Interview met Dominique Chantal Snip: Eigenaresse van Sheado

Post Type

Onlangs was ik op bezoek bij de Sheado Brandstore, waar ik niet alleen voor een behandeling kwam, maar ook in de gelegenheid was om de eigenaresse Dominique Chantal Snip (Paramaribo, 30 november 1983) te interviewen. Tijdens dit interview heb ik een leuk gesprek gehad met deze dame, die met haar prachtige lange haar een inspiratie vormt voor veel donkere vrouwen. Ben jij benieuwd naar dit gesprek? Lees dan snel verder!

[mwm-aal-display]

Heerlijk in de zon, aan de Haagse gracht tegenover de Sheado Brandstore begon ik het gesprek met Dominque Chantal Snip, eigenaresse van het merk Sheado. Tijdens het interview praatte ik met haar over het merk Sheado, de producten en natuurlijk over kroes en krullend haar.

Inspiratie

Op de vraag wat haar inspireerde, antwoordde Dominique “kroeshaar & krullen”. Dominique was geïnspireerd door de verscheidenheid en schoonheid van krullend en kroeshaar. “Geen enkele bos krullen is hetzelfde. Deze diversiteit maakt dit haartype zo mooi en anders dan steil haar.” Het is duidelijk dat Dominique een passie heeft voor haar. Naast haar fascinatie voor haar, raakte ze geïnteresseerd in de verzorging ervan. Toen ze zelf de big chop onderging in 2004, dus al haar gerelaxte haar afknipte, ging ze op zoek naar verzorgingsproducten voor haar natuurlijke haar. Op dat moment realiseerde ze zich hoe weinig (goede) producten van Nederlandse fabricaat er eigenlijk op de markt waren. Via haar blog sheabutter.punt.nl hield ze haar natural hair journey bij. Deze goed bezochte weblog staat boordevol haarverzorgingstips, product reviews en recepten om zelf producten te maken. Naast de verzorging en de structuur van het haar, was uiteindelijk de grootste inspiratie voor Dominique het ingrediënt sheaboter. Door de jaren heen ontwikkelde ze een speciale liefde voor dit ingrediënt. Zo was sheaboter vaak de basis voor de haarboters die ze wel eens bij elkaar mixte in haar eigen keukentje. Wist je trouwens dat Sheado een combinatie is van shea van sheaboter en Do van dominique?

Over het merk Sheado

Het is inderdaad zo dat het merk Sheado is ontstaan in de keuken van Dominique. Door verschillende ingrediënten met elkaar te mixen, ontwikkelde ze nieuwe recepten die ze op haar weblog plaatste. Toen ze op haar recepten steeds meer positieve feedback kreeg, realiseerde Dominique zich dat ze niet alleen thuis potjes voor zichzelf wilde maken, maar ook voor anderen. Dit wilde ze echter professioneel aanpakken. Zo wilde ze dat haar producten aan de Europese wetgeving voldeden en geproduceerd werden in een laboratorium volgens haar filosofie, waar er getest wordt op veiligheid. Ook moest de verpakking er professioneel uit zien. “De label moest geen rommeltje zijn.” Alle verpakkingen bevatten een label met een herkenbare logo en alle belangrijke informatie zoals een duidelijke productomschrijving, ingrediëntenlijst in INCI (Internationale naam voor cosmetische ingrediënten), houdbaarheidsdatum en contact gegevens. Over het logo is Dominique erg trots. “Het is precies zoals ik het wilde. Mijn favoriete kleur bordeaux rood en een eigen foto is in de label verwerkt, want Sheado is Dominique.” Aangezien deze producten echt door Dominique zelf zijn ontwikkeld, kun je niet anders dan het daarmee eens zijn!

De natuurlijke producten van Sheado

Na 2 jaar lang onderzoek te hebben gedaan was het zover en bracht Dominique haar eigen productlijn uit. Alle producten van Sheado zijn zo natuurlijk mogelijk gemaakt. Dominique legt uit: “Natuurlijke ingrediënten zijn belangrijk voor de gezondheid van het haar. Veel vrouwen hebben onnodige problemen met hun haar en hoofdhuid. Ze staan er niet bij stil dat dit te maken kan hebben met de producten die ze gebruiken.” Dominique zelf nam hier geen genoegen mee. Voor haar was het belangrijk om te begrijpen waarom zoveel vrouwen problemen hebben met hun haar en hoofdhuid. Daarom ging ze zelf onderzoek doen en kwam ze erachter dat er in veel producten voor krullend en kroeshaar chemische bestanddelen zitten, die haar- en hoofdhuid problemen kunnen veroorzaken. Toen ze hier achter kwam, was Dominique vastbesloten om op zoek te gaan naar natuurlijke ingrediënten, die deze bestanddelen vervangen en het haar daadwerkelijk verzorgen om het mooi, gezond en sterk te maken. Het is inderdaad zo dat veel black hair producten chemische bestanddelen bevatten zoals siliconen, minerale oliën, kunstmatige kleur- en geurstoffen, die de gezondheid van haar en hoofdhuid kunnen belemmeren. Veel vrouwen die problemen hebben met hun haar en hoofdhuid gaan ervan uit dat ze met deze problemen zijn geboren, terwijl het ook kan komen doordat ze producten gebruiken met deze chemische bestanddelen. Door deze doelgroep producten te bieden met natuurlijke ingrediënten, kunnen deze problemen voor een groot deel worden verholpen. “Het is gewoon heel fijn om een gezonde hoofdhuid en gezond haar te hebben,” aldus Dominique. Helemaal mee eens!

