Unieke Natuurlijke Haarbehandelingen Bij De Sheado Brandstore

Post TypeHet is geen geheim. Ik ben gek op de producten van Sheado. Ik was dus helemaal blij, toen ik hoorde dat Dominique, eigenaresse van het merk, een Brandstore ging openen! Helaas kon ik niet bij de opening aanwezig zijn. Echter toen ik een aantal weken later hoorde dat er een plekje vrij was in de Sheado Brandstore, greep ik mijn kans!

opening Sheado Brandstore

Naast dat ik de kans kreeg om Dominique te interviewen, had ik ook een afspraak ingepland om mijn haar te laten doen. Dit was een erg unieke ervaring. Je haar wordt namelijk op een totaal andere manier behandelt dan bij een gewone Black Hair kapsalon.

Over de Sheado Brandstore

Is de brandstore van Sheado wel te vergelijken met een kapsalon voor Black Hair? Eigenlijk niet! De Sheado Brandstore werd door Dominique Snip opgericht door de positieve feedback die ze van haar klanten kreeg over haar consultaties. Daarnaast was er een toenemende vraag naar afspraken voor haaranalyses en haarbehandelingen. Klanten hadden genoeg van de slechte behandelingen bij menig black hair salon en waren op zoek naar behandelingen voor de verzorging van hun (natuurlijk) haar. Om aan de wensen van haar klanten te kunnen voldoen, besloot Dominique de deuren van haar Brandstore te openen.

uitnodiging opening Sheado Brandstore

Als je normaal gesproken een Black Hair salon bezoekt, is het wel even wennen aan dit nieuwe concept. In de Sheado Brandstore worden er namelijk andere behandelingen gegeven dan in een Black Hair salon. Ten eerste worden alleen natuurlijke ingrediënten en de producten van Sheado gebruikt voor de behandelingen. Daarnaast staat de verzorging van het haar centraal. Daarom wordt er geen gebruik gemaakt van chemische middelen en hitte zoveel mogelijk vermeden. Wil je dus graag je haren relaxen of laten tangen? Dan ben je bij de Sheado Brandstore niet bij het juiste adres!

Wat je wel van de Brandstore kan verwachten is kennis en expertise in allerlei types kroes- en krullend haar. Van blonde krullen tot Afrikaans kroeshaar, de Sheado Brandstore is een plek waar jij met een gerust hart jouw haar aan de experts kunt overlaten. In het team zit een gediplomeerde kapster en haarstyliste met know how over kroes en krullen, die jouw haar verzorgt met zorg en respect voor de structuur en textuur. De behandelingen die in de Sheado Brandstore worden gegeven zijn niet alleen effectief en doeltreffend, maar ook pure verwennerij.

De Sheado Brandstore Signature Treatments

Voor welke behandelingen kun je bij de Sheado Brandstore terecht? Hierbij een overzicht van de Signature Treatments.

Moisture Repair – €59
Deze behandeling is perfect voor extreem droog en futloos haar. Herstelt het vochtbalans van haar & hoofdhuid. Bestaat uit een hot oil treatment met de Liquid Gold Hairbutter en een deep condition treatment met de Sheabutter & Raspberries Deep Conditioner. Duurt ongeveer 2 uur.

Strawberry Chocolate Protein Fix – €62
Deze behandeling is speciaal voor beschadigd en overbehandeld haar. Herstelt en versterkt het haar. Verrijkt met plantproteïnen, echte pure chocolade en aardbeien. Aardbeien zijn een natuurlijke bron van mineralen, foliumzuur, omega 3 vetzuren en antioxidanten. Chocolade zit vol proteïnen, vitaminen en mineralen. Duurt ongeveer 2 uur. Klinkt dit niet als pure verwennerij?

Morrocan Hair & Scalp Detox – €62
Deze mineraalrijke diep reinigende behandeling werkt helend voor een geïrriteerde hoofdhuid. Verschoont op natuurlijke wijze en verwijdert onzuiverheden. Verrijkt met huiseigen detoxmix, die de kwaliteit van jouw haar en hoofdhuid verbetert. Duurt ongeveer 2 uur. Het resultaat is zachter, soepeler haar met minder pluis en meer volume.

