I Love My Hair Day: 3 Wijze Lessen Geleerd

Post Type

Afgelopen zondag was ik bij de I Love My Hair Day en het was fantastisch! Daarom neem ik bij deze even de gelegenheid om een verslag voor jullie te schrijven over deze dag.

I Love My Hair Day werd gepresenteerd door Mara Michels en Marisa Lisse van The Inspiration Network. Beide vrouwen met zelf een prachtige bos krullen zorgde voor een goede vibe tijdens deze inspirerende dag.

[mwm-aal-display]

Opening

Het event werd geopend door de groovy muziekgroep Bombilate, een nieuwe frisse formatie uit Den Haag met eigentijdse muziek, geïnspireerd door verschillende muziekstijlen zoals soul, funk, rock, blues, jazz, hip-hop, R&B en reggae. Naast de muzikanten, was ik vooral onder de indruk van de sterke vocals van de twee lead singers Susan Malaika en Damani Leidsman. De twee zorgde voor een mooie, swingende start van de dag!

Hairshow

Na het spetterende optreden van Bombilate, was er een hairshow, waarbij twee kapsters van twee verschillende kapsalons haardemonstraties gaven. Tijdens de show liet kapsalon Natural Nation zien hoe je met dreadlocks of box braids variaties op de klassieke ‘bun’ kunt maken. Door het haar in verschillende secties te verdelen en deze handig in model te draaien, toonde ze hoe snel en gemakkelijk de prachtige dreadlocks van haar model kon worden opgestoken in unieke creaties. Zoals de naam al een beetje aanduid, is kapsalon Natural Nation de plek voor iedereen die op zoek is naar professionele verzorging, advies en producten voor hun natuurlijk haar.

Naast Natural Nation, stond ook kapsalon Beauty Box op het podium. De Beauty Box is een salon voor de verzorging en styling van alle haartypes en stijlen. Of je nu gerelaxt of natuurlijk haar hebt, je kunt bij de Beauty Box voor alles terecht. Tijdens de haarshow demonstreerde deze kapsalon hoe je de producten van Jane Carter kunt gebruiken. Voor het natuurlijke haar of als je nog in transitie bent, is de Nourish & Shine ideaal om te gebruiken. Verdeel voor het slapen gaan je haren in verschillende secties, breng een beetje van het product aan en vlecht het haar in. Werk alle secties af. Als je de volgende dag de vlechten eruit haalt, heb je een mooie bos, gedefinieerde krullen. Naast de Nourish & Shine, demonstreerde ze ook hoe je de Natural Hold Spray kunt gebruiken om gerelaxt haar tijdens het stylen tegen hitte te beschermen.

Pauze om te shoppen

Na de haardemonstratie werd er een korte pauze ingelast. Tijd voor een hapje en drankje! Daarnaast was er de gelegenheid om een rondje te lopen langs alle stands die er stonden. Zo waren er zowel huid als haarproducten, sieraden en speelgoed te vinden voor de doelgroep van het haarevent. Ondanks dat bij alle stands mooie producten en spulletjes te vinden waren, was vooral de hoek van Jane Carter Solutions erg druk. Nadat velen al tijdens de pauze producten van Jane Carter hadden aangeschaft, werd er weer verder gegaan met de show.

Talkshow

Na de pauze was het tijd voor de talkshow, gepresenteerd door Mara Michels. Daarvoor schoven Jane Carter van Jane Carter Solutions, Mooney Zimmerman van Curls of Nature en Janine van Throo van Sisay International aan tafel als experts op het gebied van haarverzorging. Voor het publiek was dit het moment om alle info rondom haarverzorging te krijgen en zelf hun vragen over haarverzorging aan de experts te kunnen stellen.

De haarshow begon met een korte introductie van Mooney over de verschillende systemen om het haartype te bepalen. Daarbij ging ze dieper in op het LOIS systeem, dat naast het systeem van Andre Walker en Mizani veel wordt gebruikt. Dit systeem is erg fijn, omdat het alleen ingaat op de krulpatroon van het haar en geen advies geeft over welke producten je moet gebruiken op basis van je haartype. De belangrijkste les is dan ook:

Je kunt niet op basis van je haartype de verzorging van het haar bepalen of weten welke producten je moet gebruiken. ‘Het gaat erom wat je haar nodig heeft’, aldus Mooney.