Het assortiment

Het assortiment van Sheado bestaat uit:

Uit haar range is de Honey Love Hairmilk het populairst. Op de vraag waarom dit product zo geliefd is, antwoordde Dominique: “Het is geschikt voor alle krultypes, natuurlijk of behandeld. Zo geeft het krullend haar definitie, krijgt kroeshaar de hydratatie die het nodig heeft en werkt het verzorgend voor gerelaxt haar.” Ikzelf vind de Honey Love Hairmilk ook het fijnste product uit het assortiment. Zo zou ik eigenlijk geen dag zonder dit product kunnen! Op de vraag of er nog nieuwe producten aankomen, houd Dominique ons voorlopig nog in spanning. Wel wil ze een tipje van de sluier lichten. “In oktober zullen er twee nieuwe producten op de markt komen,” aldus de eigenaresse van Sheado. Echter wat voor producten dit precies zullen zijn, blijft nog even spannend! Maar waar haalt Dominique nu haar inspiratie vandaan om nieuwe producten te ontwikkelen? “Ik heb steeds een nieuwe uitdaging nodig. Als iets af is, begint na een tijdje weer iets nieuws te borrelen dat ik eerst thuis in mijn keukentje uitprobeer. Mijn familie is dan proefkonijn en geeft feedback. Als het dan potentie heeft, wordt het in het lab uitgetest. Daar gaan veel maanden overheen. Als het goed wordt getest, dan wordt het vervolgens op de markt gebracht.” Interessant, er gaat dus een heel proces aan vooraf!

Informeren over verzorging

Naast het bieden van goede producten, vindt Dominique het ook belangrijk om haar klanten goed te informeren over de juiste verzorging van het haar. Naast haar weblog, heeft Dominique ook een boek geschreven, Crown Of Glory. Naast haar eigen verhaal over haar ervaringen na de big chop, beschrijft ze de verschillende haartypes en geeft ze tips en advies over de verzorging van de verschillende haartypes. Tenslotte geeft Dominique ook nog eens workshops. Tijdens de Natural Hair 101 leer je je haar het beste kunt verzorgen, waardoor het lang en gezond kan groeien. Veel vrouwen denken dat krullend en vooral kroeshaar niet lang kan groeien. Met haar prachtige, lange haar is Dominique zelf het ultieme bewijs dat kroeshaar wel degelijk lang en gezond kan groeien en is daarom de perfecte vrouw om deze workshops te geven. Daarom vroeg ik deze Hair Guru van Nederlandse bodem om nog wat tips voor de verzorging van natuurlijk haar. De tips van Dominque zijn:

  • Blijf positief, een positieve mindset is belangrijk!
  • Neem de tijd om je haar weer te ontdekken, vaak is het een tijdje geleden dat je natuurlijke haar hebt gezien en dat is natuurlijk even wennen.
  • Wees geduldig, het is normaal dat je niet meteen alle nieuwe haarverzorgingsmethoden weet en onder de knie hebt.
  • Ga op zoek naar de juiste info over de verzorging van je haar, zodat het gezond en kan groeien tot de lengte die voor jou genetische bepaald is.

FunX stelling

Jullie hebben allemaal de black hair stelling op FunX gevolgd, toch? Voor degene het niet gevolgd hebben, de stelling luidde als volgt: “Wees trots op je eigen haar, weg met weaves en extensions” Ik kon het niet laten om deze kenner op het gebied van natural hair, te vragen wat zij van de stelling vond. Haar antwoord was als volgt: “Kijk, je moet je afvragen waarom je weaves en/of extensions neemt. Als je het gebruikt als een beschermende haarstijl, dan is dat ok. Echter als je het doet om je eigen haar te verbergen, dan is dat een probleem. Haar is namelijk onderdeel van wie je bent. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken welk voorbeeld je aan (je) kinderen meegeeft. Mocht je je haar willen beschermen met een weave/extensions, laat je dan goed informeren! Je hoeft geen weave te gebruiken als beschermende haarstijl, maar het kan wel. Veel vrouwen gebruiken het om de transitioning periode te overbruggen. Totdat ze een haarlengte hebben bereikt waarbij ze zich comfortabel bij voelen.” Amen! Ik wil Dominique Snip bedanken voor haar tijd, openheid en bereidheid voor dit interview. Wat vindt jij van het merk Sheado en de producten?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

2 comments

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*