Haarverzorging zonder producten voor kroeshaar

Post Type

Wat moet je doen als je op reis gaat zonder je haarproducten? Dit overkwam me een aantal dagen geleden toen ik naar Spanje vertrok voor vakantie. We namen een goedkope vlucht, waarbij we slechts een handbag mee mochten nemen van maximaal 10 kg. Om aan dit limiet te kunnen voldoen, besloot ik om geen verzorgingsproducten met mij mee te nemen, en dus ook geen haarproducten. Alles wat ik nodig zou hebben, zou ik gewoon daar kopen en opmaken.  Je kunt immers overal Black Hair producten kopen, toch?

Ik had het verkeerd. Je kunt blijkbaar niet in alle landen even gemakkelijk haarproducten kopen voor kroes en krullend haar. Best lastig, aangezien ik zeker wel wat nodig had, omdat ik van plan was om te gaan zwemmen en veel te wandelen, waarbij het noodzakelijk is om je haar te reinigen en te verzorgen. De eerste dagen zat ik letterlijk en figuurlijk met mijn handen in mijn haar. Gelukkig bedacht ik met wat gezond verstand en na een beetje te experimenteren een haarverzorgingsroutine, die voor mijn haar werkt in de afwezigheid met goede verzorgingsproducten voor kroes en krullend haar. Voor deze haarverzorgingsroutine waren een aantal producten erg belangrijk.

[mwm-aal-display]

hh shampoo

Hydraterende shampoo

Aangezien ik mijn favoriete verzorgingsproducten zoals een leave-in lotion, haarcrème en haarlotion niet bij me had, koos ik ervoor om een hydraterende shampoo te kopen, in plaats van een clarifying shampoo. Bij gebruik van een clarifying shampoo, is het belangrijk om je haar weer intensief te voeden met de juiste producten, aangezien het alle vuil, maar ook de natuurlijke oliën uit je haar en van je hoofdhuid verwijdert. Door een hydraterende shampoo te gebruiken, werd het gemakkelijker om mijn haar na het reinigen te kunnen verzorgen met andere middelen die ik op dat moment voor handen had. Aangezien ik in de reguliere supermarkten en drogisterijen alleen Europese merken kon vinden, koos ik voor de Hello Hydration van Herbal Essences. In een eerdere review heb ik mijn ervaringen met deze shampoo al met jullie gedeeld. Het is een fijne shampoo, die niet alleen reinigt maar tevens je haar zacht en soepel maakt. Hierdoor is het makkelijker te kammen, na het aanbrengen van een masker en/of conditioner.

Intensief voedende masker

Naast een hydraterende shampoo, kocht ik tevens de Deep Nourishment & Shine Intensive mask. De masker van Hello Hydration is nieuw voor mij, aangezien deze niet in Nederland wordt verkocht. Omdat ik het belangrijk vind om mijn haar na het reinigen intensief te verzorgen, vond ik het belangrijk om een voedende masker aan te schaffen, zeker nu ik mijn favoriete verzorgingsproducten niet bij me had. Deze masker kwam daardoor goed van pas! De Deep Nourishment & Shine Intensive Mask biedt, zoals de naam al aangeeft, inderdaad de diepe voeding die mijn haar na het zwemmen en de nodige inspanningen nodig had. Bij het aanbrengen voel je dat je haar meteen zacht en soepel wordt, dit gebeurthh mask sneller dan bij gebruik van de conditioner. Het haar is meteen makkelijk te kammen en voelt na het uitspoelen nog steeds glad, zacht en soepel aan. Bij elke wasbeurt bracht ik de masker na het gebruik van de shampoo aan en liet ik het masker ongeveer 10 minuten inwerken voordat ik het uitspoelde. Daarnaast bracht ik de masker ook aan voor het zwemmen, zonder deze uit te spoelen, zodat mijn haar werd beschermd gedurende de dag en tijdens het wassen makkelijker te verzorgen was.

hh conditionerHydraterende conditioner als leave-in

Naast de masker van de Hello Hydration lijn, kocht ik tevens de Hello Hydration Moisturizing conditioner. Deze bracht ik aan na het gebruik van de shampoo en de masker, om mijn haarschubben na een intensieve voeding weer te sluiten en verlies aan voedingsstoffen te voorkomen. Daarbij liet ik de conditioner in mijn haar zitten zoals ik ook zou doen met een leave-in. Ondanks dat deze conditioner niet alleen maar goede stoffen bevat, had het gebruik van deze conditioner als leave-in toch een positief effect op mijn haar. Na het opdrogen bleef mijn haar zacht en soepel en zag het er gezond uit, zonder mijn haar te verzwaren of vettig te maken ondanks dat het een gewone conditioner is. Daarnaast werd mijn haar tot aan de volgende wasbeurt ook niet droog. Betreft de minder goede stoffen die in de conditioner zitten, maak ik me niet heel erg druk, aangezien ik telkens aan het einde van de dag de conditioner aanbracht om deze de volgende dag weer uit te spoelen na een nieuwe dag vol inspanningen of voor het zwemmen.

Verzorgende olie

carbonel olive oil2Als afsluiting van mijn dagelijkse haarroutine, ging ik op zoek naar een natuurlijke olie om mijn haar te sealen na het aanbrengen van de conditioner. Aangezien ik geen natuurlijke kokosolie kon vinden en ook geen arganolie, besloot ik als laatste noodoplossing om olijfolie aan te brengen in mijn haar. Daarvoor gebruikte ik de olijfolie van Carbonel. Het resultaat was verbluffend en ver boven mijn verwachting! De olie werd goed door mijn haar opgenomen, met als resultaat dat mijn haar zacht werd als nooit tevoren. Ook de puntjes zagen er gezonder uit dan ooit. Daarnaast bleef mijn haar soepel en makkelijk doorkambaar tot aan de volgende wasbeurt. Nu moet ik bekennen dat ik wel eens olijfolie op mijn haarpunten heb aangebracht, maar nooit bij stil heb gestaan om deze olie door mijn gehele haar te smeren als sealer. Ik was namelijk erg bang dat het de heftig zou zijn en mijn haar zou verzwaren. Echter nu dat ik het heb aangebracht als allerlaatste optie, in de afwezigheid van andere olien, en het resultaat zo goed is, ga ik het ook gebruiken in combinatie met mijn favoriete haarproducten en kijken welk resultaat dat oplevert.

Detangling kam & borstel

beter sweet hair comb Last but not least, ik was ook mijn detangling kam thuis vergeten! Niet heel slim, aangezien ik deze gewoon mee had kunnen nemen. Opnieuw was er, net zoals de juiste verzorgingsproducten, geen kam met wijde tanden te vinden in de supermarkt en de drogist. Gelukkig kon ik wel eentje kopen in de Douglas, de Sweet Hair Comb van Beter. Deze kam is verkrijgbaar in en paar hele zoete kleuren. Ik koos voor een fel roze. En naast de detangling comb, vond ik ook een nieuwe borstel, die er erg interessant uitzag, namelijk de Michel Mercier Detangling Brush. Ik heb hem gekocht en uitgeprobeerd. Binnenkort hier meer over op mijn site!

resizedimage600334-untanglebrushes

Adios hermosas mujeres!

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

5 comments

    • Hi Tewa, De Hello Hydration lijn is inderdaad erg fijn, ik gebruik hem soms ook als ik thuis ben:) Er waren niet echt prijsverschillen, maar wel dus betreft het assortiment. Ik vond de masker erg fijn, het maakt je haar heerlijk zacht! Jammer dat deze niet in nl verkijgbaar is:( Groetjes, Kimry van BBH

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*