bedrijf begreep dat donkere vrouwen veel tijd in de salon doorbrengen en de speciale band tussen de Black Hair kapper en zijn klant erkende, werd Motions in 1993 in de salon ontwikkeld. De Motions Salon Collection bestaat uit een range van innovatieve producten zoals relaxers, haarverzorgings- en stylingsproducten met de kwaliteit die je bij een salon zou verwachten. Echter, realiserend dat vrouwen zich ook tussen salonbeurten geweldig willen voelen, introduceerde het Motions team de Motions At-Home Collection in 1994. Deze lijn bestaat uit een variatie van betaalbare shampoos, conditioners en haarstylingsproducten met dezelfde kwaliteit die je van de salonproducten gewend bent. Deze thuisproducten horen je elke dag het gevoel te geven alsof je net langs de salon bent geweest.

Net zoals L’Oréal, besteed motions veel aandacht aan research en de ontwikkeling van nieuwe innovaties om zo nieuwe producten te kunnen produceren en de formules van bestaande producten te verbeteren. Dat is ook waar het woord Motions voor staat. Het team achter het merk begrijpt dat haartrends zich blijven ontwikkelen en dat wensen en behoeften over tijd kunnen veranderen. Motions beweegt met deze veranderingen mee, om zo de juiste producten te blijven bieden, waardoor donkere vrouwen zich geweldig blijven voelen. Door uitstekende ingrediënten te combineren met revolutionaire technologieën, worden er superieure producten ontwikkelt die het haar stimuleren en sterker maken. Welk haartype of haarstijl je ook hebt, met Motions wordt het haar weer prachtig, zijdezacht, glanzend en makkelijk doorkambaar.

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*