5 redenen om je haar te ontklitten voor het wassen

Post Type

Het klinkt wellicht raar, maar sommige vrouwen zweren erbij om eerst hun haar te ontwarren voordat ze het wassen. Ontdek de voordelen van het ontklitten voor het wassen na de klik.

In mijn review van de Giovanni 2Chic Ultra-Moist shampoo en conditioner, schreef ik al over mijn haarverzorgingsroutine waarbij ik de conditioner eerder gebruikte dan de shampoo. Hoewel dit nogal ongebruikelijk is, vond ik dit erg prettig om te doen. Ik zal jullie uitleggen waarom.

 1. Het voorkomt nog meer klitten.
  De reden dat ik dit de eerste keer deed, was omdat mijn haar boordevol klitten zat. Om te voorkomen dat de shampoo voor nog meer klitten zou zorgen, bracht ik eerst de Giovanni 2Chic Ultra-Moist conditioner aan om mijn haar eerst te ontklitten.
 2. Het verminderd kans op haarbreuk.
  Dit heeft te maken met klitten. Hoe minder klitten in je haar zit, hoe kleiner de kans op haarbreuk. Omdat water net als shampoo de kans op klitten vergroot, adviseren sommige bronnen zelfs om de conditioner op droog haar aan te brengen om haarbreuk te voorkomen.
 3. Het voorkomt extra druk op het haar.
  Wist je dat je haar het meest kwetsbaar is als het nat is? Dit kan nog een reden zijn om haar te ontwarren wanneer het nog droog is. Door een formule te gebruiken die zorgt voor een goede slip en gebruik te maken een kam met brede tanden en/of je vingers, is het mogelijk om droog haar te ontklitten.
 4. Het haren wassen wordt makkelijker.
  Okee, dit heeft meer te maken met hoe ik mijn haren ontklit. Door het haar in vier secties te verdelen, kost het ontklitten en daarna het wassen van het haar een stuk minder tijd en energie. Op verdeeld haar kan de shampoo/conditioner gemakkelijk worden aanbracht en uitgespoeld.
 5. je wast de juiste gebieden.
  De shampoo wordt op de juiste plek aanbracht, namelijk de hoofdhuid. Een shampoo is met name bedoeld om het vuil van je hoofdhuid te verwijderen. Dit gaat een stuk gemakkelijker als het haar in een aantal secties is verdeeld. Bij het spoelen van het haar, stroomt de shampoo vanzelf langs de haar lengten, waardoor ook deze schoon worden gemaakt.

Wie van jullie ontklit het haar voor het haren wassen?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*