Hairspiration met Didi

Post TypeVandaag een nieuwe Hairspiration online. Ontdek wie we deze week hebben geïnterviewd na de klik!

In hairspiration interviewen we een diversheid aan naturalista’s om de schoonheid van ons haar te vieren. Lees vandaag de hairstory van Didi.

Hoelang ben je Natural?

Ik ben nu 3 jaar Natural en daarvoor was ik nog 1,5 jaar bezig met transitionen.

Haispiration Didi 4

Waarom ben je natural gegaan?

Ik heb sinds mijn 12de gerelaxt haar gehad en het was nooit was bij mij opgekomen dat mijn natuurlijke haar veel sterker en mooier zou kunnen zijn, totdat mijn haar veel begon uit te vallen en steeds dunner en dunner werd. Ik had ook nog eens mijn haar geverfd waardoor het heel droog werd en ik uiteindelijk een heel stuk eraf moest knippen. Ik moest dus op zoek gaan naar een alternatief. Aanvankelijk wilde ik eerst mijn haar laten uitgroeien en een keratine behandeling doen, maar naarmate ik in de transitioning fase zat, had ik daar steeds minder behoefte aan. Op een gegeven moment stuitte ik op filmpjes van natural hair bloggers uit Amerika. Er ging een wereld voor mij open en vanaf dat moment hield ik mij alleen maar bezig met natural hair en de verzorging ervan. Door het bekijken van veel YouTube video’s (wat op gegeven moment een verslaving werd) leerde ik heel veel over het verzorgen van mijn haar. En uiteindelijk heb ik mijn eigen haarverzorgingsroutine gecreëerd die het beste bij mij en mijn haartype (3c/4a&b) past.

Haispiration Didi 2

Wat is je haarverzorgingsroutine?

Mijn haar routine is in de loop der jaren enorm versimpeld. In het begin had ik een heel laboratorium thuis. Alles probeerde ik uit; van zelfgemaakte deep conditioners tot aan hot oil treatments. Ik zat soms uren lang te twisten en liep rond met stukjes banaan in mijn haar, of dan zat mijn badkamer helemaal onder de mayonaise en yoghurt. Maar naarmate mij haar groeide had ik steeds minder zin om uren lang bezig te zijn.

Haispiration Didi 5Dus nu was ik mijn haar één keer in de twee weken met een sulfaatvrije shampoo, daarna doe ik een deep conditioner (dit keer uit de schappen) er in, deze laat ik een uurtje zitten. Na het uitspoelen doe ik Cantu Leave-In Conditioner of Kinky Curly in mijn haar en zet ik het in een pineapple en laat ik het vanzelf drogen.  In de twee weken tussen het wassen door, spoel ik af en toe mijn haar met een conditioner of met een co-wash van Cantu. Iedere ochtend spray ik wat water en doe ik een leave-in met olijfolie of arganolie erin, zodat mijn haar niet teveel uitdroogt.

Wat is je favoriete product?

Doordat ik voorheen een “Product Junkie” was, heb ik best veel favorieten. Maar mijn meeste favoriete producten zijn; de Beautiful Texture Deep Conditioner, Kinky Curly Knottoday en Jane Carter Nourish & Shine.

Wat is je favoriete haarstijl?

The Fro! Of een goed gelukte twist-out!

Haispiration Didi 3

Welke tip zou je andere naturals mee willen geven?

Dagelijks zorgen voor moisture en niet te vaak met shampoo wassen, wissel af met een co-wash of een natural cleanser. Wat ik ook heel handig vind is een satijnen kussensloop, omdat ik niet altijd met een hoofdoek slaap. Oh en natuurlijk héél veel geduld hebben met je haar.

Haispiration Didi

Wil je ook meedoen met Hairspiration? Mail dan naar [email protected]


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*