Kiko Make Up Milano Review: Kwalitatieve en Goedkope Make-Up

Post TypeTijdens mijn vakantie in Spanje, maakte ik kennis met een nieuw cosmetica merk. Kiko Make Up Milano, het merk met kwalitatieve producten voor een goedkope prijs. Omdat ik niet kon geloven dat producten die zo goedkoop waren ook echt goed zouden zijn, besloot ik een aantal producten van Kiko Make Up Milano te kopen om ze te testen. Lees hier in de review mijn ervaringen.

Over Kiko Make Up Milano

Zoals uit de naam waarschijnlijk al is op te maken, is Kiko Make Up Milano een Italiaans cosmetica merk. Het werd in 1997 opgericht in Milaan, de hoofdstad van fashion, kunst en design. Naast Italie, is Kiko Make Up Milano inmiddels te koop in verschillende landen, waaronder Belgie, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Portugal en Verenigd Koninkrijk. In deze landen worden de producten verkocht in de Kiko Make Up Milano Brand stores. Hoewel er in Nederland nog geen Kiko Make Up Milano Brand Stores zijn, kun je de producten inmiddels wel online kopen!

Kiko Make Up Milano Brand Store

In de Brand Stores is er een breed assortiment te koop voor een voordelige prijs, bestaande uit make-up, gezichts- en huidverzorgingsproducten, geïnspireerd door de laatste trends. Dankzij de grote diversiteit aan producten, kunnen vrouwen van alle leeftijden met verschillende wensen de juiste formule vinden voor hun perfecte look.

De multiculturele missie en visie

De missie van Kiko Make Up Milano is om alle vrouwen de mogelijkheid te geven om te experimenteren met cosmetica van goede kwaliteit, tegen een goede prijs. “Ben wie je wilt zijn”, dat is het moto van Kiko Make Up Milano. Het merk biedt kwalitatieve en effectieve producten, met een variëteit aan kleur, effecten en sensaties, waardoor iedereen producten kan vinden die perfect aansluiten bij hun stijl, huidskleur, huidtype en andere specifieke behoeften.

Kiko Make Up Milano producten

Volgens Kiko Make Up Milano blijft het merk zich contant vernieuwen met innovatieve producten die steeds meer aansluiten bij een schoonheidsideaal, dat steeds diverser wordt. Dat is een mooie gedachte, maar is het ook werkelijk zo dat het merk producten biedt voor alle beauties op deze wereld? Zijn deze producten ook geschikt voor donkere vrouwen? Tijdens mijn verblijf in Spanje, kocht ik een aantal make-up producten van Kiko Make Up Milano, waarvan ik bij een aantal echt benieuwd was hoe ze bleven op mijn donkere huid. Tijdens mijn eerste aankoop kocht ik de Kiko Make Up Super Colour Mascara, Glamorous Eye Pencil, Glow Touch Lips & Cheeks en de Nail Lacquer.

Kiko Glamorous Eye Pencil 406 Dark Violet – €4,20

Ik houd van kleur. Daarom kon ik de Super Colour Mascara niet laten liggen, toen ik deze in de winkel zag liggen. Om deze paarse mascara te kunnen matchen, kocht ik een paarse eye liner. De Glamorous Eye Pencil, dankt waarschijnlijk zijn naam aan zijn metallic kleur. Net zoals de mascara, hoopte ik dat de kleur van deze eyeliner erg intens zou zijn, waardoor het mooi zou kleuren op de donkere huid.

Kiko Make Up Milano Glamorous Eye Pencil

Op de foto hieronder van de swatch, kun je de kleurintensiteit goed zien.

Kiko Make Up MIlano Glamorous Eye Pencil Swatch

Deze oogpotlood is erg fijn. Het glijd makkelijk weg bij het aanbrengen en verder zorgt de metallic kleur voor een beetje glans, waardoor de kleur nog meer opvalt. Bij het aanbrengen van de eyeliner, worden je ogen nog meer geaccentueerd. Naast het bieden van kleur, is deze eye liner ook nog eens waterbestendig en zou het 6 uur lang moeten blijven zitten. Hieronder is het resultaat van de Kiko Make Up Glamorous Eye Pencil op de ogen te zien. Zie je hoe intens de kleur is?

Kiko Make Up Milano Glamorous Eye Pencil resultaat

Kiko Super Colour Mascara 01 Violet – €5,90

Ik houd van make up met felle kleuren. Daarom ben ik altijd op zoek naar gekleurde mascara’s. In Nederland zijn deze erg schaars. Vroeger gebruikte ik een paarse mascara die ik bij de Hema had gekocht, echter sinds deze uit het assortiment is, heb ik nooit meer een kunnen vinden met een net zo intense kleur, die net zo goedkoop was.

Kiko Make Up Milano Super Colour Mascara

Ik was daarom erg blij toen ik in de Kiko Make Up Milano winkel gekleurde mascara’s zag liggen. Deze mascara is te koop in verschillende blauwe, paarse en groene tinten. En voor een prijs van €5,90 laat je ze zeker niet liggen! Aangezien ik benieuwd was of deze mascara net zo mooi zou zijn als mijn vorige, kocht ik de donkerpaarse variant.

Kiko Make Up Milano Super Colour Mascara BrushDe mascara voldeed aan al mijn verwachtingen. Het borsteltje is erg fijn, waardoor de mascara makkelijk is aan te brengen, zonder te klonteren. Zoals je aan het borsteltje eigenlijk al kunt zien, heeft het een intense kleur die je ook ziet op donkere wimpers. Deze kleur is vooral zichtbaar in het licht. In het donker zorgt het voor een subtiele, paarse kleur. Naast kleur, zorgt de mascara ook voor een beetje volume, waardoor je wimpers wat voller lijken.

