Tuesday Thinking: Is kroeshaar echt zo onhandelbaar?

Post TypeIk hoor het ze vaak zeggen “oooh het moet vast zoveel moeite kosten om je haar te verzorgen!”. Well actually, no. Het was zelfs meer werk toen ik mijn haar relaxte. Lees meer over mijn vroegere en huidige haarroutine na de klik!

Over mijn oude haarverzorgingsroutine

Toen ik mijn haar nog relaxte, was ik erg veel tijd kwijt met mijn haar. Met name op zondag wasdag. Omdat ik veel producten met siliconen gebruikte, moest ik iedere week mijn haar met shampoo wassen. Nadat ik minimaal twee keer shampoo had aangebracht en had uitgespoeld, bracht ik conditioner aan. Deze liet ik eerst ongeveer 15 minuten in mijn haar zitten en daarna spoelde ik het uit. Na het uitspoelen, bracht ik een leave-in conditioner aan en vervolgens een stylingsproduct. En dan zat ik nog maar op de helft.

Kimry

Na het aanbrengen van het stylingsproduct, droogde ik mijn haar met behulp van een droogkap of een fohn. Dit duurde zeker een half uur. Nadat het haar droog was, stijlde ik deze vervolgens met een stijltang om het haar steil te maken. Na het stijlen, voelde ik me fatsoenlijk genoeg om de deur uit te gaan. De rest van de dagen tot aan de wasbeurt, bracht ik elke ochtend een beetje leave-in conditioner aan. In de avond draaide ik mijn haar in een knotje voor het slapen gaan. De knot was mijn favoriete beschermende haarstijl. Wanneer ik onder de douche stond of in de regen, dankzij de knot bleef mijn haar steil en vrij van pluis.

Over mijn nieuwe haarverzorgingsroutine

Toen ik mijn natural hair journey begon, was het echt zoeken naar een geschikte haarroutine. Maar eindelijk heb ik een gevonden die voor mij werkt omdat het niet al te veel tijd kost. Daarnaast is mijn haar inmiddels erg gegroeid, wat voor mij het bewijs is dat deze routine voor mij werkt! Op zondag wasdag spoel ik mijn haar met water. Pas als ik merk dat mijn haar echt vuil is, gebruik ik een shampoo. Na het spoelen, breng ik een conditioner aan om mijn haar te ontwarren. Als ik niet te veel tijd heb, breng ik een leave-in conditioner voor het ontwarren die ik dan ook meteen in mijn haar kan laten zitten.

de Pineapple methode pineappleEn dan ben ik klaar! Als ik zin heb om de conditioner uit te spoelen, dan breng ik daarna nog een leave-in conditioner aan. But that’s it! Ik laat mijn haar op natuurlijke wijze aan de lucht drogen waardoor ik op elk moment zo de deur uit kan lopen. Voor het slapen gaan, maak ik een hoge staart volgens de pineaple method. In de ochtend breng ik wat leave-in conditioner aan als ik mijn haar los wil dragen. Als ik mijn haar in een staart of een knot draag, dan breng ik niks meer aan in mijn haar. Doordat ik met een satijnen muts slaap is dat ook niet nodig.

Is kroeshaar onhandelbaar?

Zoals je kunt lezen, is mijn haarverzorgingsroutine erg simpel. Na een intensieve verzorging op zondag wasdag, hoef nauwelijks nog iets aan mijn haar te doen tot de volgende wasbeurt. Dus om antwoord te geven op de vraag “Is kroeshaar onhandelbaar?” zeg ik nee. Natuurlijk zullen er naturalista’s zijn die veel meer tijd besteden aan de verzorging en de styling van hun haar. Echter zoals je kunt lezen, kan het ook met een stuk minder. Het is maar net wat je wilt en wat je zelf het fijnst vindt werken voor je haar!

de Pineapple methode natural hair


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*