Vraag het BBH: Hoe tem je je edges?

Post Type

Ik zie de vraag vaak voorbij komen en nu ook in onze inbox. ‘Welk product kan ik gebruiken om mijn edges te temmen?’ Ontdek de tips na de klik.

Wat zijn edges?

Edge is het Engelse woord voor randen. In termen van haar wordt er met edges gedoeld op de randen van je haar, waarbij er met name gerefereerd wordt naar de haartjes rondom je voorhoofd. Binnen de heersende schoonheidsidealen is de norm dat deze haartjes plat op je hoofdhuid liggen, met name als je een paardenstaart, een knot of vlechten draagt.

Hoewel het bij Europees haar doorgaans gemakkelijk is om de haartjes plat te strijken, is dit bij Afrikaans haar wat lastiger. Dit heeft met name te maken met de hoek waaronder het haar groeit. Als je haar haaks (met een hoek van 90 graden) op je hoofdhuid groeit, dan kun je je wel voorstellen dat het wat lastiger is om de haartjes glad te strijken, zodat ze tegen je hoofdhuid aan liggen.

Hoe krijg je ze plat?

Gelukkig zijn er een aantal tips & tricks om je edges te temmen. Voordat ik hierop inga wil ik wel even een side note maken. Met name bij jonge kinderen wordt er gestrest om de edges plat te krijgen. Maar is dat wel realistisch? Vaak wordt het als onverzorgd beschouwd als de haren rondom het voorhoofd overeind staan. Maar als dat de manier is waarop ons haar op onze hoofdhuid groeit, moeten we dan iets doen aan onze edges of het heersende schoonheidsideaal?

Dat gezegd te hebben, hierbij een paar tips.

  • Zorg dat het haar altijd vochtig is. Dit zorgt ervoor dat het haar niet breekt en de producten goed worden opgenomen.
  • Gebruik een product dat je haar op natuurlijke of kunstmatige wijze sealed. Mijn voorkeur gaat daarbij altijd uit naar een natuurlijke sealer. In ieder geval goed om te weten dat je dus niet persé een product speciaal voor edges hoeft te gebruiken.
  • Borstel het haar met een borstel met een hoge dichtheid van haartjes. Je kunt hiervoor ook een tandenborstel gebruiken.
  • Na het borstelen zou je eventueel een haarband of een doek op je haar plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de haartjes op hun plek blijven.

Tips voor haarproducten

Nu zijn er genoeg producten speciaal voor edges op de black hair markt. Echter, zoals ik al eerder schreef, heb je genoeg aan een sealer. Zo heb ik gemerkt dat de volgende producten prima je haartjes plat kunnen leggen:

  • Aloe vera gel
  • Castorolie
  • Design Essentials Hydrating Leave-In Conditioner (vanwege de siliconen)
  • Eden BodyWorks All Natural Leave-In Conditioner (waarschijnlijk omdat deze aloe vera gevat).

So there you have it! Good luck with taming those edges!

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*