Haargroei Versnellen Met Gezondere Levensstijl

Post Type

Heb je krullen of kroeshaar? Dan zou je vast wensen dat jou haar sneller zou groeien. Wist je dat het mogelijk is om je haargroei te versnellen? Wanneer je gezond eet en genoeg water drinkt zal je haar en hoofdhuid hier gezonder van worden en zal zo de haargroei versnellen. In dit artikel zal ik jou de beste tips geven, zodat ook jij een mooi bos gezond haar krijgt.

[mwm-aal-display]

Drink genoeg water

Water is de basis van alles en dus ook om de haargroei te versnellen. Wist je dat je lichaam voor zo’n tweederde uit water bestaat? Door het watergehalte op peil te houden, zorg je ervoor dat je lichaam gehydrateerd blijft en alle voedingstoffen op de juiste plaats aankomen (dus ook in het haarzakje) en afvalstoffen uit je lichaam worden verwijderd. Per dag verlies je 2 tot 3 liter water. Om dit verlies weer aan te vullen, is het erg belangrijk dat je elke dag voldoende dringt.

Haargroei versnellen

Er wordt geadviseerd om 1,5 tot 2 liter water te drinken per dag. Dit is minder water dan dat je verliest. Dat komt omdat je ook nog wat binnen krijgt door te eten. Denk daarbij aan het water dat in fruit en vlees zit. Daarnaast komt er ook water vrij bij het opwekken van energie uit voedingstoffen in je lichaam. Hoeveel water je per dag moet drinken is sterk afhankelijk van je levensstijl en leefomgeving. Als je bijvoorbeeld veel sport of in een warm land woont, is de kans groot dat je meer zweet en dus ook meer moet drinken om dit waterverlies weer aan te kunnen vullen.

Sinds ik ben begonnen met mijn transitie van steil naar mijn natuurlijke haar, probeer ik voldoende water te drinken. Nu moet ik toegeven dat ik dit in eerste instantie lastig vond. Daarom besloot ik vaste momenten in te plannen.  Bij het opstaan, drink ik een glas water. Eenmaal op werk aangekomen, nuttig ik er weer één. Tijdens de lunch drink ik een glas water in plaats van sap. Bij thuiskomst, opnieuw een glas en tenslotte bij het avond eten drink ik weer water, in plaats van frisdrank. Als je uitgaat van een glas van 0,3 l kom ik zo aan 1,5 liter water per dag. Ook na het sporten drink ik nu minimaal een halve liter. Door mijn levensstijl om te gooien (water in plaats van sap en frisdrank) en aan te passen (extra drinkmomenten), lukte het me dus uiteindelijk wel om voortaan voldoende water te drinken.

Eet gezonde voeding

Naast genoeg water drinken, heeft ook je voeding effect op de groei van je haar. Zo zijn er een aantal voedingsmiddelen die de haargroei versnellen:

  • Vette vis (zalm)Dit bevat omega 3 vetten en vitamine B12. Beide stoffen zijn betrokken bij de stofwisseling in je lichaam en zorgen daardoor voor een gezonde hoofdhuid en haargroei.
  • Gevogelte (kip, kalkoen)Deze zijn rijk aan proteïne, de bouwstenen waaruit je haar is opgebouwd, die ervoor zorgen dat je haar gezond en sterk blijft.
  • Fruit (citrusvruchten, bosvruchten)Dit bevat vitamine A en C. Vitamine A stimuleert de aanmaak van haarvaten, waardoor de bloedcirculatie in je hoofdhuid wordt bevorderd en uiteindelijk ook de haargroei wordt versneld. Ook vitamine C bevordert de bloedcirculatie. Daarnaast is het een belangrijke antioxidant, die je lichaam (en dus ook je haar!) beschermt tegen schadelijke stoffen.
  • Groene groente (spinazie, broccoli)Dit bevat vitamine A, C en ijzer. Ijzer is een belangrijk onderdeel van de rode bloedcellen, die verantwoordelijk zijn voor de zuurstoftransport naar cellen door het gehele lichaam, inclusief de cellen van je hoofdhuid en je haar, om te kunnen groeien.
  • Noten (amandelen, cashewnoten)Deze bevatten selenium en zink, die beide belangrijk zijn voor de bescherming van je haar en hoofdhuid.

Een goed eetpatroon

Zoals het drinken van water, was ook gezonder eten een kwestie van mijn levensstijl aanpassen. In de ochtend drink ik nu zelfgemaakte sap, om voldoende fruit en vitaminen binnen te krijgen. Daarbij eet ik een stuk fruit, om ook wat gegeten te hebben in de ochtend (ik ben gewoon geen goede ochtend eter). Verder probeer ik in de middag al wat groente te eten op mij belegde brood, zoals sla, tomaat, avocado of komkommer. In de avond eet ik tegenwoordig vooral kip of (vette) vis en weer groente, zowel gekookt (bijvoorbeeld brocolli, spinazie) als rauw (bijvoorbeeld sla met tomaat en komkommer). Tussen de middag probeer ik in plaats van ongezond te snoepen, noten te eten. Ik vind vooral amandelen en cashewnoten erg lekker!

Uiteindelijk heeft deze aanpassing niet alleen mijn haargroei versneld, maar heeft het me ook geholpen om gezonder te leven en zelfs af te vallen. Door mijn eetpatroon aan te passen, ben ik inmiddels een aantal kilo’s kwijtgeraakt en zit ik momenteel op mijn streefgewicht. Daarnaast voel ik me ook veel fitter en heb ik meer energie. Dat is natuurlijk een leuke extra!

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

7 comments

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*