Interview met top haarstyliste Jane Carter

Post Type

Tijdens de I Love My Hair day, was Jane Carter te gast als onderdeel van het expertise panel. Deze dame was daarvoor naar Nederland gevlogen tijdens haar reis door Europa. Ondanks dat de reis niet geheel vlekkeloos verliep, kwam deze dame toch naar het event toe om mensen advies te geven over haarverzorging. Het is duidelijk dat Jane Carter veel voor haar klanten overheeft. Als top hairstylist, hoofdeducator en eigenaresse van een aantal salons heeft Jane Carter altijd een goede relatie met haar klanten gehad. Eerder schreef ik al over de Jane Carter Solution producten. In dit artikel vertel ik alles over het interview die ik heb gehad met de top haarstyliste zelf.

[mwm-aal-display]

Talkshow

Tijdens de talkshow deed ze enthousiast mee door informatie over haarverzorging te geven en vragen te beantwoorden. Ook ik stapte het podium op om advies te krijgen over het wassen van het haar als je meerdere malen per week intensief sport. “Spoel altijd je haren als je veel hebt gezweet,” adviseerde Jane. “Daarvoor kun je je shampoo met water verdunnen, zodat het vuil uit je haar wordt gewassen zonder dat alle natuurlijke olie uit je haar wordt verwijdert.” Een goede tip die ik ga gebruiken en waarover ik jullie binnenkort zal updaten over mijn ervaringen!

Ook na de show stond deze warme en hartelijke dame weer klaar om mensen persoonlijke advies te geven. Door haar ervaringen als styliste kan ze niet alleen advies geven over de verzorging van het haar, maar weet ze ook precies welke look mooi bij iemand zal staan. Naast te adviseren welke producten te gebruiken, gaf ze ook tips en tricks over hoe je je haar het beste kunt stylen en welke haarkleur bij je look zou passen. Dat maakt haar advies extra uniek en waardevol in vergelijking met andere vertegenwoordigers van haarmerken.

Geen onderscheid in haarverzorging

Dankzij haar ervaringen in haar eigen salon, heeft Jane Carter kennis over de verzorging van verschillende haartypen. “In mijn salon kwamen mensen over de vloer met allerlei soorten haartypen, van verschillende afkomsten”, vertelde ze tijdens mijn interview met haar na de show. “Je staat verstelt hoeveel vrouwen niet weten hoe ze hun haar moeten verzorgen. Dat is niet met etniciteit verbonden.” Voor Jane Carter is het belangrijk om geen onderscheid te maken binnen haarverzorging. Zelf afkomstig uit een familie met verschillende etniciteiten en afkomsten, maakt Jane Carter zich sterk voor de verzorging van alle haartypen. “Ervoor zorgen dat ieder bos haar goed verzorgt is.” Dat is de missie van het merk.

“boven alles, geloven wij dat “haar, haar is” en dat het segmenteren in etnische klassen van haar verzorging niet leidt tot het bevorderen van diversiteit, liefde en een multiculturele samenleving.”

Een prachtige gedachte, die eigenlijk ook heel logisch is. Hoe vaak zie je niet blanke vrouwen rondlopen met een prachtige bos krullen, die ook net zoals veel donkere vrouwen totaal niet weten hoe ze hun haar moeten verzorgen. Althans, ik denk dat ze blank zijn. “Maar hoe weet je dat? Vaak denken we de afkomst van iemand te weten, terwijl we het totaal mis kunnen hebben.” Daar heeft Jane een goed punt. Tijdens het gesprek met deze haarexpert realiseerde ik me hoe vaak ik termen gebruik als Black Hair en donkere vrouwen, alsof alleen deze doelgroep een bepaalde haartype heeft en op zoek is naar haaradvies. “Je zou het niet denken, maar overal ter wereld willen vrouwen meer weten over de verzorging van hun haar. Ik krijg vragen van vrouwen uit India, het Midden Oosten en andere werelddelen. Haarverzorging is iets universeels.”

Ik ben het met haar eens. We moeten niet categoriseren, maar haarverzorging als iets universeels zien. De juiste verzorging van het haar moet toegankelijk zijn voor alle vrouwen en mannen.

Wat heeft Jane Carter geleerd?

