Hairspiration: Mijn bezoek aan de kapper

Post Type

Na de prachtige bijdrage van de mooie claudia vorige week, doen we het deze week opnieuw even wat anders. In de rubriek Hairspiration, willen we jullie als lezers graag inspireren met kapsels en ervaringen van naturalista’s. Vandaag vertel ik jullie graag over mijn eigen ervaringen bij de kapper.

[mwm-aal-display]

Tijd voor een lengtecheck

Vanaf 2012 ben ik natural. Sindsdien heb ik mijn haar slechts één keer steil gehad om te kijken hoever mijn haar was gegroeid. Dat was alweer 2 jaar geleden. Afgelopen weekend heb ik mijn haar opnieuw laten stylen, om te checken hoe het eruit zou zien. Daarnaast kon ik natuurlijk ook weer bekijken hoeveel mijn haar is gegroeid. Zoals je hieronder kunt zien, is het al best lang geworden! Deze lengte heb ik dus bereikt door mijn haar 4 jaar lang te laten groeien.

Lengtecheck

De voordelen van gesteild haar

Persoonlijk vind ik krullen mij mooier staan. Echter nu ik mijn haar een paar dagen steil draag, besef ik me dat steil haar toch wel een aantal voordelen heeft. Ik was vergeten hoe gemakkelijk je steil haar kunt borstelen. Ik had in geen tijden meer mijn borstel gebruik! Daarnaast is het in de ochtend makkelijker in model te brengen.

Lengtecheck before and after

Voor het slapen breng ik een beetje arganolie aan, draai ik mijn haar in een knot en bind ik een doek om mijn hoofd. Na het ontwaken hoef ik enkel de knot los te maken en zit het alweer in model. Tenslotte kun je met steil haar natuurlijk elke kapperszaak binnen lopen. En dat is precies wat ik heb gedaan!

Mijn bezoek aan de kapper

Opeens bedacht ik het me. Nu ik steil haar heb, kan ik natuurlijk gemakkelijk mijn haar door een willekeurige kapper kunnen laten knippen. Het enige wat ik aan ze hoef te vragen is of ze het haar droog kunnen knippen. Zo gezegd zo gedaan, ging naar de Brainwash bij mij om de hoek. Toen bleek dat ze haar droog konden knippen, nam ik plaats en wachtte ik op mijn beurt. Toen ik eenmaal in de kappersstoel zat, gaf ik aan dat ik alléén mijn puntjes wilde knippen en ze ging aan de slag.

Het resultaat!

Ik ben erg tevreden met het resultaat. Natuurlijk is het gewaagd, aangezien je niet weet hoe het resultaat blijft als mijn haar weer krult. Toch heb ik alle vertrouwen in dat het ook dan mooi zal blijven, omdat ik alleen de puntjes heb laten knippen. Mocht je je haar in een ander model willen laten knippen, dan raad ik je aan om dit te doen bij een krullenspecialist.

Lengtecheck resultaat

Als ik mijn krullen weer terug heb, zal ik het resultaat met krullend haar op mijn Facebook pagina met jullie delen!

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*