Keturah Ariel: De Kunstenares Achter De Tekeningen Van Natuurlijk Haar

Post Type

Inmiddels heb ik gemerkt dat de plaatjes die ik onlangs op Facebook plaatste erg populair waren. Maar waar komen ze nou vandaan en wie heeft ze ontworpen? Lieve lezers, hierbij stel ik jullie voor aan Keturah Ariel, verantwoordelijk voor de tekeningen waarin natuurlijk haar een centrale rol speelt.

[mwm-aal-display]

Over Keturah Ariel

Ondanks dat deze kunstenares al 10 jaar schildert, vertelt Keturah Ariel dat ze haar hele leven heeft getekend, eigenlijk al vanaf het moment dat ze een potlood vast kon houden. Dankzij haar moeder werd Keturah thuis geschoold en leerde ze van jongs af aan over kunst. In een interview voor de Transitioning Movement vertelt ze dat ze nog steeds tekeningen heeft die ze ooit maakte toen ze 2-3 jaar oud was. Het ultieme bewijs dat tekenen en kunst deel uit maakt van wie Keturah is.

De kunstenares is van mening dat iedereen een doel heeft in dit leven. Waar sommige hun leven lang op zoek zijn naar wat hun bestemming is, vertelt Keturah Ariel dat ze haar roeping heeft gevonden: het maken van kunst. Keturah voelt zich gezegend met haar gave. Al tijdens de middelbare school, schreef ze in haar jaarboek dat ze later kunstenares zou worden. Ondanks dat veel mensen haar adviseerde om haar dromen niet na te jagen en voor een plan B te kiezen, was dit voor Keturah geen optie. Dankzij haar moed, kracht en doorzettingsvermogen heeft ze uiteindelijk haar doorbraak gevonden.

Over het werk van Keturah Ariel

Hieronder is haar meest populaire werk te zien. Het kunstwerk van vier jonge donkere meisjes, elk met een ander krultype, verspreidde in een snel tempo rondom het internet via verschillende social media kanalen. Voor de getalenteerde kunstenares kwam dit als een complete verassing. Echter was ze erg blij met de positieve feedback die ze kreeg en het feit dat zoveel mensen zich met de schilderij konden identificeren.

different hairtypes girls

Dit populaire kunstwerk heeft Keturah Ariel gemaakt in opdracht van een opdrachtgeefster die haar benaderde om een kunstwerk te maken over verschil in huidkleur en ras voor haar eigen dochter die moeite had om dit te begrijpen. Keturah vond het een geweldig idee en zo ontstond het kunstwerk dat laat zien dat donkere meisjes verschillende huidskleuren en haartypes kunnen hebben.

Over het haar van Keturah Ariel

In een interview met Pelumi Rae van Care For Your Hair vertelt Keturah Ariel over haar haar. Net zoals veel jonge donkere meisjes kreeg Keturah haar eerste relaxer toen ze naar de middelbare school ging. Ze wilde graag een relaxer omdat ze dacht dat ze haar haar makkelijker kon verzorgen. In tegenstelling tot veel andere meisjes, ging het Keturah dus niet om het lange, steile haar en het voldoen aan een bepaalde schoonheidsideaal. Zo vertelt ze in beide interviews dat ze altijd al een fascinatie heeft gehad voor grote, uitdagende, prachtige afro’s, ook toen ze zelf nog gerelaxt haar had. Het is deze fascinatie voor natuurlijk kroes- en krullend haar, waaruit Keturah haar inspiratie vandaan haalt.

NHEvolution

Hieronder is een kunstwerk te zien van Keturah Ariel, dat is geïnspireerd op een foto uit haar eigen kindertijd.

Keturah Ariel Zelfpotret

Inmiddels heeft ze weer natuurlijk haar. Vanwege de grote diversiteit die natuurlijk haar biedt en de kracht die het uitstraalt, besloot ze zelf de Big Chop te doen. Om haar natuurlijk haar te verzorgen, geeft Keturah Ariel toe dat ze geen vaste haarroutine heeft. Echter heeft ze wel geleerd om minder vaak haar haar te wassen met een shampoo, omdat het te agressief is voor haar haar. In plaats daarvan maakt ze zo nu en dan gebruik van een co-wash, zodat haar haar langer zacht en gehydrateerd blijft. Daarnaast zijn een deep conditioning behandelingen volgens haar een must.

Keturah Ariel Hair

Betreft haarstijlen, vindt de kunstenares alles leuk en heeft ze alles wel een keer geprobeerd, zoals twists, twist-outs, braid-outs, een combinatie van beide, wash-n-go’s, buns en zelfs steil haar met een stijltang. Afhankelijk van de weersomstandigheden, heeft Keturah voorkeur voor een bepaalde haarstijl. Echter is haar favoriete haarstijl een braid-out met een beetje vochtigheid in de lucht, die de gedefinieerde krullen wat pluiziger en gedurfder maakt. “The bigger the hair, the more they stare”, aldus Keturah Ariel.

Keturah Ariel heeft nu alweer 2 jaar natuurlijk haar. Toch vindt ze zelf dat ze nog het een en ander kan leren over de verzorging van het haar en met name de punten. Zo is ze van plan om in de toekomst haar punten beter te behandelen. Voor degene die van plan zijn om hun haar natuurlijk te laten groeien, heeft Keturah Ariel het volgende advies:

“Als je van plan bent om natuurlijk te gaan, realiseer je dan hoe belangrijk het is om de tijd te nemen voor je haar. Zoals met alles, hoe meer tijd en moeite je erin steekt, hoe beter het zal zijn. I HOU van mijn natuurlijk haar en ik ben zo blij om onderdeel te zijn van een internationale gemeenschap van natuurlijk haar.”

Keturah Ariel3

Zijn haar tekeningen niet prachtig? Wat vinden jullie van de tekeningen en de kunstenares zelf?

 

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

6 comments

  1. Thank you so much Kimry! I finally was able to review the article. It’s really great, I really appreciate you writing about me on your website. As I said, it feels really good to connect with black women from all over the world, so I am glad to have made a connection with you. Ik waardeer je
    -Ariel <3

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*