Hairspiration met Melanie

Post Type

Een nieuwe woensdag dus weer tijd voor een nieuwe Hairspiration! In Hairspiration interviewen we een diversheid aan naturalista’s om de schoonheid van ons haar te vieren. Ontdek na de klik wie deze week in de spotlight staat!

Deze week hebben we Melanie geïnterviewd.

 1. Hoelang ben je al natural?
  Ik ben nu bijna een jaar natural. Daarvoor ben ik ongeveer een anderhalf jaar bezig geweest met transitionen

  Melanie 3

 2. Waarom ben je natural geworden?
  Mijn nicht was natural gegaan en toen ik haar met een fro zag begon het bij mij ook te kriebelen. Ik was benieuwd geworden naar hoe mijn haar eruit zou zien in haar natuurlijke staat. Binnen mijn omgeving had iedereen gerelaxed haar en ik wist niet beter.
  Uiteindelijk ben ik blij dat ik 2,5 jaar geleden de keuze heb gemaakt om te stoppen met relaxen. Mijn haar is nu zoveel sterker, dikker en het groeit ook goed! Het transitionen zelf was wel een hele klus moet ik zeggen. Het vinden van de juiste haarproducten en werken met twee verschillende structuren was best lastig, but thank God we have Youtube haha. Ook nu ik helemaal natural ben, steek ik nog vrij veel tijd in me haar om het te verzorgen, maar het is het wel allemaal waard!

  Melanie 1

 3. Wat is je haarverzorgingsroutine?
  Ik ben blij dat ik nu de juiste producten heb gevonden die werken voor mijn haartype. Soms (als ik zin/tijd heb) smeer ik voordat ik begin met wassen mijn haar eerst in met een oliemix om het te verzachten en zodat het niet teveel uitdroogt tijdens het wassen. Ik was mijn haar één keer in de week met een shampoo (Yes to carrot, Curls Unleashed) of een co-wash (Cantu). Ik wissel het een beetje af, afhankelijk van hoeveel product build-up ik heb. Daarna standaard een conditioner. Verder probeer ik ook altijd te eindigen met een masker, zelfgemaakt of uit een potje. Gedurende de week doe ik soms een beetje olie of een crème met moisture in mijn haar.
 4. Wat zijn je favoriete producten?
  De Herbal Essences Hello Hydration Conditioner, Kinky Curly’s Knot Today, Eco Styler Olive Oil Gel, Mazuri Edge Wax en van Shea Moisture de Extra Moisture Transitioning Milk en Anti-Breakage Strengthening Masque.
 5. Wat is je favoriete haarstijl?
  Ik heb tijdens het transitionen wat heat damage gecreëerd. Hierdoor vind ik een twist out fijn zodat ik de steile en krullende plukken met elkaar kan mixen tot de steile plukken eruit gegroeid zijn. Een high puff is ook mijn favoriet.

  Melanie 4

 6. Welke tips heb je voor andere naturalista’s?
  – Heel veel geduld hebben met je haar!
  – Kies je voor transitionen, probeer dan inspiratie op te doen voor verschillende haarstijlen zodat je niet naar de tang grijpt uit gemakzucht of verveling.
  – Heb je dik haar of haar dat snel klit, verdeel je haar dan in delen tijdens het wassen. Uitkammen en conditionen voordat je begint met wassen helpt ook goed.
  – Sla niet teveel door als “product junkie.” Less is more.
  – (Learn to) Love your hair!

  Melanie 2

Wil je ook meedoen met hairspiration? Mail dan naar [email protected]

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*