Haar Relaxen Met Mizani: Goed Product Maar Toch Laatste Behandeling

Post Type

Mijn hairstory begint voor mij op de dag dat ik mijn haren voor het laatst heb laten relaxen. Misschien is dit een beetje controversieel en zal het bij een aantal naturalista’s in het verkeerde keelgat vallen. Maar voor mij is dit de dag waarop mijn transitioning reis begon, omdat deze laatste relax behandeling, de beste relax behandeling was die ik heb gehad. Tijdens het relaxen heb ik niet één keer een branderig gevoel gehad. De gehele behandeling was erg comfortabel, het leek net een deep treatment behandeling, die echter ‘wat’ langer duurde. Na het relaxen zag mijn haar er veel gezonder uit dan dat ik gewend was. Het had veel glans, voelde erg zacht aan en het zag er mooi uit! Voor een vrouw die haar haren zou willen blijven relaxen een droom die uitkomt. Maar voor iemand die net had besloten dat dit de laatste keer zou zijn, niet echt!

mizani bb 2Na het relaxen kon ik even van mijn gladde, soepel vallende, steile haar genieten. Misschien 5, 10 minuten. Echter, na een paar keer opnieuw in de spiegel te hebben gekeken, vond ik mezelf er opnieuw belachelijk uit zien. Van nature heb ik namelijk een bos dik haar. Maar na elke relax behandeling, blijft daar niet veel van over. En deze keer, kwam deze realisatie dubbel zo hard aan. Ik kreeg opnieuw spijt. Waarom? Omdat ik de laatste jaren al aan het ‘stretchen’ was. In plaats van om de 2 maanden mijn haren te laten straighten, stelde ik dit uit naar 4 à 5 maanden, zodat mijn haar minder belast wordt met de chemicaliën. Echter, vóór die straight beurt, had ik zelfs 6 maanden mijn haren niet laten behandelen. Daarom kwam de spijt extra hard aan. Ik had nu mijn natuurlijk haar, die ik zes maanden lang had laten groeien, weer permanent steil gemaakt! Ik was nu weer terug bij af…

Waarom heb ik dan toch die laatste keer mijn haren laten relaxen, zou je nu denken. Dit kwam eigenlijk vanwege mijn werk. In de tijd van mijn laatste relax beurt, was ik namelijk stagiaire bij een kappersmerk van L’Oréal. Daarvoor begon ik steeds meer te leren over de kapperswereld en kwam ik in aanraking met andere merken van L’Oréal, maar ook andere cosmeticabedrijven. Uiteindelijk raakte ik zo geïnteresseerd in deze branche, dat ik uiteindelijk onderzoek binnen deze branche heb uitgevoerd en op het onderwerp Black Hair ben afgestudeerd. Echter, om echt te weten waarover ik schreef, besloot ik om mijn haren bij een kapper te laten relaxen. Daarvoor liet ik het altijd door mijn moeder thuis doen. Echter, nadat ik de laatste keer mijn hoofdhuid had verbrand en om zelf te ondervinden waarover ik schreef, besloot ik dat het tijd werd voor de kapper.

Aangezien ik mijn haren bij een kapper zou laten behandelen, wilde ik ook een goed merk, met andere woorden een merk dat alleen door kappers gebruikt wordt en niet in de winkel wordt verkocht. De keuze wordt dan snel gemakkelijker; een van de weinige merken die dan overblijven zijn KeraCare of Mizani. En aangezien ik bij L’Oréal werkte, werd het Mizani.

mizani bb Voor de dames die nog steeds hun haren relaxen en deze blog lezen, wees er alsjeblieft attent op om je haar met een goed merk te laten relaxen! Begrijp me niet verkeerd, ik werk niet meer bij L’Oréal en ben zeker niet van plan om voor hun reclame te maken, maar overweeg de volgende voordelen eens, waarvan ik overtuigd ben dat andere merken niet hebben en reden genoeg zouden moeten zijn om naar dit systeem over te stappen.

De Mizani Butter Blend Systeem is speciaal voor de professionele kapper ontwikkeld om het haar van de klant tijdens het relaxen te beschermen en na de behandeling te verzorgen. Deze superieure bescherming en verzorging wordt gedurende het gehele relax proces gewaarborgd en komt bij elke stap duidelijk naar voren:

  1. De hoofdhuid wordt beschermd met Butter Base om irritatie te voorkomen
  2. Haar dat eerder gerelaxt is wordt afgeschermd met Honey Shield om te voorkomen dat het behandelde haar opnieuw in aanraking komt met de relaxer
  3. Voordat de Butter Blend relaxer wordt aangebracht, wordt er eerst goed naar het haar gekeken van de klant.
    De Butter Blend formules werken sneller en efficiënter, waardoor het haar minder lang wordt blootgesteld aan de agressieve chemische stoffen.
    De Butter Blend formules hebben een milde geur en stinken niet!
  4. Na het relaxen worden de haarschubben eerst gesloten met de Perphecting Crème conditioner, zodat de werking van de relaxer stopt en het haar wordt gevoed en gehydrateerd.
  5. Na het sluiten van de haarschubben, worden de resten van de relaxer pas verwijdert met de Balance Hair Bath. Deze kleurt roze als er nog relaxer in het haar zit. Pas als alle relaxer residue is verwijdert, heeft de shampoo een witte kleur.

Voor meer info over de Mizani relaxer, neem eens een kijkje op de website van Mizani.

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*