Hieronder is het resultaat te zien, waarbij op de rechterfoto de Kiko Make Up Milano Super Colour Mascara in combinatie met de Kiko Make Up Milano Glamorous Eye Pencil te zien is. Op de linkerfoto heb ik de mascara nog niet aangebracht.

Kiko Make Up Milano Super Colour Mascara Resultaat

Kiko Glow Touch Lips & Cheeks 01 Bitter Margarita – €2,90

Een lipgloss en een blush in één, voor een glanzende finish. Deze gloss is perfect om je zomerse look helemaal af te maken. Het product zit in een prachtig metalen blikje, die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. De gloss is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren, van opvallend lichtroze tot subtiel diepbruin, waardoor er voor elke leeftijd wel een mooie kleur tussen zit.

Kiko Make Up Milano Glow Touch Lips & Cheeks

Natuurlijk koos ik weer voor een felle kleur, namelijk koraalroze (middelste kleur hieronder). Ook mijn moeder vond dat er een aantal mooie kleuren tussen zaten, waardoor ze ook een paar heeft gekocht. Want ja, die prijs maakt het wel heel aantrekkelijk om meer dan één mee naar huis te nemen. De kleuren van deze lipgloss zijn erg intens.

Kiko Make Up Milano Glow Touch Lips & Cheeks

Het laat een matte kleur achter op je lippen, waarvan je de intensiteit kunt variëren door meer of minder aan te brengen. De formule voelt erg zacht aan op je lippen, echter is het niet heel erg verzorgend. Maar goed, dat verwacht je ook niet echt van een lipgloss.

Kiko Make Up Milano Glow Touch Lips & Cheeks lippen

Dat dit Kiko Make Up Milano product als lipgloss en als blush gebruikt kan worden is erg handig. Hoevaak gebruik je wel niet een lipgloss uit een blikje die je aanbrengt met je vingers op je lippen en vervolgens niet weet wat je moet doen met wat er op je vingers achterblijft. Nu kun je dit gewoon aanbrengen als blush, om je wangen wat meer kleur en glans te geven. Ik vind het een perfecte uitvinding!

Kiko Nail Lacquer 251 Peony Pink – €1,50

Voordat ik mijn mening over dit product geef, is het goed om te weten dat ik eigenlijk maar een merk nagellak gebruik. I love O.P.I. om verschillende redenen. Ten eerste is het aanbrengen erg makkelijk en droogt de formule erg snel. Daarnaast blijft de nagellak lang op mijn nagels zitten, zonder dat er stukjes afbreken of dat de kleur vervaagt. Tenslotte vind ik het fijn dat inhoud 15 ml, in tegenstelling tot de meeste nagellakjes waarin maar 5 ml zit. Ik heb een aantal favoriete kleuren die ik vaak opdoe en dus blij ben dat het potje lang meegaat.

Kiko Make Up Milano Nail Laquer

Ok, dat gezegd te hebben, was ik vanwege mijn liefde voor O.P.I. erg sceptisch over deze nagellak. Een potje van 11 ml voor een luttele prijs van €1,50 gaf mij het idee dat de inhoud bestond uit een goedkope formule, waarvan de kleurintensiteit en de houdbaarheid niet best zou zijn. Aangezien het echt maar €1,50 kostte, besloot ik toch eentje mee naar huis te nemen.

Check hieronder het resultaat na het aanbrengen. Zoals je kunt zien, is de kleurintensiteit prima. Daarnaast bleef de kleur erg lang op mijn nagels zitten. Niet zo lang als wanneer ik O.P.I. gebruik, maar dat zal ook het verschil zijn in prijs. De nagellak blijft in ieder geval lang genoeg zitten totdat ik weer aan een nieuw kleurtje toe ben.

Kiko Make Up Milano Nail Lacquer Swatch

Conclusie van Kiko Make Up Milano

Ik vind de Kiko Make Up Milano producten geweldig! Het merk komt zijn belofte na. Goede en kwalitatieve producten voor een voordelige prijs. Daarnaast blijven de producten die ik heb getest ook mooi op de donkere huid. Deze positieve resultaten hebben me erg benieuwd gemaakt naar hun assortiment van foundations en blushes. Misschien dat daar ook wat tussen zit voor de donkere huidskleur?

Hebben jullie wel eens de Kiko Make Up Milano producten gezien of gebruikt? Bekijk het assortiment op de Kiko Make Up Milano website.


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

8 comments

 1. Ik hoop dat kiko gauw in nederland te koop is, ik vind het een geweldig product, ben deze zomer ” speciaal” naar dusseldorf gereden om de make up daar te kopen!

  • Hi Ria, bedankt voor je bericht. Ik ben helaas ook bang dat ik binnenkort speciaal op reis ga om nog wat producten te kopen, hihi. Ze zijn inderdaad geweldig! Groetjes, Kimry

   • Hi Heeft Kiko geen website zodat we daar kunnen kopen. Ik had in parijs potloden gekocht waarvan de kleuren hier niet te krijgen zijn .

    • Hi Rita, Ik zie dat Kiko wel in een aantal landen online shops heeft. Ik durf alleen niet te zeggen of ze ook naar Nederland verzenden. Ik vrees namelijk van niet.

 2. Hoi, je kunt nu wel bij Kiko bestellen en af laten leveren in NL……heb net een bestelling gedaan 🙂

 3. Jaaa, Heleen wat goed dat je dat hebt ontdekt! Ik ga binnenkort maar eens een bestelling plaatsen 😉

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*