Kroeshaar Onhandelbaar Vanwege Het Haar Of Verkeerde Verzorging?

Post Type

Kroeshaar krijgt steeds meer aandacht in de media. Hoewel dit initiatief zelf alleen maar kan worden geprezen, ontstaat er toch een bittere nasmaak door de manier waarop kroeshaar wordt beschreven. Zo neemt men maar al te graag woorden in de mond zoals onhandelbaar, pluizen en stug om kroeshaar te omschrijven. Er wordt vaak gedacht dat vrouwen niet weten hoe ze met hun natuurlijke haar om moeten gaan en dat er nauwelijks stylingsopties zijn voor kroeshaar. Laat ik bij deze het tegendeel bewijzen.
[mwm-aal-display]

Het haar of de routine?

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar Black Hair is beautiful! Eerder legde ik al uit waarom kroeshaar niet stug is. En met de juiste verzorging hoeft het totaal niet te pluizen en onhandelbaar te zijn. Ik moet altijd wel lachen als mensen kroeshaar onhandelbaar noemen. Wordt kroeshaar immers niet als onhandelbaar ervaren, als er wordt geprobeerd om het op dezelfde manier te verzorgen en te stylen als steil haar?

Let’s face it, het is nu eenmaal zo dat we beter geen borstel kunnen gebruiken voor ons haar en dat we ons haar beter niet kunnen kammen wanneer het droog is. Natuurlijk gaat ons haar pluizen als we, net zoals bij steil haar, het proberen te verzorgen met producten wanneer het haar droog is. Het haar wordt niet gevoed, waardoor het inderdaad niet prettig zal aanvoelen en waarschijnlijk er niet mooi uit zien. Je kan het dan misschien als onhandelbaar ervaren.

Vind de juiste verzorgingsroutine

Goed om je te realiseren dat dit echter niet aan je haar ligt, maar aan je verzorgingsroutine! De routines die we vanuit huis uit hebben meegekregen en generatie op generatie is overgedragen, zijn gebaseerd op de routine die we hebben geleerd toen we naar de Westerse wereld werden gebracht. Aangezien ons haar verre van dat steile haar is waarvoor deze routines zijn ontwikkeld, is het geen wonder dat ze niet voor ons haar werken!

Het is daarom belangrijk dat we leren hoe we ons haar op de juist manier kunnen verzorgen. Gelukkig is er tegenwoordig genoeg informatie te vinden over de juiste haarroutine. Omdat je met de juiste verzorging voor kroeshaar je krullen ‘weer handelbaar’ en ‘pluisvrij’ kunt maken, is het belangrijk om het volgende te onthouden en vooral met iedereen die je kent, te delen:

De gedachte dat kroeshaar onhandelbaar is en altijd pluist heel erg FOUT!

Gebrek aan kennis en inspiratie?

Wat betreft de heersende onwetendheid en het gebrek aan inspiratie onder donkere vrouwen, ook dit is nonsens! Met een simpele zoekopdracht in Google, kun je talloze websites zoals de mijne vinden, waarop vrouwen hun ervaringen delen op het gebied van verzorging en styling van hun natuurlijke kroeshaar.

Daarnaast is er op Youtube genoeg informatie te vinden om je haar op de juiste manier te verzorgen en op leuke manieren te kunnen stylen. Naast alle Engelstalige Youtube kanalen van (voornamelijk) Amerikaanse vloggers, zijn er ook steeds meer Nederlandse naturalista’s in opkomst die via film hun ervaringen met ons delen. Naast bekende bloggers/vloggers zoals Gwendelien van Hair Crush en Rowan van RoodjeRow.nl, ben ik ook erg trots dat een van mijn lezeressen mij een aantal inspirerende filmpjes toestuurde waarin ze laat zien hoe ze haar prachtige haar stijlt!

Inspiratie dankzij Sandra

Maak kennis met Sandra Kastiel. Deze creatieveling maakt al drie jaar handgemaakte sieraden en haar accessoires voor haar merk B-unique Jewelry. Doordat ze geïnspireerd raakte door een aantal dames op Youtube, besloot deze schone dame om in april officieel all natural te gaan. De vloggers lieten immers zien dat kroeshaar wel handelbaar is en dat het helemaal niet saai hoeft te zijn.

Haar keuze pakte goed uit! In haar omgeving werd er positief gereageerd op haar natuurlijk haar. Daarnaast kreeg ze steeds meer vragen over haar haarroutine van klanten in zowel Nederland als in het buitenland. Hoe ze haar haar verzorgde en wat ze gebruikte, waren DE vragen. Om alle vragen te kunnen beantwoorden, besloot ze om video’s te maken, waarin ze alles kan laten zien.

Met haar video’s hoopt ze nog meer dames te bereiken en ze laten inzien dat hun natuurlijk haar prachtig is en handelbaar kan zijn. I love it! Ze heeft mij in ieder geval geïnspireerd! Misschien wordt het toch tijd voor mijn eigen big chop. Door het zien van haar filmpjes, besefte ik me hoeveel je eigenlijk kunt doen met kroeshaar. Zelfs wanneer het kort is, kun je het op verschillende manieren stylen! Ik hoop dat ik hiermee mijn punt duidelijk heb gemaakt.

Bekijk hieronder de filmpjes van Sandra, waarin ze laat zien hoe je een simpele updo creëert en hoe je met een sjaal er fashionable uit kan zien!

Krijgen jullie ook niet spontaan zin om een van deze haarstijlen uit te proberen?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*