Toen ik deze onderneemster vroeg wat ze had geleerd van de grote bedrijven waarvoor ze gewerkt heeft, werd het duidelijk dat ze vooral heeft geleerd hoe het niet moet. Geen producten maken met schadelijke stoffen, waarvan Jane uiteindelijk zelfs een allergische reactie kreeg. In plaats daarvan, zijn de producten van Jane Carter Solutions gemaakt op natuurlijke basis, waarbij de schadelijke stoffen worden vervangen door natuurlijke ingrediënten. Naast kennis over producten, leerde ze hoe producten op de markt werden gebracht, met nadruk op onderscheid. “In de USA noemen ze het ‘ethnic hair’, in Groot Brittanie noemen ze het ‘mixed raced hair’. Maar wat betekent dat? En wat zegt het over de verzorging van het haar?” Eigenlijk helemaal niets. Diversiteit is belangrijk, zodat alle vrouwen de juiste informatie krijgen en toegang hebben tot de juiste producten voor hun haar.

Het meest populaire haarproduct

Ooit begonnen in 1992 met de lancering van Hair Nourishing Serum, bestaat het merk Jane Carter Solutions op dit moment uit maar liefst 23 producten. Het best verkochte product is de Nourish & Shine. Op de vraag waarom dit product zo populair is, antwoorde Jane simpelweg: “Omdat het werkt.” Tijdens de ontwikkeling van Nourish & Shine, had Jane Carter de ambitie om iets te ontwikkelen zonder petroleum. Uiteindelijk werd het product met succes ontwikkeld dankzij een combinatie van natuurlijke boters en essentiële oliën. Ondanks dat dit product geen petroleum bevat, doet het wat het belooft. Bij het aanbrengen, smelt de boter in het haar waardoor de droge haar en huid wordt gevoed, zonder het vet te maken, voor een glanzend en gezond resultaat. Dat klinkt veelbelovend!

Ik raakte zo enthousiast, dat ik na de show een pot gekocht heb. De resultaten hiervan, zullen binnenkort op de site te lezen zijn.

Hydrate en Restore producten

De laatste innovaties binnen het assortiment waren de productlijnen Hydrate en Restore. De producten van de Hydrate lijn herstellen het vochtgehalte en de voeding van droog haar. De producten van de Restore lijn zijn ontworpen om dun (wordend), broos en breekbaar haar te versteken met anti-verouderings ingrediënten.  Toen ik Jane Carter vroeg, waar ze haar inspiratie vandaan haalt voor de ontwikkeling van nieuwe producten, noemde ze opnieuw haar klanten. “Iedereen die vandaag aanwezig was. Vrouwen zijn op zoek naar informatie en producten. Door te luisteren naar hun problemen en wat zij vinden dat ze missen, vind je genoeg inspiratie voor het creëren van nieuwe producten.” Dat is pas een contrast met de grote concerns! Waar merken als L’Oréal en Motions producten ontwikkelen die volgens hen aansluiten op de behoeften van de doelgroep, maakt deze ondernemer daadwerkelijk tijd om naar haar doelgroep te luisteren om erachter te komen wat zij missen.

Ik geloof dat dit de reden is waarom zoveel vrouwen tevreden zijn met de producten van Jane Carter en waarom de producten zo goed werken.

Haartips van Jane Carter

Na een hele dag erop hebben zitten, boordevol haaradvies en informatie, ging mijn laatste vraag aan Jane Carter over haar beste tip voor de verzorging van het haar, en met name als je hebt besloten om je haar natuurlijk te laten groeien. Daarbij kaartte Jane aan dat vaak de verzorging van de hoofdhuid wordt vergeten, terwijl een gezonde hoofdhuid belangrijk is voor de groei en verzorging van je haar. Het is waar de haarzakjes zich bevinden, de broedplaats van elke haarstreng. Door het goed te verzorgen, is je haar gezond vanaf het moment dat het op je hoofd verschijnt. “Zorg ervoor dat je je hoofdhuid goed reinigt en verzorgt. Gebruik Scalp Renewal als je problemen met je hoofdhuid ondervindt. Het voorkomt heel veel nare situaties, zoals schimmelinfecties, als je aandacht besteed aan je hoofdhuid.” Een wijze les van een wijze dame.

Iedereen bedankt!

Ik wil Jane Carter, Curls Of Nature en iedereen die dit event mogelijk heeft gemaakt en/of aanwezig was bedanken voor deze spetterende dag! You guys were awesome!

Jane Carter interview

Wil jij ook één van haar vele geweldige producten proberen? Bestel ze dan op de website van Jane Carter! Deze producten worden internationaal verscheept!

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

2 comments

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*