Vraag het BBH: Wat zijn leuke kapsels voor donkere mannen?

Post Type

De vraag die we deze week binnen kregen ging over kapsels voor de donkere man. Wat zijn nou leuke kapsels? Vandaag geven we hier antwoord op. Heb je ook een vraag voor Beautiful Black Hair? Mail dan naar [email protected]

Als antwoord op de vraag wat leuke kapsels zijn voor donkere mannen, hebben we een aantal op een rijtje gezet op advies van een ervaren kapper.

Buzz Cut

Een buzz cut is een simpele, korte haarstijl waarbij het haar op gelijk niveau blijft. Omdat het haar héél kort wordt geknipt, wordt het ook wel milimeteren genoemd. Hoewel dit kapsel tijdloos is, wordt het vaak gedragen omdat het toch classy uitziet.

Kapsels donkere mannen buzz cut

Fades

Een fade is een haarstijl waarbij de zijkanten en achterkant wordt opgeschoren. Hierbij worden er laagjes gecreëerd die elkaar overlappen waardoor je een mooi effect krijgt. Kappers maken veelzijdig gebruik van dit effect bij andere haarmodellen zoals de high top en de faux hawk.

Kapsels donkere mannen fades

High Top/Blockhead

Een high top brengt je wel een beetje terug in de tijd, het is namelijk een retro haarstijl uit de jaren 90. Bij deze haarstijl worden de zijkanten afgeschoren, op gelijk niveau of door middel van fades. Het overige haar wordt geschoren in de vorm van een soort blok. Daar komt de naam blockhead vandaan.

Kapsels donkere mannen high top

Faux Hawk/Mohawk

Hier in nederland noemen veel mensen het ook de mohawk. De faux hawk is een haarstijl waarbij de zijkanten zijn weggeschoren (op gelijk niveau of door middel van fades) en er een dikkere bos haar over het midden van de schedel loopt. De breedte kan variëren van smal tot breed.

Kapsels donkere mannen faux hawk

Twistsponge

Veel van de haarmodellen die hierboven worden genoemd, worden vaak aan het eind nog eens bewerkt met een twistsponge. Door met de twistsponge in cirkels over je hoofd te draaien, ontstaan er krullen die kunnen variëren in grootte. Dat is afhankelijk van de soort twistsponge die je gebruikt.

Kapsels donkere mannen twistsponge

Natuurlijk zijn dit slechts een aantal van een groot scala kapsels. Echter op dit moment zijn dit de meest populaire kapsels bij donkere mannen.

Welk kapsel vinden jullie het mooist?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*