Alles Over Haar Invlechten En De 7 Voordelen Van Vlechten

Post Type

Haar invlechten doen we al duizenden jaren op verschillende manieren met verschillende technieken in verschillende stijlen. Maar waarom wordt het haar ingevlochten? En waarom is kroeshaar hier zo geschikt voor? Lees in dit artikel alles over haar invlechten en de voordelen ervan!
[mwm-aal-display]

De historie van haar invlechten

Het invlechten van het haar is iets dat veel voorkomt in de donkere gemeenschap. Maar wist je dat haar invlechten al meer dan 5000 jaar oud is? De oude Grieken en Egyptenaren kenden deze technieken al om het haar te stijlen. Daarnaast hebben door de eeuwen heen steeds meer culturen het vlechten van het haar ontdekt, met elk hun eigen stijl. Zo werd er in Europa door de Europeanen het haar vooral ingevlochten in een of twee vlechten, terwijl de Indianen in Amerika het haar in meerdere kleinere vlechten invlochten met gekleurde linten.

Haar Invlechten African Tribes

Ook onze Afrikaanse voorouders maakten met behulp van invlecht technieken de meest prachtige creaties. Het stijlen van het haar had van oudsher meerdere functies. Zo kon men aan de haarstijl, het geslacht, afkomst, rang en sociale status van een persoon bepalen. Vandaag de dag zijn er nog steeds veel Afrikaanse stammen die vlechten gebruiken om zichzelf uit te drukken en hun identiteit binnen hun eigen stam en aan andere stammen duidelijk te maken.

De juiste textuur voor haar invlechten

Door al deze prachtige creaties te zien, is het niet zo gek dat we nu nog steeds met veel liefde en geduld graag onze haren invlechten. De textuur van kroes- en krullend haar leent zich perfect voor deze technieken. Hoe vaak zie je wel niet dat het steile haar gaat pluizen zodra de vlechten langer dan een dag in het haar zitten. Bij krullend- en kroeshaar is dit stukken minder.

Waarschijnlijk komt dit door het krulpatroon. Doordat krullen van nature al bochten maken, kunnen ze gemakkelijk worden gebogen in bepaalde hoeken, die ontstaan bij het vlechten. Hierdoor blijven de haarstrengen beter op hun plek. Dit in tegenstelling tot steil haar, die na het invlechten meer zal neigen om zijn natuurlijke vorm weer aan te nemen, waardoor de haarstrengen zullen ontsnappen uit de vorm waarin ze tijdens het vlechten waren gebogen.

De voordelen van haar invlechten

Naast dat het invlechten van (kroes- en krullend) haar er super mooi uit ziet, zijn er ook andere voordelen. Hieronder heb ik een aantal voor je op een rijtje gezet.

1.       Vlechten bieden bescherming tegen het weer
Regen, wind en kou, kunnen een negatieve impact hebben op je haar. Naast dat de kans bestaat dat je kapsel wordt verpest kan het ook andere nare gevolgen hebben zoals haaruitdroging en haarbreuk. Door een beschermende haarstijl te dragen, zoals vlechten, kun je dit voorkomen.

2.       Vlechten bieden bescherming tegen haarbreuk
Om onze haar te stijlen, maken we vaak gebruik van tools die het haar kunnen overbelasten. Door overbelasting van het haar door het stijlen, maar ook door onze dagelijkse bezigheden, kan het haar gaan breken. Door je haar in te vlechten, kun je je haar tegen haarbreuk beschermen.

3.       Vlechten bevorderen de haargroei
Een beschermende haarstijl voorkomt niet alleen haarbreuk, maar bevordert tevens de haargroei op de volgende manieren. Ten eerste krijgt het haar de kans om langer te groeien doordat het niet steeds van onderaf afbreekt vanwege haarbreuk. Daarnaast krijgt het haar de kans om vanuit de wortel te groeien, doordat het wat rust krijgt. Het overbelasten van je haar heeft immers ook een impact op het haargroei proces. Door je haar in te vlechten, hoef je niet elke dag je haar (intensief) te stijlen, waardoor het de kans krijgt om te rusten.

4.       Vlechten bieden bescherming tijdens het sporten
Als je gaat sporten, is het natuurlijk fijn dat je haar niet constant in je gezicht valt. Daarnaast is het belangrijk om de fijne haartjes rondom je haarlijn te beschermen tegen zweet en de rest van je haar te beschermen tegen het intensieve bewegen om kans op haarbreuk te voorkomen. Door je haar in te vlechten, kun je je haar zowel beschermen als voorkomen dat het in de weg zit.

5.       Vlechten zijn makkelijker te onderhouden
Als je je haren laat invlechten, heb je zolang je de vlechten erin laat zitten (bijna) geen zorgen meer als het aankomt op de verzorging van je haar. Je hoeft niet meer vroeg op te staan en uren in de badkamer te spenderen om ervoor te zorgen dat je haar goed zit. Als je vlechten hebt, zorg er dan wel voor dat je je haar af en toe verfrist en vergeet niet om ook je hoofdhuid goed te verzorgen.

6.       Vlechten blijven lang zitten
Ondanks dat dit afhankelijk is van je haartype, blijven vlechten in vergelijking met andere haarstijlen vaak langer goed zitten. Het is niet voor niets zo dat veel vrouwen hun haren voor het slapen invlechten. Als je je haar invlecht is de kans op warrig haar namelijk veel minder. Dit komt omdat het haar met drie (of meerdere) strengen in elkaar wordt gedraaid, waardoor het haar sterker wordt en minder kans heeft om uit de vorm te ontsnappen.

7.       Vlechten zijn divers!
Je hoeft maar een Black Hair salon (gespecialiseerd in haarvlechten) binnen te lopen om erachter te komen wat er allemaal mogelijk is op het gebied van haar invlechten! Naast dat er verschillende technieken en manieren bestaan om het haar in te vlechten, zijn er zelfs verschillende technieken en manieren om het haar na het invlechten te stylen! Kortom, zelfs als je je ingevlochten haar maandenlang laat zitten, kun je nog steeds elke dag je haar op een andere manier stijlen!

<ahref=”http://www.paypro.nl/producten/Online_cursus_haar_invlechten/14826/31947/verkoop/zelf-leren-haar-invlechten/”>Stap voor stap leren haar invlechtenWil jij ook haren kunnen invlechten, zodat je kan genieten van al deze voordelen? Kijk dan hier voor meer informatie:

Online cursus haar invlechten

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

4 comments

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*