Wat je haar precies nodig heeft, hangt onder andere af van de dichtheid, dikte en porositeit van het haar. Echter aangezien het lastig is om daar achter te komen, is het vaak een kwestie van proberen en bepalen welke producten voor jou haar werken.

Na deze introductie ging de talkshow verder met het onderwerp haarverzorging. Daarbij is het belangrijk om moisture in het haar aan te brengen. Voeg daarvoor altijd producten toe aan het haar, wanneer deze nat is. Op dat moment staan de schubben namelijk open en kan het haar voedingsstoffen opnemen. Wanneer het haar droog is, is dat niet mogelijk. Je kunt dan alleen nog maar iets aanbrengen op de oppervlakte van het haar. Na te hebben gepraat over de verzorging van het haar, werd het onderwerp chemische toepassingen aangesneden. Daarbij werden de filmpjes van Dr. Oz getoond, die ook op mijn website staan en waarvan ik dacht dat de meesten al mee bekend waren.

Wat er werd verteld over haarverzorging

Wat had ik dat mis zeg! Aan de geschokte reacties vanuit het publiek te zien, zijn deze filmpjes helemaal nog niet zo bekend. Zelfs Jane Carter gaf toe de filmpjes nog nooit te hebben gezien. Het feit dat het publiek de filmpjes niet eerder had gezien verbaasde me niet eens zozeer, maar ik was vooral geschokt dat de meesten niet wisten hoe agressief de chemische toepassingen zijn, die wij voor ons haar gebruiken. Als haarstyliste heeft Jane Carter zelf de nadelige gevolgen van chemische toepassingen meegemaakt, toen ze op een ochtend een allergische reactie kreeg van de producten waarmee ze toentertijd werkte. Vanuit haar ervaring kaartte ze een belangrijk punt aan.

Lees altijd goed de labels van verpakkingen, of dat nu iets is voor op je haar en huid, of het iets is dat je inneemt. Het is gewoon belangrijk om te weten wat je in je lichaam stopt en erop aanbrengt.

Labels lezen was ook uiteindelijk de reden voor Jane Carter Solutions. Nadat het duidelijk werd dat in heel veel haarproducten schadelijke stoffen zitten, vond deze ambitieuze dame dat het tijd werd voor producten waarbij zoveel mogelijk natuurlijke, en vooral niet schadelijke, ingrediënten worden gebruikt. Het resultaat was een productlijn die inmiddels uit 23 producten bestaat, waarbij elk product bestaat uit natuurlijke stoffen die waar mogelijk chemicaliën vervangen, die normaal gesproken in onze shampoos en conditioners worden toegevoegd.

Naast te letten op wat je inneemt en aanbrengt, hebben andere factoren ook effect op de haargroei, zoals stress, leefomstandigheden en genetische bepaling. Als haren zich namelijk lang in de anagene oftewel groeifase bevinden, dan kan het haar langer groeien. Deze anagene fase is helaas genetisch bepaalt en wordt dus van ouders op kinderen doorgegeven.

Tenslotte kun je de groei van je haar ook van binnenuit stimuleren door te letten op wat je eet en gezond te leven. Om dit te stimuleren, heeft Jeanine van Throo een shake ontwikkeld namelijk de Sishake. Waar andere shakes slechts voor een deel uit actieve bestanddelen bestaan en verder worden aangevuld met opvulmiddel, bestaat Sishake alleen maar uit elementen die je haar nodig heeft om van binnenuit te groeien. In combinatie met gezond leven (dat betekent dus niet roken dames!), is er al snel resultaat te zien!

Met de laatste woorden van Janine werd de talkshow afgesloten. De meest wijze les die we van deze dag moeten meenemen is:

Bouw een goede relatie op met je haar. Ga experimenteren met producten, om zo achter te komen welk product wat precies met je haar doet.

Opnieuw was er de mogelijkheid om rond te snuffelen en producten, accessoires en goodies aan te schaffen. Daarnaast was het mogelijk om een heerlijke ontspannende massage te nemen. Na de show, kreeg ik ook de mogelijkheid om Jane Carter te interviewen. Deze interview zal snel online komen te staan, dus houd de website in de gaten!

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

3 comments

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*