Natural Henna Conditioning Treatment – €62
Deze plantaardige super conditionerende behandeling vermindert haarbreuk. Versterkt het haar, stimuleert een gezonde hoofdhuid, kalmeert een jeukende hoofdhuid en vermindert haarroos. Verrijkt met huiseigen kruidenmix met henna, die een subtiele kleur afgeeft. Op donker haar slechts een gloed. Heb je licht gekleurd haar, bijvoorbeeld blond of grijs, kleurt je haar rood. Duurt ongeveer 2 uur. Het resultaat is super zacht haar met minder haarbreuk, pluis en meer glans, souplesse.Supreme Stimulating Hot Oil & Scalp Exfoliate – €65
Een behandeling voor zowel haar als hoofdhuid. Helpt dode huidcellen te verwijderen, verfrist de hoofdhuid en werkt revitaliserend voor de haarfollikels. Bestaat uit een diepe reiniging met ananas en een intense voeding met een mengsel van plantaardige oliën en kruiden. Ananas is rijk is aan potassium, vitamine A en C, ijzer en calcium. Duurt ongeveer 2 uur. Dompel jezelf onder in luxe!

Naast deze kenmerkende haarbehandelingen van Sheado, kun je ook bij de Brandstore terecht voor knipbeurten, haarstyling, haaradvies en -consultaties. En je kunt er natuurlijk de heerlijke producten van Sheado kopen! Tenslotte worden er ook events en workshops georganiseerd. Er is dus genoeg te doen in de Sheado Brandstore!

Ben je benieuwd naar de aankomende events? Kijk dan hier voor de agenda van de Sheado Brandstore en andere info.

Mijn behandeling bij de Sheado Brandstore

Omdat ik helaas niet veel tijd had, koos ik voor een snelle wash & deep condition. Echter ook deze behandeling, waarvan de naam erg simpel lijkt, was een hele ervaring!

Mijn haar werd eerst gewassen met de Green Tea & Chamomile Shampoo. Daarvoor werd mijn haar in 4 secties opgedeeld. De shampoo werd per gedeelte aangebracht en goed ingemasseerd om zowel de hoofdhuid als het haar te kunnen reinigen. Nadat alle secties waren behandeld, werd de shampoo uitgespoeld.

Na het uitspoelen, werd op dezelfde manier de Sheabutter & Raspberries Deep Conditioner aangebracht. Opnieuw werd het haar in 4 secties gedeeld en werd de conditioner bij het aanbrengen in het haar gemasseerd. Vervolgens werd per sectie het haar ontwart met een detangling kam. Nadat alle secties waren behandeld, ging ik onder de droogkap voor een deep conditioning.

Na een inwerktijd van 20 minuten onder de droogkap met een speciaal stoomkapje, werd de conditioner uit mijn haar gespoeld en was de wash & deep condition behandeling klaar. Om met mooi verzorgd en gestyled haar de deur uit te lopen, koos ik ervoor om mijn haar na de behandeling te laten drogen.

De Honey Love Hairmilk werd aangebracht op mijn haar. Opnieuw werd mijn haar in verschillende secties opgedeeld, om geen enkele haarstreng over te slaan. Vervolgens werd mijn haar met een diffuser gedroogd. Als finishing touch werd de Liquid Gold Hairbutter aangebracht om mijn haar te sealen en een mooie glans te geven.

Conclusie over de Sheado Brandstore

Ik was erg tevreden over de service bij de Sheado Brandstore. Tijdens de behandeling merk je echt dat je haar met veel geduld en zorg wordt behandeld en dat vind ik erg fijn. Ik ben dat niet gewend en heb dat eigenlijk nooit eerder meegemaakt bij andere haar salons. Wat me daarnaast opviel was:

  • Je haar wordt in secties gedeeld bij het wassen en conditioning om alle gedeeltes te bereiken.
  • Je haar wordt ontwart met een detangling kam na het aanbrengen van de conditioner om klitten te voorkomen.
  • Bij gebruik van hittebronnen (droogkap & diffuser) wordt er gebruik gemaakt van lage temperaturen om haarschade te voorkomen.
  • Bij het drogen van je haar met een diffuser wordt je niet kurkdroog gemaakt om haarschade te voorkomen.
  • Bij het aanbrengen van een moisturizer wordt iedere streng behandeld om alle gedeeltes te bereiken. Daarvoor wordt elke haarpluk gepakt en die ook weer onderverdeeld in verschillende stukjes om niets over te slaan.

Dit zijn dingen die ik thuis doe, echter heb ik nog nooit meegemaakt dat de kapper dit ook doet! Dit geeft mij het vertrouwen dat ze precies weten waarmee ze bezig zijn bij Sheado en wel echt weten hoe je natuurlijk haar moet verzorgen. Daar kunnen veel Black Hair kappers nog wel wat van leren!

Sheado Brandstore

Zijn jullie al langs de Sheado Brandstore geweest? Wat vinden jullie van de salon voor krullen en kroeshaar?


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

5 comments

 1. Leuk om je ervaring te lezen! Fijn om te lezen dat ze je zo goed behandelen. Thanks for sharing!

  Groetjes,
  Shaheeda

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*